image_link [bildlänk]: Definition

Ange webbadressen till bilden på huvudprodukten med attributet image_link [bildlänk]. Den här bilden visas för potentiella kunder i annonserna för din produkt.

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

Användningsområde

Krävs för alla produkter

Om du har flera olika bilder på produkten skickar du in huvudbilden under attributet image_link [bildlänk] och tar med alla andra bilder under attributet additional_image_link [ytterligare_bildlänk].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Webbadress (inklusive http eller https), endast ASCII-tecken och RFC 3986-kompatibel
Begränsningar 1–2 000 tecken.
Filformat som stöds

GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) och TIFF (.tif/.tiff).

Bildens filtillägg ska motsvara dess format.

Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom (Vad är det här?) Product.image, Type: URL

Filformat Exempelposter
Textflöden

XML-flöden <g:image_link>http://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer för webbadresser

Följ de här riktlinjerna för att se till att bildadressen är formaterad så att vi förstår den.

Minimikrav

Bildens webbadress måste uppfylla de här kraven om du vill visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Använd en webbadress som pekar på en bild i ett filformat som stöds.
  • Börja med http eller https och följ RFC 3986. Till exempel: http://www.example.com/image1.jpg.
  • Ersätt alla symboler och blanksteg med URL-kodade enheter. Om webbadressen till exempel innehåller tecknet & kan du ersätta det med %26. Om webbadressen innehåller ett kommatecken (,) ersätter du det med %2C.
  • Se till att webbadressen kan genomsökas av Google. Din robots.txt-fil måste till exempel vara korrekt konfigurerad. Läs mer om robots.txt-filer.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Använd en fast webbadress. Webbadressen du anger ska inte ändras om inte bilden flyttas eller byts ut. Använd till exempel inte webbadresser med tidsstämplar eller delar som kan ändras varje gång du skickar produktdata. Om du ändrar webbadressen måste bilden utvärderas och genomsökas. Den här processen kan orsaka onödig belastning på dina servrar.
  • Kontakta oss när du har lagt till eller uppdaterat en bild så att vi kan genomsöka bilden och få den att visas i dina annonser så snart som möjligt.
    • Lägg till en bild för en ny produkt. Innan du skickar in nya produkter testar du några av bildlänkarna med hjälp av verktyget Hämta som Google, som är tillgängligt via Google Search Console. Om du skickar många nya produkter kan det här verktyget hjälpa dig upptäcka problem innan du skickar produktdata. När du skickar produktdata genomsöker vi bilden inom tre dagar. Läs mer om hur du använder Hämta som Google.
    • Ändra bilden på en befintlig produkt. Om du behöver ändra bilden på en befintlig produkt skickar du en ny webbadress för den nya bilden. När du skickar en ny webbadress genomsöker vi bilden inom tre dagar. Tänk på att om du ändrar bilden, men behåller samma webbadress, kan det ta upp till sex veckor att upptäcka och sedan genomsöka den nya bilden.
  • Aktivera automatiska bildförbättringar. Google erbjuder verktyg som automatiskt kan förbättra dina bilder, vilket kan förhindra avslag på erbjudanden. Ta en titt och se om det här verktyget passar ditt konto. Läs mer om automatiska bildförbättringar

Riktlinjer för bilder

Följ de här riktlinjerna för att se till att bilden uppfyller våra krav och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven godkänns inte produkten och du blir meddelad om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Green checkmark

Krav på bildstorlek:

• Bilder på produkter som inte är kläder: minst 100 x 100 pixlar
  • Klädbilder: minst 250 x 250 pixlar
  • Bilden får vara högst 64 megapixlar
  • Bildfilen får vara högst 16 MB.

Resultatet blir en högkvalitativ bild som visar produkten på bästa sätt. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example ad with a fuzzy image

Green checkmark

Ger en korrekt bild av produkten och bör inte ha någon eller endast minimal produktstaging. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example ad with a cropped image

Green checkmark Se till att din bild visar alla produkter i paketet om du använde attributet is_bundle [är_paket].

Det hjälper användarna att identifiera vad som ingår.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Red X Använd inte en platshållare eller bild som inte visar produkten. Använd additional_image_link [ytterligare_bildlänk] för att skicka in andra bilder som kan vara till hjälp för användarna, till exempel andra vyer av produkten eller bilder som visar resultaten av produkten.

