Bästa metoder för underhåll av målsidan eller planerat avbrott på webbplatsen

Du kanske behöver utföra underhåll på produktens målsidor eller planera ett avbrott på webbplatsen. Om din produktdata förblir aktiv när målsidan inte är det kanske du måste betala för klick när användare stöter på målsidans felmeddelande. Dina produkter kan också bli underkända i Merchant Center om målsidan genomsöks och returnerar ett fel.

I den här artikeln förklarar vi hur du skickar in din produktdata för att informera oss om ett fel på din webbplats och för att begränsa risken för underkända varor.

Innan målsidan blir otillgänglig

Steg 1: Använd Google Search Console och begränsa hur ofta Google genomsöker din webbplats

När: Minst 24 timmar innan målsidan blir otillgänglig.

Obs!

Vi rekommenderar att du inte begränsar Googles genomsökningshastighet om webbplatsen har fler än ungefär en miljon besökare per dag. Då kan du i stället fortsätta med steg 2: inaktivera automatiska varuuppdateringar.

När du har begränsat genomsökningshastigheten är den nya genomsökningshastigheten giltig i 90 dagar. Efter 90 dagar återgår genomsökningshastigheten till den tidigare inställningen. Läs mer om att ändra genomsökningshastigheten för Googlebot

Steg 2: Inaktivera automatiska varuuppdateringar

När: Om du använder automatiska varuuppdateringar ska du inaktivera dem minst 24 timmar innan målsidan blir otillgänglig.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj sedan Automatiska förbättringar under Inställningar.
  3. Inaktivera Aktivera automatiska varuuppdateringar.
  4. Klicka på Spara.

Steg 3: Använd excluded_destination [undantagen_destination] i din produktdata

När: minst två timmar innan målsidan blir otillgänglig

Om produkten är tillgänglig för försäljning men du vill sluta visa annonser för produkten använder du attributet excluded_destination [undantagen_destination]. På det sättet kan du inaktivera Shopping-annonser och fortfarande dra nytta av andra annonsformat, till exempel Googles plattformar eller dynamisk remarketing. Läs mer om attributet excluded_destination [undantagen_destination].

Använd inte out_of_stock [ej i lager] för attributet availability [tillgänglighet] för produkter som du inte längre säljer. Ta i stället bort alla produkter som inte längre säljs från din produktdata.

När målsidan blir tillgänglig igen

När målsidan är tillgänglig igen ändrar du tillbaka till de ursprungliga inställningarna.

Återställ genomsökningsbegränsningen i Google Search Console

Låt Google optimera genomsökningshastigheten för webbplatsen eller ställ in en hög hastighet om du vill se till att Google genomsöker din webbplats tidigare. Om webbplatsen har varit offline ett tag kanske du märker att Google genomsöker webbplatsen i en högre takt än normalt.

1. Öppna verktyg och inställningar i Google Search Console.
  2. Klicka på egendomen du tog offline.
  3. Klicka på Inställningar uppe till höger och klicka sedan på Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på Jag vill att Google optimerar hastigheten för min webbplats under Genomsökningshastighet eller dra reglaget till den högsta inställningen. Om du inte ser det här alternativet klickar du på Läs mer och meddelar Google om att sidan är tillgänglig igen via det länkade formuläret.
  5. Klicka sedan på Spara.

Återaktivera automatiska varuuppdateringar om du inaktiverade dem

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj sedan Automatiska förbättringar under Inställningar.
  3. Välj fliken Varuuppdateringar.
  4. Aktivera alternativet Aktivera automatiska varuuppdateringar.
  5. Klicka på Spara.

Uppdatera attributet availability [tillgänglighet]

Ställ in attributet availability [tillgänglighet] så att det stämmer för produkten och ladda sedan upp flödet igen.

Felsökning

Oroa dig inte. Om du har följt stegen i den här artikeln och din produkt ändå underkändes kan det bero på att Google genomsökte din sida medan den inte var tillgänglig. Google genomsöker vanligtvis målsidan igen inom ett dygn. Om målsidan är tillgänglig då tas aviseringen om underkännandet bort.