I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Bildlänk [image_link]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Ange webbadressen till bilden på huvudprodukten med attributet bildlänk [image_link]. Den här bilden visas för potentiella kunder i betalannonser och gratisannonser för din produkt.

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

Innehåll

Användningsområde

Required Krävs för alla produkter

Om du har flera olika bilder på produkten skickar du in huvudbilden under attributet bildlänk [image_link] och tar med alla andra bilder under attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Webbadress (inklusive http eller https), endast ASCII-tecken och RFC 3986-kompatibel
Begränsningar 1–2 000 tecken.
Filformat som stöds

JPEG (.jpg/.jpeg), WebP (.webp), PNG (.png), GIF (.gif), BMP (.bmp) och TIFF (.tif/.tiff).

Bildens filnamnstillägg ska motsvara dess format.

Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Product.image, Type: URL
Filformat Exempelpost
Textflöden

XML-flöden <g:image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer för webbadresser

Följ de här riktlinjerna för att se till att bildadressen är formaterad så att vi förstår den.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Använd en webbadress som pekar på en bild i ett filformat som stöds.
  • Börja med http eller https och följ RFC 3986. Till exempel http://www.example.com/image1.jpg.
  • Ersätt alla symboler och blanksteg med URL-kodade enheter. Om webbadressen till exempel innehåller tecknet & kan du ersätta det med %26. Om webbadressen innehåller ett kommatecken (,) ersätter du det med %2C.
  • Se till att webbadressen kan genomsökas av Google. Din robots.txt-fil måste till exempel vara korrekt konfigurerad. Läs mer om robots.txt-filer.
  • Ange endast ett värde. Endast ett värde godkänns för detta attribut, och eventuella ytterligare poster ignoreras. Om du vill skicka flera bilder kan du ange dem med attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Använd en fast webbadress. Webbadressen du anger ska inte ändras om inte bilden flyttas eller ersätts. Använd till exempel inte webbadresser med tidsstämplar eller delar som kan ändras varje gång du skickar produktdata. Om du ändrar webbadressen måste bilden utvärderas och genomsökas. Den här processen kan orsaka onödig belastning på dina servrar.
  • Kontakta Google när du har lagt till eller uppdaterat en bild så att vi kan genomsöka bilden och få den att visas i dina betalannonser och gratisannonser så snart som möjligt.
    • Lägg till en bild för en ny produkt. Innan du skickar in nya produkter kan du testa några av bildlänkarna med granskningsverktyget för webbadresser, som är tillgängliga via Google Search Console. Om du skickar många nya produkter kan det här verktyget hjälpa dig upptäcka problem innan du skickar produktdata. När du skickar produktdata genomsöker vi oftast bilden inom tre dagar. Läs mer om granskningsverktyget för webbadresser.
    • Ändra bilden på en befintlig produkt. Om du behöver ändra bilden på en befintlig produkt skickar du en ny webbadress för den nya bilden. När du skickar en ny webbadress genomsöker vi bilden inom tre dagar. Tänk på att om du ändrar bilden men behåller samma webbadress kan det ta upp till sex veckor att upptäcka ändringen och genomsöka den nya bilden.
  • Aktivera automatiska bildförbättringar. Google erbjuder verktyg som automatiskt kan förbättra dina bilder, vilket kan förhindra avslag på erbjudanden. Ta en titt och se om det här verktyget passar ditt konto.

Riktlinjer för bilder

Följ de här riktlinjerna för att se till att bilden uppfyller våra krav och får bästa möjliga resultat.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven godkänns inte produkten och du blir meddelad om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Green checkmark

Krav på bildstorlek:

• Bilder på produkter som inte är kläder: minst 100 x 100 pixlar
  • Klädbilder: minst 250 x 250 pixlar
  • Bilden får vara högst 64 megapixlar
  • Bildfilen får vara högst 16 MB.

Resultatet blir en högkvalitativ bild som visar produkten på bästa sätt. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example ad with a fuzzy image

Green checkmark

Ger en korrekt bild av produkten och bör inte ha någon eller endast minimal produktstaging. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example ad with a cropped image

Obs! Om du planerar att ladda upp en bild på en produkt i originalförpackningen ska du se till att bilden tydligt visar en flerdimensionell produktförpackning och inte bara förpackningens framsida.
Green checkmark Se till att din bild visar alla produkter i paketet om du använde attributet paket [is_bundle]. Det hjälper användarna att identifiera vad som ingår.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Red X Använd inte en platshållare eller bild som inte visar produkten. Använd attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link] för att skicka in andra bilder som kan vara till hjälp för användarna, till exempel andra vyer av produkten eller bilder som visar resultaten av produkten. Med platshållare ser användarna inte vad de köper på ett tydligt sätt. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example of an ad that contains a placeholder image

Red X Använd ingen allmän bild, grafik eller illustration som inte är en produktbild. Du kan lägga till den här typen av bilder med attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].
Green checkmark

Undantag: En allmän bild, grafik eller illustration är tillåtet för en produkt i de här kategorierna:

• Hardware (id: 632) [Metallprodukter (id: 632)]
  • Vehicles & Parts (id: 888) [Fordon och delar (id: 888)]
  • Software > Computer Software (id: 313) [Programvara > Datorprogramvara (id: 313)]

Illustrates an example of certain categories where you can include a generic image with measurements - in this case nail hardware

Red X Använd inte en logotyp eller ikon istället för en faktisk produktbild.
Green checkmark

Undantag: Programlogotyper eller -ikoner kan representera programvaran i den här Google-produktkategorin:

• Software > Computer Software (id: 313) [Programvara > Datorprogramvara (id: 313)]

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Red X Använd inte enfärgade kvadratiska bilder.

