identifier_exists [id_bestaat]: definitie

Gebruik het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] om aan te geven dat er geen unieke product-ID's (UPI's) beschikbaar zijn voor uw product. Unieke product-ID's worden ingediend met de kenmerken gtin [gtin], mpn [mpn] en brand [merk].

Wanneer te gebruiken

Gebruik deze optie voor producten die geen GTIN, MPN of merk hebben.

• Als uw product nieuw is (wat u opgeeft met het kenmerk condition [staat]) en geen toegekende product-ID's heeft die aan de onderstaande vereisten voldoen, dient u identifier_exists [id_bestaat] in met de waarde no [nee] of false [onwaar].

Gebruik de volgende regels om de juiste ID's voor uw producten te bepalen.

Vereisten voor product-ID's
Ongeacht de categorie

Het kenmerk gtin [gtin] is vereist als het product op grote schaal wordt vervaardigd en een GTIN heeft.

Kleding Media Overige categorieën

Vereiste product-ID's op basis van categorie

Vereist een waarde voor het kenmerk brand [merk] Vereist een waarde voor het kenmerk gtin [gtin] (bijvoorbeeld ISBN)

Vereist een waarde voor het kenmerk brand [merk] (als er geen merk is, geeft u de naam van de fabrikant/leverancier op)

Als er geen GTIN is, geeft u het kenmerk mpn [mpn] op.

Anders Als niet aan de vereisten voor product-ID's wordt voldaan, kan dit de prestaties van uw artikel negatief beïnvloeden.

De volgende producten hebben mogelijk geen unieke product-ID:

• Gepersonaliseerde of unieke artikelen, zoals op maat gemaakte T-shirts, kunst of handgemaakte goederen
  • Producten die vóór de introductie van GTIN's zijn geproduceerd, zoals vintage producten, antiek, boeken van vóór 1970 en andere bijzondere artikelen

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type

Booleaans

Ondersteunde waarden
(Tekst- en XML-feeds)
ja, waar, nee, onwaar

Ondersteunde waarden
(Content API-feeds)

waar, onwaar
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

nee

XML-feeds <g:identifier_exists>nee</g:identifier_exists>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

• Gebruik dit kenmerk alleen als u zeker weet dat er geen unieke product-ID's zijn toegekend aan uw product.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Voorbeelden

Producten zonder GTIN, MPN of merk

An illustration of a woman wearing a black dress

Product Op maat gemaakte zwarte jurk
title [titel] Op maat gemaakte zwarte jurk
price [prijs] 32 EUR
color [kleur] zwart
size [maat] m
identifier_exists [id_bestaat] nee
condition [staat] nieuw
is_bundle [is_pakket] ja
gtin [gtin] (Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen GTIN)
mpn [mpn] (Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen MPN)

An illustration of a scarf that

Product Wollen sjaal
title [titel] Handgebreide wollen sjaal met stippen, oranje/zwart
identifier_exists [id_bestaat] nee
price [prijs] 15 EUR
color [kleur] oranje/zwart
condition [staat] nieuw
gtin [gtin] (Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen GTIN)
mpn [mpn] (Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen MPN)