I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Bästa metoder för underhåll av målsidan eller planerat avbrott på webbplatsen

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Du kanske behöver utföra underhåll på produktens målsidor eller planera ett avbrott på webbplatsen. Om din produktdata förblir aktiv när målsidan inte är det kanske du måste betala för klick när kunder stöter på målsidans felmeddelande. Dina produkter kan också bli underkända i Merchant Center om målsidan genomsöks och returnerar ett fel.

I den här artikeln förklarar vi hur du skickar in din produktdata för att informera oss om ett fel på din webbplats och för att begränsa risken för underkända produkter.

På den här sidan

Innan målsidan blir otillgänglig

Steg 1: Använd Google Search Console och begränsa hur ofta Google genomsöker din webbplats

Minst 24 timmar innan målsidan blir otillgänglig.

Vi rekommenderar att du inte begränsar Googles genomsökningshastighet om webbplatsen får en miljon eller fler besökare per dag. Då kan du i stället fortsätta med steg 2: inaktivera automatiska varuuppdateringar.

När du har begränsat genomsökningshastigheten är den nya genomsökningshastigheten giltig i 90 dagar. Efter 90 dagar återgår genomsökningshastigheten till den tidigare inställningen. Läs mer om hur du ändrar genomsökningshastigheten för Googlebot

Steg 2: Inaktivera automatiska varuuppdateringar

Om du använder automatiska varuuppdateringar ska du inaktivera dem minst 24 timmar innan målsidan blir otillgänglig.

Steg 3: Använd attributet uteslutna destinationer i din produktdata

Om produkten är tillgänglig för försäljning men du vill sluta visa annonser för produkten använder du attributet uteslutna destinationer [excluded_destination]. Läs mer om uteslutna destinationer [excluded_destination].

Kom ihåg:

• Produkter som utesluts från alla destinationer i mer än sju dagar raderas automatiskt.
  • Använd inte out of stock för attributet tillgänglighet [availability] för produkter som du inte längre säljer. Ta i stället bort alla produkter som inte längre säljs från din produktdata.
Obs! Det bästa sättet är att pausa kampanjen innan du börjar utesluta produkter för att förhindra att annonser visas på grund av systemfördröjningar. Du kan antingen pausa kampanjen eller använda attributet uteslutna destinationer [excluded_destination].

När målsidan blir tillgänglig igen

När målsidan är tillgänglig igen återställer du dess ursprungliga inställningar.

Återställ genomsökningsbegränsningen i Google Search Console

Låt Google optimera genomsökningshastigheten för webbplatsen eller ställ in en hög hastighet om du vill se till att Google genomsöker din webbplats tidigare. Om webbplatsen har varit offline ett tag kanske du märker att Google genomsöker webbplatsen i en högre takt än normalt.

Uppdatera attributet undantagen destination

Återställ attributet uteslutna destinationer [excluded_destination] så att det inkluderar dina produkter i de önskade destinationerna och ladda sedan upp flödet igen.

Tips! Om du har följt stegen i den här artikeln och din produkt ändå underkändes kan det bero på att Google genomsökte din sida medan den inte var tillgänglig. Google genomsöker vanligtvis målsidan igen inom ett dygn. Om målsidan är tillgänglig då tas aviseringen om underkännandet bort.