I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Identifikator finnes [identifier_exists]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for identifikator finnes [identifier_exists] for å vise at det ikke finnes unike produktkoder (UPK-er) for produktet ditt. Unike produktkoder sendes inn med attributtene for GTIN [gtin], delenummer [mpn] og merke[brand].

I denne artikkelen

Bruksområder

Brukes for produkter som ikke har GTIN-nummer, delenummer eller merke.
  • Hvis produktet er nytt (som du informerer om ved å bruke attributtet for tilstand [condition]) og ikke har noen tilordnede produktkoder som oppfyller kravene nedenfor, bør du sende inn attributtet for identifikator finnes [identifier_exists] med verdien nei [no] eller usann [false]. Vær oppmerksom på at denne verdien må sendes inn på engelsk.

Bruk følgende regler for å oppgi de riktige kodene for hvert av produktene dine.

Krav til produktkoder
Uavhengig av kategori

Attributtet for GTIN [gtin] er obligatorisk hvis produktet fremstilles i stort omfang og har et GTIN-nummer.

Klær Medier Andre kategorier

Obligatoriske produktkoder basert på kategori

Krever en verdi for attributtet for merke [brand] Krever en verdi for attributtet GTIN [gtin] (for eksempel ISBN)

Krever en verdi for attributtet for merke [brand] (hvis det ikke finnes noe merke, sender du inn navnet på produsenten/leverandøren)

Hvis det ikke finnes noe GTIN-nummer, sender du inn attributtet for delenummer [mpn].

For øvrig

Hvis kravene til produktkoder ikke er oppfylt, kan annonsene for varen få begrensede resultater.

Noen produkter som kanskje ikke har unike produktkoder, er blant annet

• spesiallagde eller unike produkter, for eksempel spesiallagde T-skjorter, kunst eller håndlagde varer
  • produkter som ble laget før GTIN-numre ble tatt i bruk, for eksempel vintage-produkter, antikviteter, bøker som ble utgitt før 1970, og andre spesialvarer

Det finnes fire støttede verdier for dette attributtet:

ja [yes] / sann [true]
nei [no] / usann [false]

Vær oppmerksom på at denne verdien må sendes inn på engelsk.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Boolsk
Støttede verdier
(Tekst- og XML-feeder)
yes, true, no, false
Støttede verdier
(Content API-feeder)
true, false
Gjentatt felt Nei

Filformat Eksempeloppføring
Tekst (TSV) no
XML (feeder) <g:identifier_exists>no</g:identifier_exists>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du gå til ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Følg disse retningslinjene for å sikre at du sender inn informasjon av høy kvalitet for produktene dine.

• Velg verdien [no] eller [false] for dette attributtet bare hvis du er sikker på at produktet ikke har noen unike produktkoder tilordnet. Vær oppmerksom på at denne verdien må sendes inn på engelsk.
  • Hvis du ved en feil har satt attributtet [identifier_exists] til [no] eller [false] og det kan dokumenteres at produktet har en unik produktkode, får produktet en advarsel. Vær oppmerksom på at denne verdien må sendes inn på engelsk.

Eksempler

Produkter uten GTIN-numre, delenumre og merker

An illustration of a woman wearing a black dress

Produktinformasjon for en ny, spesiallaget, svart kjole i størrelse medium til NOK 320
Attributt Verdi
Tittel [title] Spesiallaget, svart kjole
Pris [price] 320 NOK
Farge [color] Svart
Størrelse [size] M
Identifikator finnes [identifier_exists] no
Tilstand [condition] new
Pakke [is_bundle] yes
GTIN [gtin] (La dette feltet stå tomt, siden kjolen er spesiallaget og ikke har noe GTIN-nummer)
Delenummer [mpn] (La dette feltet stå tomt, siden kjolen er spesiallaget og ikke har noe delenummer)

An illustration of a scarf that's in new condition

Produktinformasjon for et nytt, håndstrikket, oransje ullskjerf med svarte prikker til NOK 150
Attributt Verdi
Tittel [title] Håndstrikket ullskjerf med prikker – oransje/svart
Pris [price] 150 NOK
Farge [color] Oransje/svart
Identifikator finnes [identifier_exists] no
Tilstand [condition] new
GTIN [gtin] (La dette feltet stå tomt, siden skjerfet er spesiallaget og ikke har noe GTIN-nummer)
Delenummer [mpn] (Ikke oppgi dette siden skjerfet er spesiallaget og ikke har noe delenummer)