Merk [brand]

Gebruik het kenmerk merk [brand] om de merknaam van het product aan te geven. Het merk wordt gebruikt om uw product te identificeren en wordt getoond aan klanten. De merknaam moet duidelijk zichtbaar zijn op de voorkant van de verpakking of het label van het product. De merknaam moet een integraal onderdeel van de verpakking zijn en mag niet kunstmatig worden toegevoegd aan de productafbeelding. Meer informatie over de vereisten voor afbeeldingen

An illustration showing the brand name on an example product

Wanneer te gebruiken

• Vereist voor alle producten met een duidelijk merk of een duidelijke fabrikant.
  • Optioneel voor elk product dat geen duidelijk merk heeft (zoals films, boeken, muziek en posters).
  • Optioneel voor elk op maat gemaakt product (bijvoorbeeld kunst, speciale T-shirts, gepersonaliseerde producten en handgemaakte producten).

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1 - 70 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.brand, Type: Brand
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst Google
XML-feeds <g:brand>Google</g:brand>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien alle andere relevante unieke product-ID's in. Mogelijk moet u de kenmerken GTIN [gtin] en MPN [mpn] indienen. Als u deze product-ID's indient, begrijpen wij beter wat u verkoopt. Als we weten wat u verkoopt, kunnen we uw advertenties en kosteloze vermeldingen optimaliseren en klanten aan uw producten koppelen. Meer informatie over kenmerken van product-ID's
  • Gebruik de merknaam van het product die herkenbaar is voor mensen die online winkelen.
  • Geef geen waarde op die geen merk is. Kunt u geen merk opgeven, geef dan ook geen waarde op. Gebruik bijvoorbeeld niet 'N.v.t.', 'Algemeen', 'Geen merk' of 'Bestaat niet'.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien de naam van de uitgever in als merk voor mediaproducten zoals cd's.
  • Gebruik merk om uw productgroepen te organiseren voor biedingen in uw Shopping-campagne. Meer informatie over productgroepen
  • Dien het merk in één taal of alfabet in. Als uw producten bijvoorbeeld Japan targeten, dient u グーグル of Google in, maar niet (Google) グーグル.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Geschikte producten
  • Voer het merk in van de fabrikant die het geschikte product heeft geproduceerd. Dien niet het merk in van de oorspronkelijke fabrikant (OEM). Door dit merk niet te vermelden, maakt u duidelijk dat uw product werkt met of een replica is van het product van het OEM-merk. Meer informatie over het indienen van geschikte producten
Pakketten
  • Gebruik het merk van het pakket, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het pakket heeft samengesteld.
  • Gebruik het merk van het hoofdproduct als u het pakket heeft samengesteld. Als u bijvoorbeeld een camera bundelt met een lens en een draagtas, voert u het merk van de camera in omdat dit het belangrijkste product is.
Multipacks
  • Gebruik het merk van het multipack, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het multipack heeft samengesteld.
  • Gebruik het merk van de afzonderlijke producten als u het multipack heeft samengesteld.
Huismerken en producten van een eigen merk
  • Gebruik uw winkelnaam voor het kenmerk merk [brand] als u het product produceert of als het een eigenmerkproduct is. U kunt bijvoorbeeld uw winkelnaam als merk gebruiken als u bijzondere sieraden verkoopt of producten die door iemand anders zijn gemaakt en door u zijn aangepast.

Printercartridges

Geschikte en opgeknapte producten van derden

Voorbeelden

Kleding

An illustration of a woman wearing a black dress

Productgegevens voor een grote zwarte jurk
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Mouwloze jurk met A-lijn - zwart - maat L

Merk [brand]

Little Black Dress

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

I9020A

Staat [condition]

nieuw
Voedsel en dranken

Illustratie van een kan melk met zichtbaar en gemarkeerd merk

Productgegevens voor geitenmelk van Tanja's Goat Farm
Kenmerk Waarde

Titel [title]

1 l biologische geitenmelk

Merk [brand]

MILK

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

H2G2-42

Staat [condition]

nieuw
Elektronica

An illustration showing the brand name on an example product

Productgegevens voor een zwarte Google Chromecast 2
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google Chromecast 2, 1080p, Wifi, zwart

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

H2G2-42

Staat [condition]

nieuw
Door de verkoper gedefinieerde multipacks en pakketten

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Productgegevens voor een digitale SLR-camera van Google met 25,3 MP met een prijs van 435,00 EUR.
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP + 35mm-lens + blauwe cameratas

Prijs [price]

435 USD

google productcategorie [google_product_category]

152

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

Pakket [is_bundle]

ja

Staat [condition]

nieuw
Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een ander uniek product-ID hanteren. Voorbeeld:

Voorbeeld van advertenties zonder tijdelijke afbeeldingen

Productgegevens voor een klein groen Google-T-shirt met een prijs van 11,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Groen - Small

Prijs [price]

11 USD

Kleur [color]

Groen

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-GRN

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

Staat [condition]

nieuw

MPN [mpn]

00638HAY

Productgegevens voor een klein blauw Google-T-shirt met een prijs van 9,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Blauw - Small

Prijs [price]

9 USD

Kleur [color]

Blauw

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-BLU

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

Staat [condition]

nieuw

MPN [mpn]

00638NIC

Productgegevens voor een klein geel Google-T-shirt van met een prijs van 12,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Geel - Small

Prijs [price]

12 USD

Kleur [color]

Geel

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-YELLOW

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059446

Staat [condition]

nieuw

MPN [mpn]

00638ANG
Telefoon of tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor ontgrendelde, nachtblauwe Google Pixel 3 - 32 MB met een prijs van 199,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google Pixel 3 - 32 GB - nachtblauw - simlockvrij

Prijs [price]

199 USD

google productcategorie [google_product_category]

Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

00638NAGPE

Staat [condition]

nieuw
Huismerken en producten van een eigen merk

An illustration of a couch with product staging

Productgegevens voor een Google-driezitsbank met een prijs van 799,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-driezitsbank in bruin en groen

Prijs [price]

799.00 USD

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

MPN [mpn]

AB-123-4-CD

Staat [condition]

nieuw