Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Laskeutumissivun ylläpidon ja sivuston suunniteltujen käyttökatkosten parhaat käytännöt

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Tuotteen laskeutumissivua voidaan joutua päivittämään ja sivustolle voidaan tehdä suunniteltuja käyttökatkoja. Jos tuotetiedot ovat aktiivisia, vaikka laskeutumissivu ei ole käytettävissä, voit päätyä maksamaan klikkauksista, joissa asiakkaille näkyy laskeutumissivulla virheilmoitus. Kauppiaskeskus voi myös hylätä tuotteesi, jos laskeutumissivu palauttaa indeksoitaessa virheen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä tuotetietoja, jotka kertovat sivuston käyttökatkoista. Näin voit ehkäistä tuotteiden hylkäämisiä.

Sisällys

Ennen laskeutumissivun käyttökatkoa

Vaihe 1: Rajoita Google Search Consolella nopeutta, jolla Google indeksoi sivustosi

Lisää Search Consolessa indeksointinopeuden rajoitus viimeistään 24 tuntia ennen laskeutumissivun käyttökatkoa.

Googlen indeksointinopeuden rajoittamista ei suositella, jos sivustolla vierailee päivittäin vähintään miljoona käyttäjää. Siirry tässä tapauksessa vaiheeseen 2: Poista automaattiset tuotepäivitykset käytöstä.

Kun rajoitat indeksointinopeutta, uusi indeksointinopeus on voimassa 90 päivää. Tämän jälkeen indeksointinopeus palaa takaisin aiemmalle tasolle. Lue lisää Googlebotin indeksointinopeuden muuttamisesta.

Vaihe 2: Poista automaattiset tuotepäivitykset käytöstä

Jos automaattiset tuotepäivitykset ovat käytössä, poista ne käytöstä viimeistään 24 tuntia ennen laskeutumissivun käyttökatkoa.

Vaihe 3: Käytä tuotetiedoissa poissuljettujen näyttöpaikkojen määritettä

Jos tuotetta on saatavilla mutta et halua mainostaa sitä, käytä määritettä poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination]. Lue lisää poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination] ‐määritteestä.

Hyvä muistaa

• Tuotteet, jotka suljetaan pois kaikista näyttöpaikoista yli seitsemän päivän ajaksi, poistetaan automaattisesti.
  • Älä käytä out_of_stock-arvoa saatavuus [availability] ‑määritteelle, jos tuote on poistettu myynnistä. Poista sen sijaan tuotetiedoista kaikkien myynnistä poistettujen tuotteiden tiedot.
Huom. Paras käytäntö on keskeyttää kampanja, ennen kuin alat sulkea tuotteita pois, jotta mainokset eivät näy järjestelmäviiveiden takia. Voit joko keskeyttää kampanjan tai käyttää määritettä poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination].

Laskeutumissivun käyttökatkon jälkeen

Kun laskeutumissivusi on jälleen saatavilla, palauta kaikki asetukset aiempaan tilaansa.

Nollaa Google Search Consolen indeksointirajoitus

Varmista, että Google indeksoi sivustosi aikaisemmin, antamalla Googlen optimoida sivuston indeksointinopeus tai asettamalla nopeudelle korkea arvo. Jos sivusto on ollut offline-tilassa pitkään, Google voi indeksoida sen tavallista suuremmalla nopeudella.

Päivitä poissuljettujen näyttöpaikkojen määrite

Sisällytä poissuljettu näyttöpaikka [excluded_destination] ‑määritteen arvoihin tuotteet halutussa näyttöpaikassa ja lataa sitten syöte uudelleen.

Vinkki: Jos olet seurannut tämän artikkelin ohjeita mutta tuotteesi on hylätty, koska Google indeksoi sivun sen ollessa poissa käytöstä, ei syytä huoleen. Google indeksoi tavallisesti laskeutumissivun uudelleen päivän kuluessa. Jos laskeutumissivusi on tällöin käytettävissä, hylkäämisilmoitus poistetaan.