Praktische tips voor onderhoud van de bestemmingspagina of een geplande onderbreking van de site

Mogelijk moet u onderhoud uitvoeren op de bestemmingspagina's van uw product of een onderbreking van uw site plannen. Als uw productgegevens actief blijven terwijl uw bestemmingspagina dat niet is, kan dit ertoe leiden dat u betaalt voor klikken wanneer gebruikers uw bestemmingspagina bezoeken en bij de foutmelding terechtkomen. Bovendien is het mogelijk dat uw producten worden afgekeurd in Merchant Center als de bestemmingspagina wordt gecrawld en er een foutmelding wordt geretourneerd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw productgegevens indient om ons op de hoogte te stellen van een storing op uw site en om het risico op afkeuring van artikelen te beperken.

Voordat uw bestemmingspagina offline gaat

Stap 1: Gebruik Google Search Console om te beperken hoe vaak Google uw website crawlt

Wanneer: ten minste 24 uur voordat uw bestemmingspagina's offline gaan

Let op

Het is niet raadzaam de crawlsnelheid van Google te beperken als uw website rond een miljoen bezoeken of meer per dag krijgt. In dat geval gaat u verder met stap 2: automatische artikelupdates uitschakelen.

1. Log in bij de Google Search Console.
  2. Klik in het navigatiemenu op Ga naar de oude versie om de oude versie van Google Search Console te openen.
  3. Klik op de property die u offline wilt halen.
  4. Klik rechtsboven op Instellingen en klik vervolgens op Site-instellingen.
  5. Klik nu onder Crawlsnelheid op De maximum crawlsnelheid van Google beperken. Als u deze optie niet ziet, klikt u op Meer informatie en stelt u Google via het gelinkte formulier op de hoogte van de tijdelijke onderbreking.
  6. Sleep de schuifregelaar naar de laagste stand en klik op Opslaan.

Stap 2: Automatische artikelupdates uitschakelen

Wanneer: als u automatische artikelupdates gebruikt, schakelt u deze uit ten minste 24 uur voordat uw bestemmingspagina offline gaat

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en selecteer Automatische verbeteringen onder Instellingen.
  3. Schakel Automatische artikelupdates inschakelen uit.
  4. Klik op Opslaan.

Stap 3: Gebruik excluded_destination [uitgesloten_bestemming] in uw productgegevens

Wanneer: ten minste twee uur voordat uw bestemmingspagina offline gaat

Als het product te koop is, maar u er geen advertenties meer voor wilt weergeven, gebruikt u het kenmerk excluded_destination [uitgesloten_bestemming]. Op deze manier kunt u Shopping-advertenties uitschakelen maar nog steeds gebruikmaken van andere advertentie-indelingen, zoals platforms van Google of dynamische remarketing. Meer informatie over het kenmerk excluded_destination [uitgesloten_bestemming]

Gebruik out of stock [niet op voorraad] niet voor het kenmerk availability [beschikbaarheid] voor producten die u niet meer verkoopt. Verwijder in plaats hiervan de producten die u niet meer verkoopt uit uw productgegevens.

Als uw bestemmingspagina weer beschikbaar is

Als uw bestemmingspagina weer beschikbaar is, moet u de gewijzigde instellingen herstellen.

De crawllimiet opnieuw instellen in de Google Search Console

Als u wilt dat Google uw site sneller crawlt, kan Google de crawlsnelheid voor uw site optimaliseren of op zijn minst op een hoge limiet instellen. Als uw site enige tijd offline is geweest, kan het zijn dat Google uw site met een hogere snelheid crawlt dan normaal.

1. Log in bij de Google Search Console.
  2. Klik in het navigatiemenu op Ga naar de oude versie om de oude versie van Google Search Console te openen.
  3. Klik op de property die u offline heeft gehaald.
  4. Klik rechtsboven op Instellingen en klik vervolgens op Site-instellingen.
  5. Klik onder Crawlsnelheid op Laat Google optimaliseren voor mijn site of sleep de schuifregelaar naar de hoogste stand. Als u deze optie niet ziet, klikt u op Meer informatie en laat u Google via het gelinkte formulier weten dat uw pagina weer beschikbaar is.
  6. Klik vervolgens op Opslaan.

Schakel automatische artikelupdates weer in als u deze optie heeft uitgeschakeld

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en selecteer Automatische verbeteringen onder Instellingen.
  3. Schakel Automatische artikelupdates inschakelen uit.
  4. Klik op Opslaan.

Update het kenmerk availability [beschikbaarheid]

Stel het kenmerk availability [beschikbaarheid] in op basis van de huidige beschikbaarheid van uw product en upload uw feed opnieuw.

Problemen oplossen

Als u de stappen in dit artikel heeft uitgevoerd en uw product nog steeds werd afgekeurd omdat Google uw pagina heeft gecrawld terwijl deze niet beschikbaar was, hoeft u zich geen zorgen te maken. Google zal uw bestemmingspagina doorgaans binnen een dag opnieuw crawlen. Als uw bestemmingspagina dan beschikbaar is, verdwijnt de afkeuringsmelding.