In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Merk [brand]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk merk [brand] om de merknaam van het product aan te geven. Het merk wordt gebruikt om uw product te herkennen en wordt getoond aan klanten. Het merk moet duidelijk zichtbaar zijn als integraal onderdeel van de verpakking of het label. U mag het niet kunstmatig toevoegen aan de productafbeelding. Meer informatie over de vereisten voor afbeeldingen

An illustration showing the brand name on an example product's packaging

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

RequiredVereist voor alle producten met een duidelijk merk of een duidelijke fabrikant.

RequiredVereist voor alle producten waarvan de fabrikant ook de verkoper is (bijvoorbeeld zelfgemaakte en op maat gemaakte producten).

OptionalOptioneel voor elk product dat geen duidelijk merk heeft (zoals films, boeken, muziek en posters).

Geef alleen een merk op als u zeker weet dat het juist is. Als u twijfelt, geeft u geen merk op (raad of bedenk niet zomaar een waarde).

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1 - 70 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.brand, Type: Brand
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst Google
XML-feeds <g:brand>Google</g:brand>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Geef alle andere relevante unieke product-ID's op. U moet misschien de kenmerken GTIN [gtin] en MPN [mpn] indienen. Als u deze product-ID's indient, begrijpen wij beter wat u verkoopt. Als we weten wat u verkoopt, kunnen we uw advertenties en gratis vermeldingen optimaliseren en klanten aan uw producten koppelen.
  • Gebruik de merknaam van het product die herkenbaar is voor mensen die online winkelen.
  • Gebruik de winkelnaam als merknaam als de verkoper ook de fabrikant en de enige verkoper is van een product dat geen officieel merk heeft (bijvoorbeeld op maat gemaakte of zelfgemaakte producten). Geef in dit geval ook het MPN [mpn] op met een unieke ID die u zelf bepaalt in plaats van het kenmerk ID bestaat [identifier_exists] met de waarde false (onwaar).

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien de naam van de uitgever in als merk voor mediaproducten zoals cd's.
  • Gebruik merk om uw productgroepen te organiseren voor biedingen in uw Shopping-campagne. Meer informatie over productgroepen
  • Dien het merk in één taal of alfabet in. Als uw producten bijvoorbeeld Japan targeten, dient u グーグル of Google in, maar niet (Google) グーグル.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Compatibele producten
  • Voer het merk in van de fabrikant die het geschikte product heeft geproduceerd. Dien niet het merk in van de oorspronkelijke fabrikant (OEM). Door dit merk niet te vermelden, maakt u duidelijk dat uw product werkt met of een replica is van het product van het OEM-merk. Meer informatie over het indienen van geschikte producten
Pakketten
  • Gebruik het merk van het pakket, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het pakket heeft samengesteld.
  • Gebruik het merk van het hoofdproduct als u het pakket heeft samengesteld. Als u bijvoorbeeld een camera bundelt met een lens en een draagtas, voert u het merk van de camera in omdat dit het belangrijkste product is.
Multipacks
  • Gebruik het merk van het multipack, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het multipack heeft samengesteld.
  • Gebruik het merk van de afzonderlijke producten als u het multipack heeft samengesteld.
Huismerken en producten van een eigen merk
  • Gebruik uw winkelnaam voor het kenmerk merk [brand] als u het product produceert of als het een eigenmerkproduct is. U kunt bijvoorbeeld uw winkelnaam als merk gebruiken als u bijzondere sieraden verkoopt of producten die door iemand anders zijn gemaakt en door u zijn aangepast.

Printercartridges

Geschikte en opgeknapte producten van derden

Voorbeelden

Kleding

An illustration of a woman wearing a black dress

Productgegevens voor een zwarte jurk, maat large
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Mouwloze jurk met A-lijn - zwart - maat L

Merk [brand]

Little Black Dress

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

I9020A

Staat [condition]

new
Voedsel en dranken

Illustratie van een kan melk met zichtbaar en gemarkeerd merk

Productgegevens voor geitenmelk van Tanja's Goat Farm
Kenmerk Waarde

Titel [title]

1 l biologische geitenmelk

Merk [brand]

MELK

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

H2G2-42

Staat [condition]

new
Elektronica

An illustration showing the brand name on an example product's packaging

Productgegevens voor een zwarte Google Chromecast 2
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google Chromecast 2, 1080p, Wifi, zwart

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

H2G2-42

Staat [condition]

new
Door de verkoper gedefinieerde multipacks en pakketten

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Productgegevens voor een digitale SLR-camera van Google met 25,3 MP met een prijs van 435,00 EUR.
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Digitale SLR-camera van Google met 25.3 MP + 35mm-lens + blauwe cameratas

Prijs [price]

435 USD

Google-productcategorie [google_product_category]

152

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

Pakket [is_bundle]

yes

Staat [condition]

new
Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een ander uniek product-ID gebruiken. Voorbeeld:

Voorbeeld van advertenties zonder tijdelijke afbeeldingen

Productgegevens voor een klein groen Google-T-shirt met een prijs van 11,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Groen - Small

Prijs [price]

11 USD

Kleur [color]

Groen

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-GRN

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

Staat [condition]

new

MPN [mpn]

00638HAY

Productgegevens voor een klein blauw Google-T-shirt met een prijs van 9,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Blauw - Small

Prijs [price]

9 USD

Kleur [color]

Blauw

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-BLU

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

Staat [condition]

new

MPN [mpn]

00638NIC

Productgegevens voor een klein geel Google-T-shirt van met een prijs van 12,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Geel - Small

Prijs [price]

12 USD

Kleur [color]

Geel

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-YELLOW

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059446

Staat [condition]

new

MPN [mpn]

00638ANG
Telefoon of tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor ontgrendelde, nachtblauwe Google Pixel 3 - 32 MB met een prijs van 199,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google Pixel 3 - 32 GB - nachtblauw - simlockvrij

Prijs [price]

199 USD

Google-productcategorie [google_product_category]

Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

00638NAGPE

Staat [condition]

new
Huismerken en producten van een eigen merk

An illustration of a couch with product staging

Productgegevens voor een Google-driezitsbank met een prijs van 799,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-driezitsbank in bruin en groen

Prijs [price]

799.00 USD

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

MPN [mpn]

AB-123-4-CD

Staat [condition]

new