In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link] als u meer afbeeldingen bij uw product wilt plaatsen naast de afbeelding die u met het kenmerk afbeeldingslink [image_link] heeft ingediend. Extra afbeeldingen voor uw product kunnen aan potentiële klanten worden getoond. U kunt ze gebruiken om een product vanuit verschillende hoeken en op verschillende manieren te tonen.
Example ad that shows where additional images can appear with your product

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens in het Engels indient

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 0-2000 tekens
Ondersteunde bestandsindelingen

JPEG (.jpg/.jpeg), WebP (.webp), PNG (.png), GIF (.gif), BMP (.bmp) en TIFF (.tif/.tiff)

De bestandsextensies voor deze afbeeldingen moeten overeenkomen met de gebruikte indeling.

Herhaald veld (Wat is dit?) Maximaal 10 extra afbeeldingen
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

Als u één afbeelding wilt indienen, dient u de (gecodeerde) URL in:

Als u meer dan één afbeelding wilt indienen (maximaal 10), scheidt u de URL's met een komma ( , ):

Zorg ervoor dat u alle komma's binnen de URL codeert (met %2C), en de komma's die u gebruikt om elke afbeeldings-URL te scheiden, niet codeert:

Als u meerdere afbeeldings-URL's als één waarde wilt indienen, plaatst u de door komma's gescheiden URL's tussen aanhalingstekens (' '):

“https://www.example.com/image2.jpg,https://www.example.com/image3.jpg”

Houd er rekening mee dat waarden tussen aanhalingstekens worden behandeld als één waarde. Dit betekent dat de waarden tussen de aanhalingstekens niet worden geïnterpreteerd als afzonderlijke aanvullende waarden. Meer informatie over kenmerken tussen aanhalingstekens

XML-feeds

<g:additional_image_link>https://www.example.com/image2.jpg </g:additional_image_link> <g:additional_image_link>https://www.example.com/image3.jpg </g:additional_image_link>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen. Meer informatie over het kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link] in Content API

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Green checkmark Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk afbeeldingslink [image_link]. De extra afbeelding mag ook:
  • het product op verschillende manieren of in gebruik tonen.
  • delen van het product onder de aandacht brengen zonder dat het volledige product zichtbaar is.
  • delen van een pakket tonen in plaats van alle producten in het pakket. Als u een aangepast productpakket indient, moet u het kenmerk pakket [is_bundle] gebruiken.
  • het hele multipack tonen. Als u een aangepast multipack met producten indient, moet u het kenmerk multipack [multipack] gebruiken.
Red X

Alle afbeeldingen die met generatieve AI zijn gemaakt, moeten metadata bevatten die aangeven dat de afbeelding door AI is gegenereerd (bijvoorbeeld de IPTC-metadatatag DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia). Verwijder geen ingesloten metadatatags, zoals de IPTC-property DigitalSourceType, uit afbeeldingen die zijn gemaakt met generatieve AI-tools als Product Studio. De volgende IPTC NewsCodes geven het type digitale bron aan dat is gebruikt om de afbeelding te maken en moeten worden bewaard:

• TrainedAlgorithmicMedia: de afbeelding is gemaakt met een model dat is afgeleid van gesamplede content.
  • CompositeSynthetic: de afbeelding is een samenstelling die synthetische elementen bevat.
  • AlgorithmicMedia: de afbeelding is volledig gemaakt met een algoritme dat niet is gebaseerd op gesamplede trainingsgegevens (bijvoorbeeld een afbeelding die door software is gemaakt met een wiskundige formule).

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Volg de best practices voor het kenmerk afbeeldingslink [image_link].
    Upload bijvoorbeeld geen:
    • merk- of logoafbeeldingen,
    • Onscherpe of vervormde afbeeldingen.
    • afbeeldingen met een watermerk of tekst die niet relevant is voor de afbeelding, zoals handelsmerken of winkelgegevens.
  • Geef afbeeldingen op die de juiste afmetingen hebben. Als u afbeeldingen toevoegt die kleiner zijn dan de minimale grootte, wordt uw product niet afgekeurd, maar uw afbeeldingen worden niet weergegeven.
  • Gebruik extra afbeeldingen om het product vanuit verschillende hoeken te laten zien of het product in gebruik te tonen. Als de belangrijkste afbeelding bijvoorbeeld de verpakking van een product laat zien, kunt u in extra afbeeldingen de inhoud van de verpakking laten zien zodat klanten beter weten wat ze kopen.
  • Gebruik lifestyleafbeeldingen. Lifestyleafbeeldingen die met het kenmerk link van lifestyleafbeelding [lifestyle_image_link] worden opgegeven, worden gebruikt om uw product in een realistische context te presenteren. Denk hierbij aan kleding gedragen door een model, meubels neergezet in een kamer, meerdere producten die als complete set worden getoond, producten die met levendige achtergrondkleuren worden weergegeven of producten die in speelse situaties worden gepresenteerd. Meer informatie over lifestyleafbeeldingen

Voorbeelden

Product met 1 extra afbeelding

Kenmerk

Waarde

Aanvullende productinformatie

Afbeeldingslink [image_link]

Alleen de bank tegen een witte achtergrond

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

De bank met 2 kussens erop in een woonkamer

Product met 3 extra afbeeldingen

Kenmerk

Waarde

Aanvullende productinformatie

Afbeeldingslink [image_link]

Alleen de ring tegen een witte achtergrond

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Alleen de ring tegen een witte achtergrond, vanuit een andere hoek

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

De ring gedragem door een model in een bijpassende outfit

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

De ring in de bijbehorende cadeauverpakking

Een voorbeeld van hoe extra afbeeldingen naast de hoofdafbeelding kunnen worden weergegeven

Kenmerk

Waarde

Aanvullende productinformatie

Afbeeldingslink [image_link]

Alleen de taartvorm tegen een witte achtergrond

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Het eindproduct: een stukje taart op een bord

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

De bakker die een gebakken taart in de taartvorm vasthoudt

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Een close-up van de gebakken taart in de taartvorm

Pakket

Kenmerk

Waarde

Aanvullende productinformatie

Pakket [is_bundle]

ja

Afbeeldingslink [image_link]

Alle producten in het pakket tegen een witte achtergrond

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Alleen de camerabody tegen een witte achtergrond

Multipack

Kenmerk

Waarde

Aanvullende productinformatie

Multipack [multipack]

Afbeeldingslink [image_link]

Alleen 1 zeepje tegen een witte achtergrond

Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

3 zeepjes tegen een witte achtergrond