size [koko]: Määritelmä

Kuvaile tuotteesi standardoitua kokoa size [koko] ‑määritteellä. Kun käytät tätä määritettä, mainoksesi voi näkyä koon mukaan suodatetuissa tuloksissa. Ilmoittamasi koko vaikuttaa myös siihen, miten tuotteesi eri versioita näytetään.

An example ad showing how you can select different sizes for a product

Käyttö

Pakollinen kaikille tuotteille, jotka vaihtelevat koon mukaan

Pakollinen Vaatteet ja asusteet > Vaatteet (1604)- ja Vaatteet ja asusteet > Kengät (187) ‑luokkien tuotteille, kun myyntiä kohdistetaan seuraaviin maihin:

• Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Iso-Britannia
  • Yhdysvallat

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi Merkkijono (Unicode-merkit – suositus: vain ASCII)
Rajoitukset 1–100 merkkiä
Toistuva kenttä Ei

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet XL
XML-syötteet <g:size>XL</g:size>

Saat lisätietoja sovellusliittymän muodosta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Näiden ohjeiden avulla voit lisätä tuotteillesi laadukkaita tietoja ja varmistaa, että mainoksesi toimivat parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi mainoksia voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Käytä kohdemaan koon standardiarvoa. Lue lisää käytetyistä arvotyypeistä.
  • Lisää vain yksi määrite tuotetta kohti. Jos annat samalle kohteelle useita koon määritteitä, vain ensimmäistä käytetään. Muut kokomääritteet hylätään ja sinulle lähetetään varoitus.
  • Käytä vain kokoarvoa. Älä esimerkiksi lisää arvoja puuttuu, eiole tai monta. Ilmoita muut kuin kokoon liittyvät tiedot asianmukaisilla määritteillä, kuten color [väri], material [materiaali] tai pattern [kuviointi].
  • Lisää size [koko] ‑määrite kaikille tuotteille, jotka vaihtelevat koon mukaan
    • Käytä tätä määritettä vaatteille, kun tuotteestasi on saatavilla erikokoisia versioita. Esimerkkejä: pieni punainen T-paita ja suuri punainen T-paita. Lisää jokainen versio erillisenä tuotteena, mutta käytä item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritteessä samaa arvoa. Älä määritä useita kokoja pilkulla eroteltuina (,). Käytä sen sijaan kauttaviivaa. Esimerkki: small/medium/large (ei small, medium, large).
    • Muille kuin vaatetuotteille käytä asianmukaista kokoa. Tämäntyyppisten tuotteiden koot vaihtelevat paljon, mutta näiden tietojen toimittaminen auttaa varmistamaan, että tuotteitasi näytetään juuri oikeille käyttäjille.
  • Voit tiivistää useita mittoja yhdeksi kokoarvoksi, jos tuotteessasi käytetään useita mittoja. Voit esimerkiksi käyttää kokoa 16/34, jos kaulanympärys on 16 tuumaa ja hihan pituus 34 tuumaa.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä arvoja, jotka käyttäjäsi ymmärtävät. Toimittamiasi arvoja saatetaan näyttää käyttäjille, joten käytä sellaisia, jotka ovat ymmärrettävissä.
  • Käytä johdonmukaista muotoa koolle. Oletetaan esimerkiksi, että mainostat paitaa, josta on olemassa pieni (small), keskikokoinen (medium) ja suuri (large) koko. Käytä näille versioille arvoja S, M ja L, älä esimerkiksi arvoja S, Medium ja Lrg. Määrittämäsi koko standardoidaan, ennen kuin se näytetään käyttäjille. Kun määrität koot johdonmukaisesti, ne voidaan standardoida oikein.
  • Anna lisätietietoja koosta käyttämällä muita kokomääritteitä. Ilmoita vaatteen leikkaus määritteellä size_type [kokotyyppi]. Ilmoita kokojärjestelmän maamääritys määritteellä size_system [kokojärjestelmä]
  • Ilmoita tuotteen koko kokonaisuudessaan. Jos tuotteesi koko koostuu useista osista, lisää kaikki nämä tiedot. Muussa tapauksessa koko voidaan ymmärtää väärin, eikä sitä välttämättä standardoida tai näytetä oikeille käyttäjille. Jos esimerkiksi myymäsi kengät ovat saatavilla erilaisilla leveyksillä, täsmennä leveys size [koko] ‑määritteellä. Älä siis käytä pelkkää kokoa 8, vaan kokoa 8 W, jossa w tarkoittaa leveää (wide).
  • Ilmoita kauppiaan määrittämien monipakkaustuotteiden kohdalla monipakkauksen tuotemäärä multipack [monipakkaus] ‑määritteellä. Älä ilmoita monipakkauksen tuotemäärää size [koko] ‑määritteellä.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata sinua koskevia vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskuksen diagnostiikkasivulla.

