I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Størrelse [size]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for størrelse [size] for å beskrive den standardiserte størrelsen på produktet. Når du bruker dette attributtet, kan produktet vises i resultater som er filtrert etter størrelse. Størrelsen du sender inn, påvirker også hvordan produktvariantene vises.

An example ad showing how you can select different sizes for a product

I denne artikkelen

Bruksområder

RequiredObligatorisk for kostnadsfrie oppføringer for alle produkter i kategoriene Klær og tilbehør > Klær (ID: 1604) og Klær og tilbehør > Sko (ID: 187)

RequiredObligatorisk for Shopping-annonser for produkter i kategoriene Klær og tilbehør > Klær (ID: 1604) og Klær og tilbehør > Sko (ID: 187) ved målretting mot disse landene:

• Brasil
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannia
  • USA

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)
Begrensninger 1–100 tegn
Gjentatt felt Nei

Schema.org-egenskap

(Hva er dette?)
Product.size, type: Text
Filformat Eksempelverdi
Tekstfeeder XL
XML-feeder <g:size>XL</g:size>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Bruk en standard størrelsesverdi for oppføringslandet. Finn ut mer om hvilke typer verdier som godkjennes
  • Send inn bare ett attributt per produkt. Hvis du sender inn flere størrelsesattributter for det samme produktet, brukes bare det første. Eventuelle andre størrelsesattributter forkastes, og du får en advarsel.
  • Send bare inn størrelsesverdien. Ikke send inn verdier som «ikke aktuelt», «ingen» eller «multistørrelse».
  • Sørg for at du bruker riktig attributt for å sende inn informasjon om andre ting enn størrelse, for eksempel farge [color], materiale [material] og mønster [pattern].
  • Send inn dette attributtet for alle produkter som varierer etter størrelse.
    • For klesprodukter: Bruk dette attributtet når produktet er en variant som skiller seg ut på grunn av størrelsen. Bruk for eksempel «S» som verdi for en «rød t-skjorte str. small» og bruk «L» som verdien for «rød t-skjorte str. large». Send også inn hver variant som et eget produkt med samme verdi for attributtet for varegruppe-ID [item_group_id].
    • Ikke send inn flere størrelser atskilt med komma (,). Bruk en skråstrek i stedet. Skriv for eksempel «small/medium/large» (ikke «small, medium, large»).
    • For produkter med flere mål må du ikke sende inn flere størrelser atskilt med komma (,). I stedet kan du samle flere mål i én størrelsesverdi ved å bruke skråstrek. Du kan for eksempel skrive inn 16/34 for å angi en halsstørrelse på 16 tommer og en ermelengde på 34 tommer.
    • For ikke-klesprodukter: Send inn den aktuelle størrelsen. Det finnes store variasjoner i størrelsene for forskjellige produkttyper, men ved å oppgi denne informasjonen kan du bidra til at produktet ditt vises til de riktige brukerne.

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Angi verdier som brukerne forstår. Verdiene du angir, kan bli vist til brukere, så sørg for at verdiene du sender inn, er forståelige for brukerne.
  • Bruk et konsekvent format for størrelse. Tenk deg for eksempel at du selger en skjorte som finnes i small, medium og large. For disse variantene sender du inn «S», «M» og «L». Du må ikke sende inn verdier for eksempel «S», «Med.» og «Stor». Størrelsen du angir, standardiseres før den vises til brukerne. Ved å sende inn konsekvente størrelser kan du bidra til at størrelsen standardiseres riktig.
  • Angi flere størrelsesdetaljer ved å bruke de andre størrelsesattributtene. Angi plaggets snitt med attributtet for størrelsestype [size_type]. Angi størrelsesnormen for landet med attributtet for størrelsessystem [size_system].
  • Send inn den fullstendige størrelsen på produktet ditt. Hvis produktstørrelsen har flere komponenter, må du sørge for å sende inn all denne informasjonen. Ellers kan størrelsen bli misforstått, og det er ikke sikkert at den kan standardiseres eller vises til de riktige brukerne. Hvis du for eksempel selger sko i forskjellige bredder, bør du angi bredden ved å bruke attributtet for størrelse [size]. I stedet for bare å sende inn størrelse «8» sender du inn størrelse 8 N for å angi «8 narrow» (8 trang).
  • For selgerdefinerte multipakkeprodukter må du sende inn multipakkeantallet ved å bruke attributtet for multipakke [multipack]. Ikke send inn multipakkeantallet som en del av størrelsen.