Med platshållare ser användarna inte vad de köper på ett tydligt sätt. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example of an ad that contains a placeholder image

Red X Använd ingen allmän bild, grafik eller illustration som inte är en produktbild. Du kan lägga till den här typen av bilder med attributet additional_image_link [ytterligare_bildlänk].
Green checkmark

Undantag: En allmän bild, grafik eller illustration är tillåtet för en produkt i de här kategorierna:

• Hardware (632 [Metallprodukter (632)])
  • Vehicles & Parts (888) [Fordon och delar (888)]
  • Software > Computer Software (313) [Programvara > Datorprogramvara (313)]

An illustration of a screw

For certain categories, you can include a generic image with measurements

Red X Använd inte en logotyp eller ikon istället för en faktisk produktbild.
Green checkmark

Undantag: Programlogotyper eller -ikoner kan representera programvaran i den här kategorin:

• Software > Computer Software (313) [Programvara > Datorprogramvara (313)]

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Red X Använd inte enfärgade kvadratiska bilder.

An example of an ad with a pattern for an image

Green checkmark

Undantag: En enfärgad bild är tillåten för produkter i de här kategorierna:

• Vehicle Paint (3812) [Fordonsfärg (3812)]
  • Craft Paint, Ink & Glaze (505378) [Hobbyfärg, bläck och lasyr (505378)]
  • Painting Consumables (503740) [Målarvaror (503740)]

An example of an ad with a single color image

Red X

Använd inte en bild som innehåller marknadsförande inslag eller innehåll som täcker produkten. Exempel på marknadsförande inslag:

• uppmaningar, till exempel ”köp”
  • tjänsterelaterad information som förlängd garanti
  • gratis frakt
  • prisinformation
  • reklamaktiga adjektiv, till exempel ”bäst” eller ”billigt”
  • skick eller kompatibilitet, till exempel ”ny”, ”i två delar” eller ”anpassningsbar”
  • överlagringar, till exempel vattenstämplar, varumärken och logotyper
  • streckkoder
  • varumärke/tillverkare/återförsäljarens namn
  • varumärke/tillverkare/återförsäljarens logotyp

Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

An example of an ad with a promotional element

Red X

Använd inte en bild med ram. Om du vill säkerställa att bilden kan kombineras med olika designelement ska du inte ta med kanter runt den. Här är ett exempel som visar varför vi inte godkänner bilder som inte uppfyller kraven:

Another example of an ad with a promotional element

Rekommendationer

De här rekommendationerna kan hjälpa dig att gå längre än om du endast uppfyller de grundläggande kraven för att optimera produktdata för prestanda.

Green checkmark Välj en bild som visar produkten du säljer. Ytterligare bilder på produkten från andra vinklar kan skickas in under attributet additional_image_link [ytterligare_bildlänk].

An example showing how additional images can appear alongside the main image

Green checkmark

Skicka in en unik bild som visar upp de utmärkande detaljerna i varje variant. Du säljer en soffa med två varianter – den ena är grön och den andra är blå. Du skickar in den första varianten (grön) med en bild på den gröna soffan. Du skickar in den andra varianten (blå) med en bild på den blå soffan. Den gröna soffan bör inte använda en bild av den blå soffan och vice versa.

An illustration of a couch with product staging

• Visa rätt variant. Se till att bilden stämmer överens med produkten och att du har rätt attribut för color [färg], pattern [mönster] och material [material]. I det här exemplet ser du varför vi rekommenderar att du visar rätt variant:

An example of an image in the product data that doesn

• Visa bara en variant per färgvariant. Använd inte en bild som visar flera varianter.
  • Visa rätt bild. Använd inte en bild som representerar en produkt som inte är anpassad om du vill annonsera en anpassad produkt och vice versa.
    Läs mer om kraven för anpassade produkter

Green checkmark

Säkerställ bästa annonsresultat med bilder av högsta kvalitet. Skicka in den största produktbilden du har. Den ska vara i fullstorlek och ha så hög upplösning som möjligt (upp till 64 megapixlar och filstorlek på 16 MB). Vi rekommenderar bilder på minst 800 x 800 pixlar.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example ad with a low resolution image

Green checkmark

Rama in produkten i bildutrymmet så att den inte tar upp mindre än 75 %, men inte mer än 90 % av hela bilden.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example of an ad with an image that

Green checkmark

Använd en helvit eller transparent bakgrund. Med de här bakgrundsfärgerna kan bilden kombineras med olika designelement.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example showing how different backgrounds can be distracting

An example showing how different backgrounds can be distracting

Green checkmark Visa en enda enhet av produkten. Om du använder attributet multipack [flerpack] bör huvudbilden vara en enda enhet. Du kan lägga till ytterligare bilder med attributet additional_image_link [ytterligare_bildlänk].

