I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Anbefalte fremgangsmåter for vedlikehold av landingssider eller planlagt nedetid for nettsteder

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Du må kanskje utføre vedlikehold på landingssidene til produktet ditt eller planlegge nedetid for nettstedet ditt. Hvis produktdataene dine er aktive når landingssiden din ikke er aktiv, kan det hende du må betale for klikk selv om kunder bare kommer til en feilmelding på landingssiden din. Dessuten kan produktene dine bli avvist i Merchant Center hvis landingssiden gjennomsøkes og det dukker opp feil.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sender inn produktinformasjonen din for å informere oss om en feil på nettstedet ditt og for å begrense risikoen for avvisning av produkter.

På denne siden

Før landingssiden din blir utilgjengelig

Trinn 1: Bruk Google Search Console til å begrense hvor ofte Google gjennomsøker nettstedet ditt

Minst 24 timer før landingssiden din blir utilgjengelig.

Vi anbefaler ikke at du begrenser Googles gjennomsøkingsfrekvens hvis nettstedet ditt har en million besøkende eller mer per dag. Hopp i stedet til trinn 2: Slå av automatiske vareoppdateringer.

Når du har begrenset gjennomsøkingsfrekvensen, gjelder den nye gjennomsøkingsfrekvensen i 90 dager. Når det er gått 90 dager, går gjennomsøkingsfrekvensen tilbake til den forrige innstillingen. Finn ut mer om hvordan du endrer gjennomsøkingsfrekvensen for Googlebot.

Trinn 2: Slå av automatiske vareoppdateringer

Hvis du bruker automatiske vareoppdateringer, må du slå av denne funksjonen minst 24 timer før landingssiden blir utilgjengelig.

Trinn 3: Bruk attributtet for utelatte destinasjoner i produktinformasjonen din

Hvis produktet er tilgjengelig for salg, men du vil slutte å vise annonser for det, bruker du attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination]. Finn ut mer om utelatte destinasjoner [excluded_destination].

Merk:

• Produkter som er utelatt fra alle destinasjoner i mer enn 7 dager, slettes automatisk.
  • Ikke bruk out_of_stock for attributtet for tilgjengelighet [availability] for produkter du ikke lenger selger. Fjern i stedet alle utgåtte produkter fra produktinformasjonen.
Merk: Den anbefalte fremgangsmåten er å sette kampanjen på pause før du begynner å utelate produkter. Dette er for å forhindre at annonsene vises på grunn av systemforsinkelser. Du kan enten sette kampanjen på pause eller bruke attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination].

Etter at landingssiden din blir tilgjengelig igjen

Når landingssiden blir tilgjengelig igjen, endrer du alle innstillingene tilbake igjen.

Gjenopprett gjennomsøkingsgrensen i Google Search Console

For å sikre at Google gjennomsøker nettstedet ditt tidligere, må du la Google optimalisere gjennomsøkingsfrekvensen for nettstedet ditt eller i det minste angi en høy frekvensgrense. Hvis nettstedet har vært nede en stund, kan det hende at Google gjennomsøker nettstedet oftere enn normalt.

Oppdater attributtet for utelatt destinasjon

Tilbakestill attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination] slik at produktene dine inkluderes i de ønskede destinasjonene, og last opp feeden på nytt.

Tips: Hvis du har fulgt trinnene i denne artikkelen og produktet ditt likevel ble avvist fordi Google gjennomsøkte siden mens den var utilgjengelig, kan du bare ta det med ro. Google gjennomsøker vanligvis landingssiden på nytt i løpet av et døgn. Hvis landingssiden din er tilgjengelig da, fjernes avvisningen.