Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tunniste olemassa [identifier_exists]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Tunniste olemassa [identifier_exists] ‑määritteellä voit osoittaa, ettei tuotteelle ole saatavilla yksilöllisiä tuotetunnisteita. Yksilölliset tuotetunnisteet lähetetään käyttämällä GTIN [gtin]-, MPN [mpn]‑ ja brändi [brand] ‑määritteitä.

Sisällys

Käyttö

Käytä tuotteille, joilla ei ole GTIN-numeroa, MPN-koodia tai brändiä.
  • Jos tuotteesi on uusi (ja lähetät sen käyttämällä kunto [condition] ‑määritettä) eikä sille ole määritetty tuotetunnisteita, jotka täyttävät alla olevat vaatimukset, sinun täytyy lisätä tunniste olemassa [identifier_exists] ‑määrite, jonka arvo on ei [no] tai epätosi [false]. Huom. Arvo on lähetettävä englanniksi.

Lisää oikeat tunnisteet kullekin tuotteellesi seuraavien sääntöjen mukaisesti.

Tuotetunnuksen vaatimukset
Kaikki kategoriat

GTIN [gtin] ‑määrite on pakollinen, jos tuotetta valmistetaan laajalti ja sillä on GTIN-tunnus.

Vaatetus Media Muut kategoriat

Pakolliset tuotetunnukset kategorian mukaan

Määritteen brändi [brand] arvo on ilmoitettava. Määritteen GTIN [gtin] arvo on ilmoitettava (esimerkiksi ISBN-numero).

Määritteen brändi [brand] arvo on ilmoitettava (jos brändiä ei ole, ilmoita valmistajan/toimittajan nimi).

Jos GTIN-numero puuttuu, lisää MPN-koodi [mpn] ‑määrite.

Muussa tapauksessa

Jos tuotetunnus ei ole vaatimusten mukainen, tuotteen tehokkuus voi kärsiä.

Tuotetunnisteet voivat puuttua seuraavanlaisilta tuotteilta:

• yksilöidyt tai uniikit tuotteet, kuten yksittäiskappaleina myytävät t-paidat, taideteokset tai käsityöt
  • ennen GTIN-tunnusten käyttöönottoa valmistetut tuotteet, kuten vintagetuotteet, antiikkiesineet, ennen vuotta 1970 julkaistut kirjat ja muut erikoistuotteet.

Tälle määritteelle on neljä tuettua arvoa:

kyllä [yes] / tosi [true]
ei [no] / epätosi [false]

Huomaa, että arvo on lähetettävä englanniksi.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja lähetetään englanniksi

Tyyppi Looginen
Tuetut arvot
(Teksti- ja XML-syötteet)
yes, true, no, false
Tuetut arvot
(Content API ‑syötteet)
true, false
Toistuva kenttä Ei

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti (TSV) no
XML (syötteet) <g:identifier_exists>no</g:identifier_exists>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Alla olevia ohjeita seuraamalla voit varmistaa tuotetietojesi laadun.

• Aseta tämän määritteen arvoksi ei [no] tai epätosi [false] vain silloin, kun olet varma, ettei tuotteellesi ole määritetty tuotetunnisteita. Huomaa, että arvo on lähetettävä englanniksi.
  • Tuotteet saavat varoituksen, jos niiden tunniste olemassa [identifier_exists] ‑määritteen arvoksi on virheellisesti asetettu ei [no] tai epätosi [false] ja jos niille on todistettavasti olemassa tuotetunniste. Huomaa, että arvo on lähetettävä englanniksi.

Esimerkkejä

Tuotteet, joilla ei ole GTIN-numeroa, MPN-koodia eikä brändiä

An illustration of a woman wearing a black dress

Tuotetiedot: Uusi musta mekko, yksittäiskappale, koko M, 32,00 USD
Määrite Arvo
Nimi [title] Musta mekko, yksittäiskappale
Hinta [price] 32 USD
Väri [color] Musta
Koko [size] M
Tunniste olemassa [identifier_exists] no
Kunto [condition] new
Paketti [is_bundle] yes (kyllä)
GTIN [gtin] (jätä tyhjäksi, koska mekko on yksittäiskappale eikä sillä siksi ole GTIN-tunnusta)
MPN [mpn] (Jätä tyhjäksi, koska mekko on yksittäiskappale eikä sillä siksi ole MPN-koodia.)

An illustration of a scarf that's in new condition

Tuotetiedot: Uusi, käsin neulottu oranssi ja musta pilkullinen villahuivi, 15,00 USD
Määrite Arvo
Nimi [title] Käsin neulottu pilkullinen villahuivi – oranssi/musta
Hinta [price] 15 USD
Väri [color] Oranssi/musta
Tunniste olemassa [identifier_exists] no
Kunto [condition] new
GTIN [gtin] (jätä tyhjäksi, koska huivi on yksittäiskappale eikä sillä siksi ole GTIN-tunnusta)
MPN [mpn] (Jätä tyhjäksi, koska huivi on yksittäiskappale eikä sillä siksi ole MPN-koodia.)