Id bestaat [identifier_exists]

Gebruik het kenmerk id bestaat [identifier_exists] om aan te geven dat er geen unieke product-ID's (UPI's) beschikbaar zijn voor uw product. Unieke product-ID's worden ingediend via de kenmerken GTIN [gtin], MPN [mpn] en merk [brand].

Wanneer te gebruiken

Gebruik deze optie voor producten die geen GTIN, MPN of merk hebben.
  • Als uw product nieuw is (dit dient u in met het kenmerk staat [condition]) en geen toegewezen product-ID's heeft die voldoen aan de onderstaande vereisten, dient u het kenmerk id bestaat [identifier_exists] in met de waarde nee no of onwaar false.

Gebruik de volgende regels om de juiste ID's voor uw producten te bepalen

Vereisten voor product-ID's

Ongeacht de categorie

Het kenmerk GTIN [gtin] is vereist als het product op grote schaal wordt vervaardigd en een GTIN heeft.

Kleding

Vereiste product-ID's op basis van categorie

Vereist een waarde voor het kenmerk merk [brand]

Anders

Als niet aan de vereisten voor product-ID's wordt voldaan, kan dit de prestaties van uw product negatief beïnvloeden.

De volgende producten hebben mogelijk geen unieke product-ID:

• Gepersonaliseerde of unieke producten, zoals op maat gemaakte T-shirts, kunst of handgemaakte goederen
  • Producten die vóór de introductie van GTIN's zijn geproduceerd, zoals vintage producten, antiek, boeken van vóór 1970 en andere bijzondere producten

Er zijn 4 ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

yes / true
no / false

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type

Booleaans

Ondersteunde waarden
(Tekst- en XML-feeds)
ja, waar, nee, onwaar

Ondersteunde waarden
(Content API-feeds)

waar, onwaar
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

nee

XML-feeds <g:identifier_exists>nee</g:identifier_exists>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

• Gebruik dit kenmerk alleen als u zeker weet dat er geen unieke product-ID's zijn toegekend aan uw product.
  • Producten waarvoor het kenmerk id bestaat [identifier_exists] onjuist is ingesteld op nee [no] of onwaar [false] en waarvoor er bewijs is dat er een unieke product-ID bestaat, worden afgekeurd.

Voorbeelden

Producten zonder GTIN, MPN of merk

An illustration of a woman wearing a black dress

Productgegevens voor een nieuwe op maat gemaakte zwarte jurk, maat medium, 32,00 EUR

Kenmerk

Waarde

Titel [title]

Op maat gemaakte zwarte jurk

Prijs [price]

32 EUR

Kleur [color]

Zwart

Maat [size]

M

Id bestaat [identifier_exists]

nee

Staat [condition]

nieuw

Pakket [is_bundle]

ja

GTIN [gtin]

(Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen GTIN)

MPN [mpn]

(Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen MPN)

An illustration of a scarf that

Productgegevens voor een nieuwe, handgebreide, oranje en zwarte wollen sjaal met stippen, 15,00 EUR

Kenmerk

Waarde

Titel [title]

Handgebreide wollen sjaal met stippen, oranje/zwart

Prijs [price]

15 EUR

Kleur [color]

Oranje/zwart

Staat [condition]

nieuw

GTIN [gtin]

(Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen GTIN)

MPN [mpn]

(Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen MPN)