brand [varumärke]: Definition

Använd attributet brand [varumärke] för att ange produktens varumärke. Varumärket används för att identifiera produkten och visas för användare som tittar på din annons. Varumärket ska synas tydligt på framsidan av produktförpackningen eller etiketten. Varumärket bör vara en viktig del av förpackningen som inte känns tillgjord. Läs mer om bildkrav.

An illustration showing the brand name on an example product

Användningsområde

Obligatoriskt för produkter med tydlig koppling till ett varumärke eller en tillverkare

Om produkten inte har tydlig koppling till ett varumärke (till exempel filmer, böcker, musik eller affischer) eller om det är en specialtillverkad produkt (som konst, specialtillverkade t-shirts, produkter som är nya på marknaden och handgjorda produkter) är det valfritt att använda attributet.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–70 tecken
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Product.brand, Type: Brand

Filformat Exempelposter
TEXT

Google

XML-flöden <g:brand>Google</g:brand>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in andra relevanta unika produktkoder. I vissa fall måste du skicka in attributen gtin [gtin] och mpn [mpn]. När du anger de här produktkoderna förstår vi bättre vad du säljer. När vi förstår vad du säljer kan vi hjälpa till att ansluta användare till dina annonser och göra annonserna rikare. Läs mer om produktkodsattribut.
  • Använd varumärket på den produkt som folk som handlar online brukar känna igen.
  • Ange inte ett värde som inte är ett varumärke. Om du inte har ett varumärke anger du heller inget värde. Ange till exempel inte värden som inte tillämpligt, allmänt, inget varumärke eller finns inte.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Skicka in utgivarens namn som varumärke för medieprodukter som cd-skivor.
  • Organisera produktgrupper efter varumärke för budgivning i Shopping-kampanjen. Läs mer om produktgrupper.
  • Skicka in varumärket på endast ett språk eller med ett alfabet. Om produkterna är inriktade på Japan anger du antingen グーグル eller Google, men inte (Google) グーグル'.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Om du inte följer kraven som gäller för dig underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Kompatibla produkter
  • Skicka in den tillverkares brand [varumärke] som faktiskt byggde den kompatibla produkten. Ange inte OEM-varumärket (Original Equipment Manufacturer) för att indikera att produkten är kompatibel med eller en kopia av OEM-varumärkets produkt. Läs mer om hur du skickar kompatibla produkter.
Paket
  • Använd paketets varumärke och inte de enskilda produkterna, om tillverkaren skapade paketet.
  • Använd huvudproduktens varumärke om du har skapat paketet. Om du slår ihop en kamera med ett objektiv och en bärväska skickar du kamerans varumärke, som är huvudprodukt.
Flerpack
  • Använd flerpackets varumärke och inte de enskilda produkterna, om tillverkaren skapade flerpacket.
  • Använd de enskilda produkternas varumärke om du skapade flerpacket.
Butiksvarumärken och märkeslösa produkter
  • Använd butiksnamnet för attributet brand [varumärke] om du tillverkar produkten eller om produkten är märkeslös. Du kan till exempel skicka in butiksnamnet som varumärke om du säljer produkter eller smycken som har tillverkats av någon annan.

Skrivarpatroner

Vilket varumärke du ska skicka in beror på skrivarpatronens tillverkare. Läs mer om kraven för skrivarpatroner

Kompatibla och restaurerade produkter från tredje part

Skicka in varumärket från den tillverkare som faktiskt byggde den kompatibla produkten. Ange inte OEM-varumärket (Original Equipment Manufacturer) för att indikera att produkten är kompatibel med eller en kopia av OEM-varumärkets produkt. Läs mer om krav på kompatibla eller restaurerade produkter från tredje part

Exempel

Kläder

An illustration of a dress

Produkt Svart klänning, storlek L
title [titel] Ärmlös A-linjeformad klänning – svart – storlek L
brand [varumärke] Little Black Dress
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [artikelnummer] I9020A
condition [skick] ny
Mat och dryck

An illustration of a jug of milk with GTIN visible

Produkt Ekologisk getmjölk
title [titel] 1 l Bio getmjölk
brand [varumärke] Tanja’s Goat Farm
gtin [gtin] 0614141123452
condition [skick] ny
Elektronik

An illustration showing the brand name on an example product

Produkt Google Chromecast
title [titel] Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – Svart
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [artikelnummer] H2G2-42
condition [skick] ny
Säljardefinierade flerpack och paket

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Produkt Digital Google-systemkamera på 25,3 megapixel med tillbehör
title [titel] Kamerahus + 35 mm objektiv + blå kameraväska till digital Google-systemkamera på 25,3 megapixel
price [pris] 4 350 SEK
google_product_category [google-produktkategori] 152
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 0614141123452
is_bundle [är_paket] ja
condition [skick] ny
Varianter

Om produkten finns i flera färger eller storlekar kan du också ha unika produktkoder för de olika varianterna. Till exempel:

An example of ads without placeholder images

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – grön – small
price [pris] 110 SEK
color [färg] grön
size [storlek] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [varugrupp-id] 9876
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] 00638HAY

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – blå – small
price [pris] 90 SEK
color [färg] blå
size [storlek] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [varugrupp-id] 9876
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] 00638NIC

Produkt Google-t-shirt
title [titel] Google-t-shirt – gul – small
price [pris] 120 SEK
color [färg] gul
size [storlek] s
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [varugrupp-id] 9876
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 9504000059446
condition [skick] ny
mpn [artikelnummer] 00638ANG
Mobil eller surfplatta

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnattsblå – olåst
price [pris] 1 990 SEK
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [artikelnummer] 00638NAGPE
condition [skick] ny
Butiksvarumärken och märkeslösa produkter

An illustration of a couch with product staging

Produkt märkeslös soffa
title [titel] 3-sits Google-soffa i brunt och grönt
price [pris] 7 990 SEK
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [artikelnummer] AB-123-4-CD
condition [skick] ny