I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link] hvis du vil sende inn flere bilder av produktet i tillegg til hovedbildet du sender inn med attributtet for bildelink [image_link]. Tilleggsbildene for produktet kan vises til potensielle kunder, og de brukes ofte til å vise produktet fra ulike vinkler eller sammen med andre elementer.
Example ad that shows where additional images can appear with your product

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Nettadresse (inkludert http eller https), bare ASCII-tegn og i samsvar med RFC 3986
Begrensninger 0–2000 tegn
Støttede filformater

JPEG (.jpg/.jpeg), WebP (.webp), PNG (.png), GIF (.gif), BMP (.bmp) og TIFF (.tif/.tiff)

Filetternavnene for disse bildene må samsvare med de respektive formatene.

Gjentatt felt (Hva er dette?) Du kan ta med opptil ti tilleggsbilder.
Filformat Eksempelverdi
Tekstfeeder

For å sende inn ett bilde, send inn nettadressen (omgjort til kode):

For å sende inn flere bilder (opptil 10) må du skille nettadressene med komma ( , ):

Gjør eventuelle kommaer i selve nettadressen om til kode med %2C, men ikke gjør om kommaene som skiller nettadressene:

For å sende inn flere nettadresser som én verdi, bruk anførselstegn (“”) før og etter samlingen med kommadelte nettadresser:

“https://www.example.com/bilde2.jpg,https://www.example.com/bilde3.jpg”

Merk at verdier som er omsluttet av anførselstegn, behandles som én verdi – ikke flere separate verdier. Finn ut mer om attributter i anførselstegn.

XML-feeder

<g:additional_image_link>https://www.example.com/bilde2.jpg </g:additional_image_link> <g:additional_image_link>https://www.example.com/bilde3.jpg </g:additional_image_link>

Les om hvordan du formaterer data for Content API, i ressursen Content API for Shopping. Finn ut mer om attributtet for ekstra bildelink (additional_image_link) i Content API

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Green checkmark Du må oppfylle kravene for attributtet for bildelink [image_link]. Følgende kan også gjelde for tilleggsbildet:
  • Det kan vise produktet i bruk eller sammen med andre elementer.
  • Det kan fremheve deler av produktet uten å vise hele produktet.
  • Det kan vise deler av en gruppe i stedet for å vise alle produktene i gruppen. Når du sender inn en egendefinert gruppe med produkter, bruker du attributtet for gruppe [is_bundle].
  • Det kan vise hele multipakken. Når du sender inn en egendefinert multipakke med produkter, bruker du attributtet for multipakke [multipack].
Red X

Alle bilder som lages ved hjelp av generativ AI, må inneholde metadata som viser at bildet er AI-generert (for eksempel IPTC-metadatataggen DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia). Ikke fjern innebygde metadatatagger, for eksempel IPTC-egenskapen DigitalSourceType, fra bilder som er opprettet ved hjelp av verktøy for generativ AI-verktøy, for eksempel Product Studio. Følgende IPTC NewsCodes-tagger angir hvilken type digital kilde som ble brukt til å lage bildet, og som derfor skal beholdes i filen:

• TrainedAlgorithmicMedia: Bildet er laget ved hjelp av en modell som er hentet fra samplet innhold.
  • CompositeSynthetic: Bildet er sammensatt av syntetiske elementer.
  • AlgorithmicMedia: Bildet ble laget utelukkende av en algoritme, ikke basert på samplede opplæringsdata (for eksempel bilder laget av programvare ved hjelp av en matematisk formel).

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Følg de anbefalte fremgangsmåtene for attributtet for bildelink [image_link].
    Du skal for eksempel ikke sende inn
    • bilder bare av merket eller logoen
    • uklare eller deformerte bilder
    • bilder med vannmerke eller tekst som ikke er relevant for bildet, for eksempel informasjon om varemerke eller butikk
  • Send inn bilder som oppfyller størrelseskravene. Hvis du sender inn bilder som er mindre enn minstekravet til størrelse, blir ikke produktet avvist, men bildene vises ikke.
  • Bruk flere bilder for å vise produktet i bruk eller fra ulike vinkler. Hvis hovedbildet for eksempel viser emballasjen, kan du legge til bilder av innholdet i esken som tilleggsbilder for å gi kundene et bedre inntrykk av hva de kjøper.
  • Bruk livsstilsbilder. Livsstilsbilder som sendes inn med attributtet for link til livsstilsbilde [lifestyle_image_link], brukes til å vise frem produktet i en virkelig kontekst. Eksempler kan være klær på en modell, møbler som er oppstilt i et rom, flere produkter som vises som et komplett sett, eller produkter som vises med sterke bakgrunnsfarger eller i livlige situasjoner. Finn ut mer om livsstilsbilder.

Eksempler

Produkt med ett tilleggsbilde

Attributt

Verdi

Tilleggsinformasjon om produktet

Bildelink [image_link]

Bare sofaen mot en hvit bakgrunn

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Sofaen med to puter i en møblert stue

Produkt med tre tilleggsbilder

Attributt

Verdi

Tilleggsinformasjon om produktet

Bildelink [image_link]

Bare ringen mot en hvit bakgrunn

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Bare ringen mot en hvit bakgrunn fra en annen vinkel

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Ringen på en modell iført et matchende antrekk

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Ringen i den medfølgende gaveesken

Et eksempel på hvordan flere bilder kan vises ved siden av hovedbildet

Attributt

Verdi

Tilleggsinformasjon om produktet

Bildelink [image_link]

Bare paiformen mot en hvit bakgrunn

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Sluttproduktet – et paistykke på en tallerken

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Bakeren som viser frem den ferdige paien i formen

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Nærbilde av den ferdige paien i paiformen

Gruppe

Attributt

Verdi

Tilleggsinformasjon om produktet

Gruppe [is_bundle]

yes

Bildelink [image_link]

Alle produktene i gruppen mot en hvit bakgrunn

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Bare kamerahuset mot en hvit bakgrunn

Multipakke

Attributt

Verdi

Tilleggsinformasjon om produktet

Multipakke [multipack]

Bildelink [image_link]

Bare ett såpestykke mot en hvit bakgrunn

Ekstra bildelink [additional_image_link]

Tre såpestykker mot en hvit bakgrunn