brand [merk]: definitie

Gebruik het kenmerk brand [merk] om de merknaam van het product aan te geven. Het merk wordt gebruikt om uw product te identificeren en wordt getoond aan gebruikers die uw advertenties bekijken. De merknaam moet duidelijk zichtbaar zijn op de voorkant van de verpakking of het label van het product. De merknaam moet een integraal onderdeel van de verpakking zijn en mag niet kunstmatig worden toegevoegd aan de productafbeelding. Meer informatie over de vereisten voor afbeeldingen

An illustration showing the brand name on an example product

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten met een duidelijk merk of een duidelijke fabrikant.

Als het product geen duidelijk merk heeft (bijvoorbeeld films, boeken, muziek en posters) of op maat is gemaakt (bijvoorbeeld kunst, speciale t-shirts of zelfgemaakte producten), is het kenmerk optioneel.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1 - 70 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.brand, Type: Brand

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

Google

XML-feeds <g:brand>Google</g:brand>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien alle andere relevante unieke product-ID's in. U kunt verplicht zijn om de kenmerken gtin [gtin] en mpn [mpn] in te dienen. Als u deze product-ID's indient, begrijpen wij beter wat u verkoopt. Als we weten wat u verkoopt, kunnen we gebruikers aan uw advertenties koppelen en uw advertenties van meer informatie voorzien. Meer informatie over kenmerken van product-ID's.
  • Gebruik de merknaam van het product die herkenbaar is voor mensen die online winkelen.
  • Geef geen waarde op die geen merk is. Kunt u geen merk opgeven, geef dan ook geen waarde op. Gebruik bijvoorbeeld nooit n.v.t., algemeen, geen merk of bestaat niet.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien de naam van de uitgever in als merk voor mediaproducten zoals cd's.
  • Gebruik merk om uw productgroepen te organiseren voor biedingen in uw Shopping-campagne. Meer informatie over productgroepen.
  • Dien het merk in één taal of alfabet in. Als uw producten bijvoorbeeld Japan targeten, dient u of グーグル of Google in, maar niet (Google) グーグル'.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Geschikte producten
  • Voer het brand [merk] in van de fabrikant die het geschikte product heeft geproduceerd. Dien niet het merk in van de oorspronkelijke fabrikant (OEM). Door dit merk niet te vermelden, maakt u duidelijk dat uw product uitwisselbaar is met of een replica is van het product van het OEM-merk. Meer informatie over het indienen van geschikte producten.
Pakketten
  • Gebruik het merk van het pakket, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het pakket heeft samengesteld.
  • Gebruik het merk van het hoofdproduct als u het pakket heeft samengesteld. Als u bijvoorbeeld een camera bundelt met een lens en een draagtas, voert u het merk van de camera in, omdat dit het belangrijkste product is.
Multipacks
  • Gebruik het merk van het multipack, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het multipack heeft samengesteld.
  • Gebruik het merk van de afzonderlijke producten als u het multipack heeft samengesteld.
Huismerken en producten van een wit merk
  • Gebruik uw winkelnaam voor het kenmerk brand [merk] als u het product produceert of als het een wit merk betreft. U kunt bijvoorbeeld uw winkelnaam als merk gebruiken als u bijzondere sieraden verkoopt of producten die door iemand anders zijn gemaakt en door u zijn aangepast.

Printercartridges

Het merk dat u invoert hangt af van de fabrikant van de printercartridge die u verkoopt. Meer informatie over de vereisten voor printercartridges

Geschikte en opgeknapte producten van derden

Voer het merk in van de fabrikant die het geschikte product heeft geproduceerd. Dien niet het merk in van de oorspronkelijke fabrikant (OEM). Door dit merk niet te vermelden, maakt u duidelijk dat uw product uitwisselbaar is met of een replica is van het product van het OEM-merk. Meer informatie over vereisten voor geschikte of opgeknapte producten van derden

Voorbeelden

Kleding

An illustration of a dress

Product Zwarte jurk, maat L
title [titel] Mouwloze jurk - zwart - maat L
brand [merk] Little Black Dress
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [mpn] I9020A
condition [staat] nieuw
Voedsel en dranken

An illustration of a jug of milk with GTIN visible

Product Biologische geitenmelk
title [titel] 1l biologische geitenmelk
brand [merk] Tanja’s Goat Farm
gtin [gtin] 0614141123452
condition [staat] nieuw
Elektronica

An illustration showing the brand name on an example product

Product Google Chromecast
title [titel] Google Chromecast 2 - 1080p - Wifi - Zwart
brand [merk] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [mpn] H2G2-42
condition [staat] nieuw
Door de verkoper gedefinieerde multipacks en bundels

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Product Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP en accessoires
title [titel] Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP + 35mm-lens + blauwe cameratas
price [prijs] 435 USD
google_product_category [google_productcategorie] 152
brand [merk] Google
gtin [gtin] 0614141123452
is_bundle [is_pakket] ja
condition [staat] nieuw
Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een ander uniek product-ID hanteren. Bijvoorbeeld:

An example of ads without placeholder images

Product Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt - Groen - Small
price [prijs] 11 USD
color [kleur] groen
size [maat] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep_id] 9876
brand [merk] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] 00638HAY

Product Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt - Blauw - Small
price [prijs] 9 USD
color [kleur] blauw
size [maat] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [productgroep_id] 9876
brand [merk] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] 00638NIC

Product Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt - Geel - Small
price [prijs] 12 USD
color geel
size [maat] s
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [productgroep_id] 9876
brand [merk] Google
gtin [gtin] 9504000059446
condition [staat] nieuw
mpn [mpn] 00638ANG
Telefoon of tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - Midnight Blue - simlockvrij
price [prijs] 199 USD
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
brand [merk] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [mpn] 00638NAGPE
condition [staat] nieuw
Huismerken en producten van een wit merk

An illustration of a couch with product staging

Product bank van een wit merk
title [titel] Google driezitsbank in bruin en groen
price [prijs] 799.00 USD
brand [merk] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [mpn] AB-123-4-CD
condition [staat] nieuw