Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Paikallisen varaston aloitusopas

Ensisijaisen syötteen lataaminen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Tämä on paikallisen varaston aloitusoppaan vaihe 5a.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ladata ensisijaisen syötteen, jotta voit ottaa paikalliset tuotemainokset tai maksuttomat paikalliset tuotelistaukset käyttöön.

Jos haluat lähettää tuotetiedot APIn kautta, lue lisää Google Content APIsta.

Ensisijainen syöte on luettelo kaikista myymistäsi tuotteista ja niitä kuvailevista määritteistä. Osa määritteistä on pakollisia syötteen kaikille tuotteille ja osa vain tietynlaisille tuotteille. Tietyt määritteet ovat suositeltavia.

Huom. Jos lähetät erilliset ensisijaiset syötteet verkkotarjouksille (Shopping-mainokset ja maksuttomat listaukset) ja paikallisille tarjouksille (paikalliset tuotemainokset ja maksuttomat paikalliset tuotelistaukset), älä lähetä samoja tuotteita molemmissa syötteissä.

Jos et lisää pakollista määritettä, kyseinen tuote ei välttämättä näy tuloksissa. Jos et lisää suositeltuja määritteitä, mainoksen tai listauksen suorituskyky voi kärsiä.

Google suosittelee, että lähetät kaikki tuotteesi yhdessä syötteessä sekä verkkomainoksia että paikallisia mainoksia varten. Kun luot uuden syötteen, voit valita sille kaikki tarvittavat näyttöpaikat, kuten Shopping-mainokset tai maksuttomat paikalliset tuotelistaukset. Jos haluat olemassa olevan syötteen tuotteiden näkyvän myös paikallisissa tuotemainoksissa ja/tai maksuttomissa tuotelistauksissa, se onnistuu ensisijaisen syötteen asetusten kautta. Jos haluat estää tuotteesi näkymisen tietyssä näyttöpaikassa, käytä poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination] ‑määritettä.

Jos sinulla on vanha tuotesyöte, joka on luotu ennen 3.10.2019, tämä ei koske sinua. Voit edelleen lisätä Shopping-mainoksiin ja maksuttomiin tuotelistauksiin niiden ehdot täyttäviä verkkotarjouksia sekä paikallisiin tuotemainoksiin tai maksuttomiin paikallisiin tuotelistauksiin niiden ehdot täyttäviä paikallisia tarjouksia erillisissä syötteissä.

Ensisijaisen syötteen luominen

Vaihe 1: Luo eroteltu tekstitiedosto tai XML-tiedosto tai käytä APIa

Aloita luomalla eroteltu tekstitiedosto (suositus) tai XML-tiedosto. Voit myös käyttää APIa.

Vaihe 2: Kerro toimipisteissä myymistäsi tuotteista

Ensisijaisesta syötteestä Google saa tietoja tuotteistasi. Tässä syötteessä lähettämäsi tiedot näkyvät tuotteitasi hakeville ihmisille. Katso lisätietoja tuotetietosäännöistä

Esimerkki ensisijaisesta syötteestä paikallisille tuotemainoksille ja maksuttomille paikallisille tuotelistauksille:

Määrite

Esimerkkejä

Vinkkejä

Tunnus [id]

1001

Pakollinen kaikille tuotteille.

Nimi [title]

Colorbang-kuulokkeet

Pakollinen kaikille tuotteille.

Kerro ensimmäiseksi tuotteesi tärkeimmät tiedot. Asiakkaat näkevät yleensä vain otsikon ensimmäiset 70 merkkiä tai vähemmän ruudun koosta riippuen.

Kuvaus [description]

Kevyen ja elegantin rakenteen sekä huipputason äänenlaadun ansiosta kuulokkeet kulkevat mukanasi kaikkialle. Kuulokkeet taittuvat kokoon tilan säästämiseksi, ja toiseen kuulokekuppiin on painettu valkoinen Googlen logo.

Pakollinen kaikille tuotteille.

Ole täsmällinen ja tarkka. Mitä tarkempi tuotekuvaus on, sitä helpommin asiakkaat löytävät etsimänsä tuotteen.

Kuvalinkki [image_link]

http://tmp29120.purecake.com/images/

Pakollinen kaikille tuotteille.

Lisää vain yksi arvo. Kuvalinkki [image_link] ‑määritteelle hyväksytään vain yksi arvo, eikä ylimääräisiä arvoja huomioida. Jos haluat lisätä useita kuvia, käytä lisäkuvalinkki [additional_image_link] ‑määritettä.

GTIN [gtin]

00050644632143

GTIN [gtin] ‑määrite on pakollinen, jos tuotetta valmistetaan laajalti ja sillä on GTIN-tunnus. Lue lisää tuotetunnisteista

Käytä kunkin tuotteen oikeaa GTIN-tunnusta. Tämä koskee myös tuoteversioita. Jokaisella tuotteella ja tuoteversiolla (eri värit tai koot) on oma GTIN-tunnuksensa, joten varmista, että annat oikean arvon.

Brändi [brand]

Google

Jos tuotteeseen liittyy selvästi jokin brändi tai valmistaja, käytä brändi [brand] ‑määritettä.

Jos tuotteeseen ei liity selvästi tiettyä brändiä (esim. elokuvat, kirjat, musiikki ja julisteet) tai kyseessä on yksilöity tuote (esim. taideteokset, yksilöidyt t-paidat, lahjatavarat ja käsityötuotteet), määrite on valinnainen.

Lue lisää tuotetunnisteista

Poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination] Paikalliset tuotemainokset

Jos et halua, että tuote näkyy paikallisissa tuotemainoksissa, ilmoita määritteelle arvo "Local_inventory_ads".

Jos et halua, että tuote näkyy Shopping-mainoksissa, ilmoita määritteelle arvo "Shopping_ads".

Jos et halua, että tuote näkyy maksuttomissa tuotelistauksissa, ilmoita määritteelle arvo "Free_listings".

Jos et halua, että tuote näkyy maksuttomissa paikallisissa tuotelistauksissa, ilmoita määritteelle arvo "Free_local_listings".

Lue lisää poissuljetut näyttöpaikat ‑määritteestä