I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Identifierare finns [identifier_exists]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet identifierare finns [identifier_exists] för att indikera att unika produktkoder inte är tillgängliga för din produkt. Unika produktkoder skickas in med attributen GTIN [gtin], artikelnummer [mpn] och varumärke [brand].

Innehåll

Användningsområde

Använd för produkter som saknar GTIN, artikelnummer eller varumärke.
  • Om produkten är ny (vilket du anger med attributet skick [condition]) och inte har tilldelade produktkoder som uppfyller kraven nedan bör du skicka in attributet identifierare finns [identifier_exists] med värdet nej [no] eller falskt [false]. Observera att värdet måste skickas in på engelska.

Använd följande regler för att tillhandahålla rätt kod för dina olika produkter.

Krav på unika produktkoder
Oavsett kategori

Attributet GTIN [gtin] krävs om produkten är allmänt tillverkad och har ett GTIN-nummer.

Kläder Media Andra kategorier

Obligatoriska produktkoder utifrån kategori

Ett värde för attributet varumärke [brand] krävs Ett värde för attributet GTIN [gtin] krävs (till exempel ISBN)

Ett värde för attributet varumärke [brand] krävs (om det inte finns något varumärke uppger du tillverkarens eller leverantörens namn).

Om det inte finns något GTIN-nummer uppger du attributet artikelnummer [mpn].

I annat fall

Om kraven på produktkod inte uppfylls kan varans resultat begränsas.

Produkter som eventuellt inte har unika produktkoder kan vara

• anpassade varor eller unika produkter, som specialtillverkade t-shirtar, konst eller handgjorda varor
  • produkter som tillverkats innan GTIN infördes, som vintageprodukter, antikviteter, böcker som publicerats före 1970 och andra specialprodukter.

Det finns fyra värden som stöds för det här attributet:

ja [yes]/sant [true]
nej [no]/falskt [false]

Observera att värdet måste skickas in på engelska.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Boolesk
Värden som stöds
(Text och XML-flöden)
yes, true, no, false
Värden som stöds
(Content API-flöden)
true, false
Upprepat fält nej

Filformat Exempelpost
Text (TSV) no
XML (flöden) <g:identifier_exists>no</g:identifier_exists>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Följ dessa riktlinjer för att se till att du skickar data av hög kvalitet om dina produkter.

• Se till att du bara anger värdet nej [no] eller falskt [false] för det här attributet om du är säker på att produkten inte har några tilldelade unika produktkoder. Observera att värdet måste skickas in på engelska.
  • Produkter får en varning om attributet identifierare finns [identifier_exists] har det felaktiga värdet nej [no] eller falskt [false] trots att det finns bevis för att det finns en unik produktkod. Observera att värdet måste skickas in på engelska.

Exempel

Produkter utan GTIN- eller artikelnummer och varumärken

An illustration of a woman wearing a black dress

Produktdata för en ny skräddarsydd svart klänning, storlek medium, 320 SEK
Attribut Värde
titel [title] Skräddarsydd svart klänning
pris [price] 320.00 SEK
färg [color] Svart
storlek [size] M
Identifierare finns [identifier_exists] no
skick [condition] new
är paket [is_bundle] yes
GTIN [gtin] (Lämna tomt, eftersom klänningen är skräddarsydd och inte har ett GTIN)
artikelnummer [mpn] (Lämna tomt, eftersom klänningen är skräddarsydd och inte har ett artikelnummer)

An illustration of a scarf that's in new condition

Produktdata för en ny handstickad orange/svart yllehalsduk med prickar, 150 SEK
Attribut Värde
titel [title] Handstickad yllehalsduk med prickar – orange/svart
pris [price] 150.00 SEK
färg [color] orange/svart
identifierare finns [identifier_exists] no
skick [condition] new
GTIN [gtin] (Lämna tomt, eftersom halsduken är handstickad och inte har ett GTIN)
artikelnummer [mpn] (Lämna tomt, eftersom halsduken är handstickad och inte har ett artikelnummer)