An example of an ad with a pattern for an image

Green checkmark

Undantag: En enfärgad bild är tillåten för produkter i de här produktkategorierna:

• Vehicle Paint (id: 3812) [Fordonsfärg (id: 3812)]
  • Craft Paint, Ink & Glaze (id: 505378) [Hobbyfärg, bläck och lasyr (id: 505378)]
  • Painting Consumables (id: 503740) [Målarvaror (id: 503740)]

An example of an ad with an acceptable single color image in the paint shopping category

Red X

Använd inte en bild som har marknadsförande inslag eller innehåll som täcker produkten. Exempel på marknadsförande inslag:

• uppmaningar, till exempel ”köp”
  • tjänsterelaterad information som förlängd garanti
  • gratis frakt
  • prisinformation
  • reklamaktiga adjektiv, till exempel ”bäst” eller ”billigt”
  • skick eller kompatibilitet, till exempel ”ny”, ”i två delar” eller ”anpassningsbar”
  • överlagringar, till exempel vattenstämplar, varumärken och logotyper
  • streckkoder
  • varumärke/tillverkare/återförsäljarens namn
  • varumärke/tillverkare/återförsäljarens logotyp

Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example of an ad with a promotional element

Red X

Använd inte en bild med ram. Om du vill säkerställa att bilden kan kombineras med olika designelement ska du inte ta med kanter runt den. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

Another example of an ad with a promotional element

Red X

Alla bilder som skapas med generativ AI måste innehålla metadata som indikerar att bilden var AI-genererad (till exempel IPTC-metadatataggen DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia). Ta inte bort inbäddade metadatataggar som IPTC-egenskapen DigitalSourceType från bilder som har skapats med verktyg för generativ AI, till exempel Project Studio. Följande IPTC NewsCodes anger vilken typ av digital källa som användes för att skapa avbildningen och ska sparas:

• TrainedAlgorithmicMedia: Avbildningen skapades med en modell som härleddes från samplat innehåll.
  • CompositeSynthetic: Avbildningen är sammansatt och innehåller syntetiska element.
  • AlgorithmicMedia: Avbildningen skapades endast med en algoritm som inte baseras på samplad träningsdata (till exempel en bild som skapats av programvara med hjälp av en matematisk formel).

Rekommenderade metoder

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktinformationens resultat.

Green checkmark Välj en bild som visar produkten du säljer. Ytterligare bilder på produkten från andra vinklar kan skickas in med attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].

Ett exempel som visar hur ytterligare bilder kan visas bredvid huvudbilden

Green checkmark

Skicka in en unik bild som visar upp de utmärkande detaljerna för varje variant. Du säljer en soffa med två varianter – den ena är grön och den andra är blå. Du skickar in den första varianten (grön) med en bild på den gröna soffan. Du skickar in den andra varianten (blå) med en bild på den blå soffan. Den gröna soffan bör inte använda en bild av den blå soffan och vice versa.

An illustration of a couch with product staging

• Visa rätt variant. Se till att bilden du skickar in överensstämmer med produkten du säljer och se till att bilden visar rätt färg, mönster och material (om tillämpligt). I det här exemplet ser du varför vi rekommenderar att du visar rätt variant:

An example of an image in the product data that doesn't match what's on the landing page

• Visa bara en variant per färgvariant. Använd inte en bild som visar flera varianter.
  • Visa rätt bild. Använd inte en bild som representerar en produkt som inte är anpassad om du vill visa en anpassad produkt och vice versa. Läs mer om rekommenderade metoder för anpassade produkter.
Green checkmark

Säkerställ bästa resultat med bilder av högsta kvalitet. Skicka in den största produktbilden du har. Den ska vara i fullstorlek och ha så hög upplösning som möjligt (upp till 64 megapixlar och filstorlek på 16 MB). Vi rekommenderar bilder på minst 1 500 x 1 500 pixlar.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example ad with a low resolution image

Green checkmark

Rama in produkten i bildutrymmet så att den inte tar upp mindre än 75 %, men inte mer än 90 % av hela bilden.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example of an ad with an image that's too small

Green checkmark

Använd en helvit eller transparent bakgrund. Med de här bakgrundsfärgerna kan bilden kombineras med olika designelement.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example showing how different backgrounds can be distracting

Obs! Om du skapar en bakgrundsbild för din bild med Product Studio rekommenderar vi att du laddar upp bilden som en ytterligare bild eller en livsstilsbild.
Green checkmark För produkter som är klädesplagg använder du bilder där personer bär produkterna (som kläder). Tänk på att inte beskära modellens huvud eller fötter om du använder en helkroppsbild. Om du säljer ett klädesplagg, till exempel en topp, bör du se till att produkten hamnar i fokus så att kunderna förstår vad du säljer. Visa enbart produkter som inte är kläder, till exempel skor, handväskor eller accessoarer, för sig på huvudbilderna och på en modell på ytterligare bilder.

