In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

ID bestaat [identifier_exists]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk ID bestaat [identifier_exists] om aan te geven dat er geen unieke product-ID's (UPI's) beschikbaar zijn voor uw product. Unieke product-ID's worden opgegeven via de kenmerken GTIN [gtin], MPN [mpn] en merk [brand].

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Gebruik deze optie voor producten die geen GTIN, MPN of merk hebben.
  • Als uw product nieuw is (dit geeft u op met het kenmerk staat [condition]) en geen toegewezen product-ID's heeft die voldoen aan de onderstaande vereisten, geeft u het kenmerk ID bestaat [identifier_exists] op met de waarde nee [no] of onwaar [false]. U moet deze waarde in het Engels invoeren.

Gebruik de volgende regels om de juiste ID's voor uw producten te bepalen.

Vereisten voor product-ID's
Ongeacht de categorie

Het kenmerk GTIN [gtin] is vereist als het product op grote schaal wordt vervaardigd en een GTIN heeft.

Kleding Media Overige categorieën

Vereiste product-ID's op basis van categorie

Vereist een waarde voor het kenmerk merk [brand] Vereist een waarde voor het kenmerk GTIN [gtin] (bijvoorbeeld ISBN)

Vereist een waarde voor het kenmerk merk [brand] (als er geen merk is, geeft u de naam van de fabrikant/leverancier op)

Als er geen GTIN is, geeft u het kenmerk MPN [mpn] op.

Anders

Als niet aan de vereisten voor product-ID's wordt voldaan, kan dit de prestaties van uw artikel negatief beïnvloeden.

De volgende producten hebben mogelijk geen unieke product-ID:

• Gepersonaliseerde of unieke producten, zoals op maat gemaakte T-shirts, kunst of handgemaakte goederen
  • Producten die vóór de introductie van GTIN's zijn geproduceerd, zoals vintage producten, antiek, boeken van vóór 1970 en andere bijzondere producten

Er zijn 4 ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

ja [yes] / waar [true]
nee [no] / onwaar [false]

U moet de waarde in het Engels opgeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Booleaans
Ondersteunde waarden
(tekst- en XML-feeds)
yes, true, no, false
Ondersteunde waarden
(Content API-feeds)
true, false
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) no
XML (feeds) <g:identifier_exists>no</g:identifier_exists>

Ga naar de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

• Zorg dat u de waarde voor dit kenmerk alleen instelt op nee [no] of onwaar [false] als u zeker weet dat uw product geen toegewezen unieke product-ID's heeft. U moet de waarde in het Engels invoeren.
  • Producten krijgen een waarschuwing als het kenmerk ID bestaat [identifier_exists] onjuist is ingesteld op nee [no] of onwaar [false], maar er bewijs is dat er wel een unieke product-ID bestaat. U moet de waarde in het Engels invoeren.

Voorbeelden

Producten zonder GTIN, MPN of merk

An illustration of a woman wearing a black dress

Productgegevens voor een nieuwe op maat gemaakte zwarte jurk, maat M, 32 EUR
Kenmerk Waarde
Titel [title] Op maat gemaakte zwarte jurk
Prijs [price] 32 EUR
Kleur [color] Zwart
Maat [size] M
Id bestaat [identifier_exists] no
Staat [condition] nieuw
Pakket [is_bundle] ja
GTIN [gtin] (Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen GTIN)
MPN [mpn] (Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen MPN)

An illustration of a scarf that's in new condition

Productgegevens voor een nieuwe, handgebreide, oranje en zwarte wollen sjaal met stippen, 15 EUR
Kenmerk Waarde
Titel [title] Handgebreide wollen sjaal met stippen, oranje/zwart
Prijs [price] 15 EUR
Kleur [color] Oranje/zwart
Id bestaat [identifier_exists] no
Staat [condition] new
GTIN [gtin] (Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen GTIN)
MPN [mpn] (Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen MPN)