ads_omleiding: definitie

Gebruik het kenmerk ads_redirect [ads_omleiding] om op uw productpagina extra parameters voor bestemmingspagina's op te geven die u wilt gebruiken voor uw Shopping-advertenties. Als u een tracking-URL voor ads_redirect [ads_omleiding] indient, worden gebruikers naar die URL geleid en niet naar de waarde die u voor link [link] of mobile_link [mobiele_link] indient. Na de parameteruitbreiding moet het domein van het kenmerk ads_redirect [ads_omleiding] exact overeenkomen met het domein van het kenmerk link [link] (en het kenmerk mobile_link [mobiele_link], indien aanwezig). Dit maakt parallelle tracking mogelijk, waarmee mensen rechtstreeks vanuit uw advertentie naar uw website worden omgeleid en waardoor uw bestemmingspagina sneller wordt geladen.

Als u een klikmeetsysteem van derden wilt gebruiken, kunt u de trackingtemplate in Google Ads instellen om de URL van een trackingserver op te geven.

BELANGRIJK

Met de lancering van parallelle tracking moeten de domeinen voor de kenmerken link [link], mobile_link [mobiele_link] (indien aanwezig) en ads_redirect [ads_omleiding] overeenkomen. Als de domeinen voor deze kenmerken niet overeenkomen, kunt u tracking mogelijk niet meer gebruiken. Meer informatie over parallelle tracking

An illustration showing how adwords_redirect URLs are used

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Niet beschikbaar voor platforms van Google

U kunt campagnestatistieken bijhouden door aanvullende parameters voor bestemmingspagina's op uw productpagina op te geven. Meer informatie over het verband tussen de kenmerken link [link], mobile_link [mobiele_link] en ads_redirect [ads_omleiding]

Gebruik het kenmerk display_ads_link [display_ads_link] als u voor uw producten adverteert door middel van een display-campagne.

Met Google Ads kunt u een trackingtemplate gebruiken waarmee u trackingparameters (naar de opgegeven URL) aan de campagne-, advertentiegroep- en productgroepniveaus toevoegt. Meer informatie over het toevoegen van trackingtemplates.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en conform RFC 3986
Limieten 1–2000 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds https://tracking.example.com?product=ballpoint-pens
XML-feeds <g:ads_redirect>https://tracking.example.com?product=ballpoint-pens</g:ads_redirect>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product op Google weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Omleiden naar een bestemmingspagina die aan de vereisten voor bestemmingspagina's voldoet. Meer informatie over vereisten voor bestemmingspagina's van Shopping-advertenties.
  • Omleiden naar dezelfde bestemmingspaginacontent die voor link [link] of mobile_link [mobiele_link] is ingediend. Bezoekers aan uw trackingpagina worden omgeleid naar dezelfde bestemmingspaginacontent die u voor het kenmerk link [link] of mobile_link [mobiele_link] heeft ingediend.
  • Gebruik de geaccepteerde ValueTrack-parameters als uw tracking-URL parameters bevat. Meer informatie over ValueTrack-parameters.
  • Gebruik een waarde die naar een geldige URL zal omleiden nadat u parameters of trackingsjablonen door hun uiteindelijke waarden hebt vervangen. Zo zal bijvoorbeeld de waarde {ifmobile:ht}tp://example.com niet als een geldige URL voor desktops worden weergegeven.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Vermijd het gebruik van omleidingen. Omleidingen leiden tot meer tijd tussen het moment dat een gebruiker op uw advertentie klikt en het moment dat uw bestemmingspagina is geladen. Lange laadtijden leiden tot een negatieve gebruikerservaring. Gebruik de trackingtemplate van Google Ads om advertentieklikken bij te houden.
  • Neem uw mobielspecifieke bestemmingspagina met tracking op in dit kenmerk. Gebruik de ValueTrack-parameter {ifmobile} (met de waarde die u voor ads_redirect [ads_omleiding] gebruikt) om alleen mobiele gebruikers om te leiden.
    Bijvoorbeeld:
    https://tracking.example.com?p=ballpoint-pens&m={ifmobile:true}{ifnotmobile:false}
    https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc

Voorbeelden

Opmerking: Alle voorbeelden met het kenmerk link [link] zijn ook van toepassing op het kenmerk mobile_link [mobiele_link].