Se till att du får bästa resultat genom att lägga upp bilder på produkter då de används av människor.

Green checkmark Visa en enda enhet av produkten. Om du använder attributet flerpack [multipack] bör huvudbilden vara en enda enhet. Du kan lägga till ytterligare bilder med attributet ytterligare bildlänk [additional_image_link].

An illustration showing a single unit of a product rather than multiple

Green checkmark Tänk på att vi kan beskära bilden automatiskt eftersom vi experimenterar med de bästa visningsalternativen för din produkt. Syftet med beskärning är att fokusera bilden mer på produkten.
Red X

Ta inte med produkter som inte säljs tillsammans med huvudprodukten. Om du till exempel säljer ett par skor ska du inte ta med andra tillbehör som ett par glasögon, en handväska eller en klänning på bilden om produkterna inte säljs tillsammans.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example ad with too many things in the product image

Red X

Skicka inte miniatyrer eller förstorade bilder.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example ad with a low resolution image

Exempel

Varianter

För produkter med varianter skickar du in rätt bild på varje variant så att användarna vet vad de klickar på.

An example ad showing a shoe with different color variants

Produktdata för Google-skor för män, storlek 8 (US), blå och orange
Attribut Värde

Bildlänk

[image_link]

titel [title]

Google-originalskor för män, storlek 8, blå och orange

färg [color]

blå/orange/lila

storlek [size]

8

Storlekssystem

[size_system]

US
id [id] 8989-blu_or-M-8-US

Varugrupp-id

[item_group_id]

8989
Produktdata för Google-skor för män, storlek 8 (US), gröna och bruna
Attribut Värde

Bildlänk

[image_link]

titel [title]

Google-originalskor för män, storlek 8, gröna och bruna

färg [color]

grön/brun

storlek [size]

8

Storlekssystem

[size_system]

US
id [id] 8989-grn_brn-M-8-US

Varugrupp-id

[item_group_id]

8989
Produktdata för Google-skor för män, storlek 8 (US), svarta och vita
Attribut Värde

Bildlänk

[image_link]

titel [title]

Google-originalskor för män, storlek 8, svarta och vita

färg [color]

svart/vit

storlek [size]

8

Storlekssystem

[size_system]

US
id [id] 8989-blk_wht-M-8-US

Varugrupp-id

[item_group_id]

8989

Varianter som ser likadana ut

Om produkten varierar beroende på storlek men alla storlekar ser likadana ut kan du använda samma bild för varje variant. Du kan skicka användare till en viss målsida för varje variant med attributet länk [link].

An illustration of a shoe

Produktdata för Google-skor för män, storlek 8 (US), blå och orange
Attribut Värde

Bildlänk

[image_link]

titel [title]

Google-originalskor för män, storlek 8, blå och orange

färg [color]

blå/orange/lila

storlek [size]

8

Storlekssystem

[size_system]

US
id [id] 8989-blu_or-M-8-US

Varugrupp-id

[item_group_id]

8989
Produktdata för Google-skor för män, storlek 9 (US), blå och orange
Attribut Värde

Bildlänk

[image_link]

titel [title]

Google-originalskor för män, storlek 9, blå och orange

färg [color]

blå/orange/lila

storlek [size]

9

Storlekssystem

[size_system]

US
id [id] 8989-blu_or-M-9-US

Varugrupp-id

[item_group_id]

8989
Produktdata för Google-skor för män, storlek 10 (US), blå och orange
Attribut Värde

Bildlänk

[image_link]

titel [title]

Google-originalskor för män, storlek 10, blå och orange

färg [color]

blå/orange/lila

storlek [size]

10

Storlekssystem

[size_system]

US
id [id] 8989-blu_or-M-10-US

Varugrupp-id

[item_group_id]

8989
Programvaruabonnemang

För programvaruabonnemang kan du antingen skicka in en allmän bild på programvarans låda, som om den fanns fysiskt i en låda, eller en logotyp.

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Produktdata för Googles säkerhetsprogramvara kostar 299,00 SEK
Attribut Värde

titel [title]

Googles säkerhetsprogram basversion (prenumeration ett år)
pris [price] 299.00 SEK

google-produktkategori

[google_product_category]

Programvara > Datorprogramvara > Antivirus och säkerhetsprogram
varumärke [brand] Google
artikelnummer [mpn] 123GOOGLE432
gtin [gtin] 1234567890123
id [id] G-ABC123
frakt [shipping] 0.00 SEK
bildlänk [image_link] http://www.example.com/software-logo.jpg