An illustration showing a 1-pack for pens

Green checkmark Tänk på att vi automatiskt kan beskära bilden eftersom vi experimenterar med de bästa visningsalternativen för formatet på Shopping-annonser. Syftet med beskärning är att fokusera bilden mer på produkten.
Red X

Ta inte med produkter som inte säljs tillsammans med huvudprodukten. Om du till exempel säljer ett par skor ska du inte ta med andra tillbehör som ett par glasögon, en handväska eller en klänning på bilden om produkterna inte säljs tillsammans.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example ad with too many things in the product image

Red X

Skicka inte miniatyrer eller förstorade bilder.

Här är ett exempel som visar anledningen till rekommendationen:

An example ad with a low resolution image

Exempel

Varianter

För produkter med varianter skickar du in rätt bild på varje variant så att användarna vet vad de klickar på.

An example ad showing a shoe with different color variants

Produkt Google-skor
image_link [bildlänk] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Google-originalskor för män, storlek 41, blå och orange
color [färg] blå/orange/lila
size [storlek] 41
size_system [storlekssystem] USA
id [id] 8989-blu_or-M-8-US
item_group_id [varugrupp-id] 8989

Produkt Google-skor
image_link [bildlänk] http://www.example.com/image2.jpg
title [titel] Google-originalskor för män, storlek 41, gröna och bruna
color [färg] grön/brun
size [storlek] 41
size_system [storlekssystem] USA
id [id] 8989-grn_brn-M-8-US
item_group_id [varugrupp-id] 8989

Produkt Google-skor
image_link [bildlänk] http://www.example.com/image3.jpg
title [titel] Google-originalskor för män, storlek 41, svarta och vita
color [färg] svart/vit
size [storlek] 41
size_system [storlekssystem] USA
id [id] 8989-blk_wht-M-8-US
item_group_id [varugrupp-id] 8989

Varianter som ser likadana ut

Om produkten varierar beroende på storlek men alla storlekar ser likadana ut kan du använda samma bild för varje variant. Du kan skicka användare till en viss målsida för varje variant med attributet link [länk].

An illustration of a shoe

Produkt Google-skor
image_link [bildlänk] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Google-originalskor för män, storlek 41, blå och orange
color [färg] blå/orange/lila
size [storlek] 41
size_system [storlekssystem] USA
id [id] 8989-blu_or-M-8-US
item_group_id [varugrupp-id] 8989

Produkt Google-skor
image_link [bildlänk] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Google-originalskor för män, storlek 42, blå och orange
color [färg] blå/orange/lila
size [storlek] 9
size_system [storlekssystem] USA
id [id] 8989-blu_or-M-9-US
item_group_id [varugrupp-id] 8989

Produkt Google-skor
image_link [bildlänk] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Google-originalskor för män, storlek 43, blå och orange
color [färg] blå/orange/lila
size [storlek] 43
size_system [storlekssystem] USA
id [id] 8989-blu_or-M-10-US
item_group_id [varugrupp-id] 8989
Programvaruabonnemang

För programvaruabonnemang kan du antingen skicka in en allmän bild på programvarans låda, som om den fanns fysiskt i en låda, eller en logotyp.

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Produkt Googles säkerhetsprogram basversion (prenumeration ett år)
title [titel] Googles säkerhetsprogram basversion (prenumeration ett år)
price [pris] 299.00 SEK
google_product_category [google-produktkategori] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Programvara > Datorprogramvara > Antivirus och säkerhetsprogram]
brand [varumärke] Google
mpn [artikelnummer] 123GOOGLE432
gtin [gtin] 1234567890123
id [id] G-ABC123
shipping [frakt] 0.00 SEK
image_link [bildlänk] http://www.example.com/software-logo.jpg