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Standardstørrelser (alle land og kleskategorier)

Eksempelverdier Eksempler
One size fits all
  • OSFA

• OS

• one size

Små, mellomstore og store størrelser (inkludert områder): XXS, XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
  • XS
  • S
  • 2XL
  • S-M
  • XL/2XL
Baby-størrelser i måneder, inkludert områder
  • 6 Mo
  • 3-6 Mo
  • 12-18 Mo
Størrelse etterfulgt av Toddler
  • 2 Toddler
  • 3 Toddler
Generelle tallstørrelser, inkludert mellomstørrelser (standardområder for bestemte land og kategorier): 000100
  • 00
  • 12
  • 48.5
  • 48 1/2
  • 75

Standard nummerområder (alle land og kategorier)

Vi støtter alle tall mellom 0 og 100, samt noen brøker (1/2, 1/3, 1/4 osv.). Vær oppmerksom på at disse retningslinjene gjelder for alle land.

Land Kategori Systemer Tallområde
BR Frakker og jakker BR
  • 34–60
  • 1–16
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Frakker og jakker DE, EU, FR, IT
  • 24–64
AU, GB, IN Frakker og jakker UK [UK]
  • 4–64
CA, US Frakker og jakker US [US]
  • 00–64
BR Kjoler og jakker BR
  • 34–60
  • 1–16
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kjoler og jakker DE, EU, FR, IT
  • 26–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kjoler og jakker UK, US
  • 000–34
CA, US Smykker US [US]
  • 00–40
AT, AU, BE, BR, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Bukser (innersøm) Bruk fellessystemet for hvert land
  • 27–40
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Bukser og shorts (midje) Bruk fellessystemet for hvert land
  • 000–60
BR Skjorter og topper BR [BR]
  • 1–10
  • 30–54
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjorter og topper DE, EU, FR, IT
  • 30–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjorter og topper US [US]
  • 000–34
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Skjorter og topper UK [UK]
  • 0–40
BR Sko BR
  • 28–51
  • 25–35
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Sko US
  • 1–20
  • 0–13
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Sko UK
  • 1–14
  • 0–13
AT, AU, BE, BR, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Sko EU
  • 30–53
  • 15–35
BR Undertøy og badetøy BR [BR]
  • 34–60
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Undertøy og badetøy DE, EU, FR, IT
  • 30–60
  • 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100
  • 104, 116, 128, 140, 152, 164
AU, GB, IN Undertøy og badetøy UK [UK]
  • 4–38
CA, US Undertøy og badetøy US [US]
  • 00–60
Andre land Andre kategorier Bruk fellessystemet for hvert land
  • 000–100

Sko

Avhengig av oppføringslandet kan du sende inn en numerisk størrelsesverdi for sko pluss et breddemål.

Tilgjengelig for alle oppføringsland

Eksempelverdier Eksempler
Skobredde: XXN (ekstra ekstra smal), XN, N, M (medium), W (bred), XW, XXW
  • 6 XN
  • 10½ M
  • 11.5 W

Bare tilgjengelig for USA og Canada

Eksempelverdier Eksempler
Bokstav for skobredde: 4A, 3A, 2A, A, B, C, D, E, 2E, 3E, 4E, 5E, 6E
  • 6 4A
  • 10½ C

Bukser

Du kan sende inn en numerisk størrelsesverdi pluss et ekstra ord som beskrivelse. Hvis du må legge til et ekstra ord som beskrivelse for å avklare størrelsen, anbefaler vi at du sender inn verdien på engelsk.

Eksempelverdier Eksempler
Angi innersømmer med tall eller en av disse størrelsestypene: x-short, short, regular, long, x-long
  • 32 Regular
  • 00 Short
  • 32 x 34
  • 32W 34L
  • 00 Waist / 29 Inseam

Frakker og jakker

Du kan sende inn en numerisk størrelsesverdi pluss et ekstra ord som beskrivelse. Hvis du må legge til et ekstra ord som beskrivelse for å avklare størrelsen, anbefaler vi at du sender inn verdien på engelsk.