Met Google Ads-trackingtemplates

Als u Google Ads-trackingtemplates wilt gebruiken, dient u ads_redirect [ads_omleiding] in met de juiste waarden.
link [link] ads_redirect [ads_omleiding] Google Ads-trackingtemplate
https://www.example.com/product?id=123 https://www.example.com/product?id=123&param=abc https://tracking.com?url={lpurl}&src=google
Als u zowel een trackingtemplate als ads_redirect [ads_omleiding] gebruikt, wordt de waarde van ads_redirect [ads_omleiding] gebruikt als {lpurl} in de Google Ads-trackingtemplate.
Zonder parallelle tracking:
  • Gebruikers worden omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fwww.example.com%2Fproduct%3Fid%3D123%26param%3Dabc%0A&src=google

Met parallelle tracking:

• Gebruikers worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123&param=abc
  • Het trackingverzoek wordt omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fgoogle.com%2Fasnc%2FdGVzdA&src=google

Opmerkingen:

• Wanneer parallelle tracking wordt toegepast, wordt de parameter {lpurl} in de tracker-aanroep vervangen door een vervangende URL die lijkt op https://google.com/asnc/dGVzdA. Als u {lpurl} vervangt door een vervangende URL van Google, zorgt u ervoor dat uw webpagina niet tweemaal wordt gepingd (eenmaal vanaf de klik van de gebruiker en nogmaals vanuit de parallelle trackingomleiding). Meer informatie

Nadat het veld finalUrlSuffix in Google Ads is gelanceerd, bevat de vervangende URL alle parameters die naar de bestemmingspagina worden verzonden, zodat de trackingserver deze naar behoefte kan verwerken. Meer informatie

link [link] ads_redirect [ads_omleiding] Google Ads-trackingtemplate
https://www.example.com/product?id=123 https://tracking.com?url={lpurl}&src=google

Als er geen waarde wordt opgegeven voor ads_redirect [ads_omleiding], worden link [link] en mobile_link [mobiele_link] gebruikt als {lpulr} in de Google Ads-trackingtemplate.

Zonder parallelle tracking:

• Gebruikers worden omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fwww.example.com%2Fproduct%3Fid%3D123&src=google

Met parallelle tracking:

• Gebruikers worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123
  • Het trackingverzoek wordt omgeleid naar: https://tracking.com?url=https%3A%2F%2Fgoogle.com%2Fasnc%2FdGVzdA%26
    id%3D123%26param%3Dabc&src=google

Opmerking:

• Wanneer parallelle tracking wordt toegepast, wordt de parameter {lpurl} in de tracker-aanroep vervangen door een vervangende URL die lijkt op https://google.com/asnc/dGVzdA. Als u {lpurl} vervangt door een vervangende URL van Google, zorgt u ervoor dat uw webpagina niet tweemaal wordt gepingd (eenmaal vanaf de klik van de gebruiker en nogmaals vanuit de parallelle trackingomleiding). Meer informatie

Nadat het veld finalUrlSuffix in Google Ads is gelanceerd, bevat de vervangende URL alle parameters die naar de bestemmingspagina worden verzonden, zodat de trackingserver deze naar behoefte kan verwerken. Meer informatie

Zonder Google Ads-trackingtemplates

Als u ads_redirect [ads_omleiding] gebruikt, worden gebruikers naar deze URL omgeleid en niet naar de URL die u heeft ingediend voor link [link] of mobile_link [mobiele_link].

link [link] ads_redirect [ads_omleiding] Google Ads-trackingtemplate
https://www.example.com/product?id=123
  • Gebruikers worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123
link [link] mobile_link [mobiele_link] ads_redirect [ads_omleiding] Google Ads-trackingtemplate
https://www.example.com/product?id=123 https://m.example.com/product?id=123 https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc

Als u ads_redirect [ads_omleiding] gebruikt, overschrijft de opgegeven waarde die van de kenmerken link [link] en mobile_link [mobiele_link].

• Desktopgebruikers worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123param=abc
  • Mobiele gebruikers worden omgeleid naar: https://m.example.com/product?id=123&param=abc

Voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina's

link [link] mobile_link [mobiele_link] ads_redirect [ads_omleiding] Google Ads-trackingtemplate
https://www.example.com/product?id=123 https://m.example.com/product?id=123 https://{ifmobile:m}{ifnotmobile:www}.example.com/product?id=123?param=abc -

Als u ads_redirect [ads_omleiding] gebruikt, overschrijft de opgegeven waarde die van de kenmerken link [link] en mobile_link [mobiele_link].

Desktopgebruikers worden omgeleid naar: https://www.example.com/product?id=123param=abc
Mobiele gebruikers worden omgeleid naar: https://m.example.com/product?id=123&param=abc