Standardikoot (kaikki maat ja vaateluokat)

Tuetut arvot Esimerkkejä
One size fits all
  • OSFA
  • OS
  • one size
Pienet, keskikokoiset ja suuret koot (mukaan lukien kokoalueet): XXS, XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL

• XS
  • S
  • 2XL
  • S-M
  • XL/2XL
Vauvojen koot kuukausina (mukaan lukien kokoalueet)
  • 6 Mo
  • 3-6 Mo
  • 12-18 Mo
Koko ja toddler
  • 2 Toddler
  • 3 Toddler
Yleiset numerokoot, mukaan lukien puolikkaat (standardialueet tietyissä maissa ja luokissa): 000100
  • 00
  • 12
  • 48.5
  • 48 1/2
  • 75

Standardit numeroalueet (kaikki maat ja luokat)

Maat Luokka Järjestelmät Numeroalue
BR Takit ja jakut BR
  • 34–60 aikuisille
  • 1–16 lapsille
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Takit ja jakut DE, EU, FR, IT
  • 24–64
AU, GB, IN Takit ja jakut UK
  • 4–64
CA, US Takit ja jakut US
  • 00–64
BR Mekot ja jakut BR
  • 34–60 aikuisille
  • 1–16 lapsille
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Mekot ja jakut DE, EU, FR, IT
  • 26–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Mekot ja jakut UK, US
  • 000–34
CA, US Korut US
  • 00–40
AT, AU, BE, BR, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Housut (sisäsauma) Käytä kunkin maan yleisintä järjestelmää
  • 27–40
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Housut ja shortsit (vyötärö) Käytä kunkin maan yleisintä järjestelmää
  • 000–60
BR Paidat ja topit BR
  • 1–10
  • 30–54
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Paidat ja topit DE, EU, FR, IT
  • 30–60
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Paidat ja topit US
  • 000–34
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Paidat ja topit UK
  • 0–40
BR Kengät BR
  • 28–51 aikuisille
  • 25–35 lapsille
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kengät US
  • 1–20 aikuisille
  • 0–13 lapsille
AT, AU, BE, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kengät UK
  • 1–14 aikuisille
  • 0–13 lapsille
AT, AU, BE, BR, CA, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, IN, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR, US Kengät EU
  • 30–53 aikuisille
  • 15–35 lapsille
BR Alusvaatteet ja uima-asut BR
  • 34–60
AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FR, IT, NL, NO, PL, RU, SE, TR Alusvaatteet ja uima-asut DE, EU, FR, IT
  • 30–60
  • 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100
  • 104, 116, 128, 140, 152, 164
AU, GB, IN Alusvaatteet ja uima-asut UK
  • 4–38
CA, US Alusvaatteet ja uima-asut US
  • 00–60
Muut maat Muut luokat Käytä kunkin maan yleisintä järjestelmää
  • 000–100

Kengät

Kohdemaasta riippuen voit ilmoittaa kengille numerokoon ja leveysmitan.

Saatavilla kaikille kohdemaille

Tuetut arvot Esimerkkejä
Kengän leveys: XXN (erittäin kapea), XN, N, M (keskikoko), W (leveä), XW, XXW
  • 6 XN
  • 10½ M
  • 11.5 W

Saatavilla vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa

Tuetut arvot Esimerkkejä
Kengän kirjainleveys: 4A, 3A, 2A, A, B, C, D, E, 2E, 3E, 4E, 5E, 6E
  • 6 4A
  • 10½ C

Housut

Voit määrittää numerokoon ja kuvaussanan. Jos tarvitset lisäsanan kuvaukseen, suosittelemme lisäämään arvon englanniksi.

Tuetut arvot Esimerkkejä
Sisäsauma käyttämällä numeroita tai näitä kokotyyppejä: x-short, short, regular, long, x-long
  • 32 Regular
  • 00 Short
  • 32 x 34
  • 32W 34L
  • 00 Waist / 29 Inseam

Takit ja jakut

Voit määrittää numerokoon ja kuvaussanan. Jos tarvitset lisäsanan kuvaukseen, suosittelemme lisäämään arvon englanniksi.

Tuetut arvot Esimerkkejä
short, regular, long
  • 38 Regular
  • 42 Short
  • 12 Long

Alusvaatteet ja uima-asut

Voit määrittää numerokoon ja kuppikoon.

Tuetut arvot Esimerkkejä

Kuppikoot

• 32 B
  • 38 DD
  • 30 AA

Vauvat ja taaperot (vain Yhdysvalloissa)

Voit määrittää numerokoon ja kuvaussanan. Jos tarvitset lisäsanan kuvaukseen, suosittelemme määrittämään arvon englanniksi.

Tuetut arvot Esimerkkejä
preemie, newborn
  • Preemie
  • Newborn

Korut (vain Isossa-Britanniassa)

Voit määrittää kirjainkokoarvon sekä neljännes- tai puolikasmitan.