Eksempelverdier Eksempler
short, regular, long
  • 38 regular
  • 42 short
  • 12 long

Undertøy og badetøy

Du kan sende inn en numerisk størrelsesverdi pluss et ekstra cup-mål.

Eksempelverdier Eksempler

Cup-bokstavstørrelser

• 32 B
  • 38 DD
  • 30 AA

Sportsartikler

Informasjon om produkter for venstre eller høyre hånd, for eksempel baseballhansker eller golfkøller, skal inneholde detaljer om hvilken hånd de er ment for, i verdien som sendes inn for størrelsesattributtet.

Eksempelverdier Eksempler
Tekst i fritt format som indikerer om produktet er ment for høyre eller venstre hånd
  • 10,5–11,25 tommer / VH

Baby og småbarn (bare USA)

Du kan sende inn en numerisk størrelsesverdi pluss et ekstra ord som beskrivelse. Hvis du må legge til et ekstra ord som beskrivelse for å avklare størrelsen, anbefaler vi at du sender inn verdien på engelsk.

Eksempelverdier Eksempler
preemie, newborn
  • Preemie
  • Newborn

Smykker (bare Storbritannia)

Du kan sende inn en bokstavstørrelsesverdi pluss et kvart eller et halvt størrelsesmål.

Eksempelverdier Eksempler
Bokstavstørrelser AZ etterfulgt av valgfrie kvarte og halve størrelser
  • D
  • E 1/2
  • J 3/4

Eksempler

Klesprodukter

Klesprodukter varierer ofte etter størrelse. Bruk samme attributt for varegruppe-ID [item_group_id] for hver variant. Her er et eksempel på et produkt som leveres i to farger, der hver farge kommer i tre størrelser. I dette eksempelet måtte du ha sendt inn disse seks variantene:

Produktinformasjon for en hvit t-skjorte med Google-logo i størrelsen small
Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – Small – Hvit
ID [id] 12345-S-H
Farge [color] Hvit
Størrelse [size] S
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for en svart t-skjorte med Google-logo i størrelsen small
Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – Small – Svart
ID [id] 12345-S-S
Farge [color] svart
Størrelse [size] S
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for en hvit t-skjorte med Google-logo i størrelsen medium
Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – Medium – Hvit
ID [id] 12345-M-H
Farge [color] hvit
Størrelse [size] M
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for en svart t-skjorte med Google-logo i størrelsen medium
Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – Medium – Svart
ID [id] 12345-M-S
Farge [color] svart
Størrelse [size] M
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for en hvit t-skjorte med Google-logo i størrelsen large
Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – Large – Hvit
ID [id] 12345-L-H
Farge [color] hvit
Størrelse [size] L
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for en svart t-skjorte med Google-logo i størrelsen large
Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Google-logo – Large – Svart
ID [id] 12345-L-S
Farge [color] svart
Størrelse [size] L
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Størrelser med flere dimensjoner

Noen størrelser er består av flere dimensjoner, for eksempel «16/34 høy», som betyr halsstørrelse «16 tommer», ermelengde «34 tommer» og «høy» fasong. I disse tilfellene må du sende inn alle disse detaljene som én verdi.

Produktinformasjon for en skjorte med Android-logo, halsstørrelse på 16-tomme, ermelengde på 34 tommer og høy fasong
Attributt Verdi
Størrelse [size] 16/34 høy
Størrelsessystem [size_system] EU
Tittel [title] Skjorte med Android-logo, 16/34 høy
ID [id] 3131-16_34-høy
Varegruppe-ID [item_group_id] 3131

Klær med et bestemt snitt

Hvis produktet passer inn i en bestemt størrelsesgruppe, som petite (liten), oversize (stor) eller maternity (mammaklær), sender du inn attributtet for størrelsestype [size_type].

Hvis produktet har en annen innersømlengde, sender du det inn med attributtet for størrelse [size].