Tuetut arvot Esimerkkejä
Kirjainkoot AZ ja valinnainen neljännes- tai puolikaskoko
  • D
  • E 1/2

Esimerkkejä

Vaatteet

Vaatteet vaihtelevat koon mukaan. Käytä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä jokaiselle versiolle. Tässä on esimerkki vaatteesta, jonka kahta väriä on kolme kokoa jokaista. Esimerkissä määrität nämä kuusi versiota:

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – S – valkoinen
id [tunnus] 12345-S-V
color [väri]     valkoinen
size [koko] S
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – S – musta
id [tunnus] 12345-S-M
color [väri]     musta
size [koko] S
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – M – valkoinen
id [tunnus] 12345-M-V
color [väri]     valkoinen
size [koko] M
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – M – musta
id [tunnus] 12345-M-M
color [väri]     musta
size [koko] M
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – L – valkoinen
id [tunnus] 12345-L-V
color [väri]     valkoinen
size [koko] L
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Tuote     Google-logollinen T-paita
title [nimi] Google-logollinen T-paita – L – musta
id [tunnus] 12345-L-M
color [väri]     musta
size [koko] L
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 12345

Koot useilla mitoilla

Tietyt koot koostuvat useista mitoista, kuten 16/34 pitkä, jossa kaulanympärys on 16 tuumaa, hihan pituus 34 tuumaa ja malli on pitkä. Tällaisissa tapauksissa nämä tiedot on määritettävä yhtenä arvona.

Tuote Android-logollinen paita
size [koko] 16/34 pitkä
size_system [kokojärjestelmä] US
title [nimi] Android-logollinen paita, 16/34, pitkä
id [tunnus] 3131-16_34-pitka
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 3131

Vaatteet erikoisleikkauksilla

Kun tuote kuuluu kooltaan erikoisryhmään, kuten petite, plus tai maternity, käytä size_type [kokotyyppi] ‑määritettä.

Jos tuotteessa on erilainen sisäsauman pituus, lisää tämä tieto size [koko] ‑määritteessä.

Tuote Android-logollinen takki
size [koko] xl
size_type [kokotyyppi] iso ja pitkä
title [nimi] Android-logollinen takki, koko XL, iso ja pitkä, musta
id [tunnus] 4567-xli-mst
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 4567

Tuote Android-logollinen takki
size [koko] xl
size_type [kokotyyppi] tavallinen
title [nimi] Android-logollinen takki, koko XL, musta
id [tunnus] 4567-ml-mst
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 4567

Kengät

Lisää kaikki tiedot, jotka liittyvät tuotteesi kokoon. Kenkien todellinen koko perustuu vaatteiden tapaan useisiin määritteisiin, kuten size [koko], gender [sukupuoli] ja size_system [kokojärjestelmä].

Tuote Juoksukengät
size [koko] 8,5
size_system [kokojärjestelmä] US
gender [sukupuoli] mies
title [nimi] Google-juoksukengät, miesten, US-koko 8,5
id [tunnus] 09876-8_5-M-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 09876

Tuote Juoksukengät
size [koko] 9
size_system [kokojärjestelmä] US
gender [sukupuoli] nainen
title [nimi] Google-juoksukengät, naisten, US-koko 9
id [tunnus] 09876-9-N-US
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 09876

Korut

Koruja on monenkokoisia. Käyttäjille näytettävä koko perustuu yleensä moniin eri määritteisiin, kuten size [koko] ja size_system [kokojärjestelmä].

Tuote Valkokultainen vihkisormus
size [koko] 41 ½
size_system [kokojärjestelmä] FR
title [nimi] Valkokultainen vihkisormus – 14 K – 41 ½
color [väri] valkokulta
material [materiaali] valkokulta
id [tunnus] 909090-41_5
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 909090

Taidejulisteet

Muiden tuotteiden kuin vaatteiden kokoja ei usein ole standardoitu. Jos tuotettasi on useita kokoja, kuten taidejulisteiden tai ‑vedosten tapauksessa, määritä jokainen versio erillisenä tuotteena, mutta käytä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä.

Tuote Android-logollinen juliste
size [koko] 16 × 12 tuumaa
title [nimi] Android-logollinen juliste – 16 × 12 tuumaa
id [tunnus] 232323-16x12
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 232323

Hajuvedet

Muiden tuotteiden kuin vaatteiden kokoja ei usein ole standardoitu. Jos tuotettasi on useita kokoja, kuten hajuvesien tapauksessa, määritä jokainen versio erillisenä tuotteena, mutta käytä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä.

Tuote Petites fleurs eau de toilette
size [koko] 100 ml
size_system [kokojärjestelmä] US
title [nimi] Petites Fleurs Eau de Toilette – suihkepullo – 100 ml
id [tunnus] 454545-100_ml
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 454545

Matkapuhelimen muistikortti

Muiden tuotteiden kuin vaatteiden kokoja ei usein ole standardoitu. Jos tuotettasi on useita kokoja, kuten matkapuhelimen muistikorttien tapauksessa, määritä jokainen versio erillisenä tuotteena mutta käytä samaa item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] ‑määritettä.

Tuote     Google Nexus 6
title [nimi] Google Nexus 6 – 16 Gt – Midnight Blue – avattu
id [tunnus] 676767-16gt
color [väri]     midnight blue
size [koko] 16 Gt
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 676767

Tuote     Google Nexus 6
title [nimi] Google Nexus 6 – 32 Gt – Midnight Blue – avattu
id [tunnus] 676767-32gt
color [väri]     midnight blue
size [koko] 32 Gt
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 676767