Produktinformasjon for en stor, svart jakke med Android-logo i størrelsen XL
Attributt Verdi
Størrelse [size] XL
Størrelsestype [size_type] stor
Tittel [title] Jakke med Android-logo, størrelse XL, stor størrelse, svart
ID [id] 4567-xlstor-svart
Varegruppe-ID [item_group_id] 4567

Produktinformasjon for en svart jakke med Android-logo i størrelsen XL
Attributt Verdi
Størrelse [size] XL
Størrelsestype [size_type] normal
Tittel [title] Jakke med Android-logo, størrelse XL, svart
ID [id] 4567-m-svart
Varegruppe-ID [item_group_id] 4567

Sko

Sørg for å sende inn alle detaljer for størrelsen på produktet ditt. Den faktiske størrelsen på sko, i likhet med mange klær, er basert på flere attributter, inkludert størrelse [size], kjønn [gender] og størrelsessystem [size_system].

Produktinformasjon for Google-løpesko for herrer i størrelsen 42
Attributt Verdi
Størrelse [size] 8.5
Størrelsessystem [size_system] US
Kjønn [gender] mann
Tittel [title] Google-løpesko, herre, 42 EU
ID [id] 09876-42-H-EU
Varegruppe-ID [item_group_id] 09876

Produktinformasjon for Google-løpesko for damer i størrelsen 40
Attributt Verdi
Størrelse [size] 9
Størrelsessystem [size_system] US
Kjønn [gender] kvinne
Tittel [title] Google-løpesko, dame, 40 EU
ID [id] 09876-9-D-EU
Varegruppe-ID [item_group_id] 09876

Smykker

Smykker finnes ofte i mange forskjellige størrelser. Størrelsen som vises til brukerne, er ofte basert på mange forskjellige attributter, inkludert størrelse [size] og størrelsessystem [size_system].

Produktinformasjon for en giftering i hvitt gull på 14 karat og størrelse på 41 ½
Attributt Verdi
Størrelse [size] 41 ½
Størrelsessystem [size_system] FR
Tittel [title] Giftering i hvitt gull – 14 karat – 41 ½
Farge [color] hvitt gull
Materiale [material] hvitt gull
ID [id] 909090-41_5
Varegruppe-ID [item_group_id] 909090

Kunsttrykk

Størrelsene for ikke-klesprodukter er ofte ikke standardisert. Hvis produktet ditt finnes i flere størrelser, slik det er med kunsttrykk, sender du likevel inn hver variant som et eget produkt, men bruker samme verdi for varegruppe-ID [item_group_id].

Produktinformasjon for et Android-logotrykk på 40 x 30 cm
Attributt Verdi
Størrelse [size] 40 x 30 cm
Tittel [title] Android-logotrykk – 40 x 30 cm
ID [id] 232323-16x12
Varegruppe-ID [item_group_id] 232323

Parfyme

Størrelsene for ikke-klesprodukter er ofte ikke standardisert. Hvis produktet ditt finnes i flere størrelser, for eksempel slik det er med parfyme, sender du likevel inn hver variant som et eget produkt, men bruker samme verdi for varegruppe-ID [item_group_id].

Produktinformasjon for en 100 ml flaske av Petites Fleurs Eau de Toilette i sprayversjon
Attributt Verdi
Størrelse [size] 100 ml
Størrelsessystem [size_system] EU
Tittel [title] Petites Fleurs Eau de Toilette, spray – 100 ml flaske
ID [id] 454545-100ml
Varegruppe-ID [item_group_id] 454545

Lagringskapasitet på mobiltelefoner

Størrelsene for ikke-klesprodukter er ofte ikke standardisert. Hvis produktet ditt finnes i flere størrelser, slik det er med lagringskapasiteten på mobiltelefoner, sender du likevel inn hver variant som et eget produkt, men bruker samme verdi for varegruppe-ID [item_group_id].

Produktinformasjon for en ulåst, Google Pixel 3 på 16 GB i fargen Midnight Blue
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Pixel 3 – 16 GB – Midnight Blue – ulåst
ID [id] 676767-16gb
Farge [color] Midnight Blue
Størrelse [size] 16 GB
Varegruppe-ID [item_group_id] 676767

Produktinformasjon for en ulåst, Google Pixel 3 på 32 GB i fargen Midnight Blue
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Pixel 3 – 32 GB – Midnight Blue – ulåst
ID [id] 676767-32gb
Farge [color] Midnight Blue
Størrelse [size] 32 GB
Varegruppe-ID [item_group_id] 676767