I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Bildelink [image_link]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Send inn nettadressen for hovedbildet av produktet med attributtet for bildelink [image_link]. Dette bildet vises for potensielle kunder i annonser og kostnadsfrie oppføringer for produktet.

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for hvert produkt

Hvis du har flere ulike bilder av produktet, sender du inn hovedbildet med attributtet for bildelink [image_link] og alle andre bilder med attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link].

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det.

Type Nettadresse (inkludert http eller https), bare ASCII-tegn og i samsvar med RFC 3986
Begrensninger 1–2000 tegn
Støttede filformater

JPEG (.jpg/.jpeg), WebP (.webp), PNG (.png), GIF (.gif), BMP (.bmp) og TIFF (.tif/.tiff)

Bildets filetternavn skal samsvare med formatet.

Gjentatt felt Nei
Schema.org-område (Hva er dette?) Product.image, type: URL
Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

XML-feeder <g:image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Retningslinjer for nettadresser

Følg disse retningslinjene for å sørge for at nettadressen til bildet ditt er formatert slik at vi kan forstå den.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Bruk en nettadresse som peker til et bilde med et støttet filformat.
  • Bruk en nettadresse som begynner med http eller https, og som er i samsvar med RFC 3986. Eksempel: http://www.example.com/image1.jpg
  • Bytt ut eventuelle symboler eller mellomrom med nettadressekodede enheter. Hvis nettadressen din for eksempel inneholder et-tegn ( & ), må du bytte det ut med %26. Hvis nettadressen inneholder et komma (,), må du bytte det ut med %2C.
  • Sørg for at nettadressen kan gjennomsøkes av Google. Sørg for eksempel for at robots.txt-filen er riktig konfigurert. Finn ut mer om robots.txt-filer.
  • Send bare inn én verdi. Bare én verdi blir godkjent for dette attributtet, og eventuelle påfølgende oppføringer blir ignorert. Hvis du vil sende inn flere bilder, kan du bruke attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link].

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk en stabil nettadresse. Nettadressen du oppgir, skal ikke endres med mindre bildet flyttes eller erstattes. Du må for eksempel ikke bruke nettadresser med tidsstempler eller deler som kan endres hver gang du sender inn produktinformasjonen din. Hver gang du endrer nettadressen, må bildet ditt gjennomsøkes og evalueres. Denne prosessen kan føre til unødvendig belastning på tjenerne dine.
  • Gi Google beskjed når du har lagt til eller oppdatert et bilde, slik at vi kan gjennomsøke det og sørge for at det vises i annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine så raskt som mulig.
    • Legg til et bilde for et nytt produkt. Før du sender inn nye produkter, kan du teste noen av bildelinkene dine med verktøyet for gjennomgang av nettadresse, som er tilgjengelig via Google Search Console. Hvis du sender inn mange nye produkter, kan du bruke dette verktøyet på et par linker for å oppdage eventuelle problemer før du sender inn produktinformasjonen. Når du sender inn produktinformasjonen, gjennomsøkes bildet vanligvis i løpet av tre dager. Finn ut mer om verktøyet for gjennomgang av nettadresser.
    • Endre et bilde for et eksisterende produkt. Hvis du må endre et bilde for et eksisterende produkt, må du sende inn en ny nettadresse for det nye bildet. Når du sender inn en ny nettadresse, gjennomsøkes bildet i løpet av tre dager. Husk at hvis du endrer bildet, men beholder den samme nettadressen, kan det ta opptil seks uker å oppdage endringen og gjennomsøke det nye bildet.
  • Slå på automatiske bildeforbedringer. Google tilbyr verktøy som kan forbedre bildene dine automatisk, noe som kan forhindre at varer blir avvist. Undersøk om dette verktøyet kan egne seg for kontoen din.

Retningslinjer for bilder

Følg disse retningslinjene for å sikre at bildet ditt oppfyller kravene våre og blir optimalisert for å få de beste resultatene.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke følger disse kravene, avvises produktet ditt, og du blir varslet i Diagnostikk-delen i Merchant Center-kontoen din.

Green checkmark

Følgende krav til bildestørrelse må oppfylles:

• Bilder av produkter som ikke er klær – minst 100 x 100 piksler
  • bilder av klær: minst 250 x 250 piksler
  • maksimal bildestørrelse: 64 megapiksler
  • Maksimal bildefilstørrelse: 16 MB

Resultatet blir et bilde av høy kvalitet som viser produktet på sitt beste. Her er et eksempel på hvorfor vi ikke kan godta bilder som ikke oppfyller kravene:

An example ad with a fuzzy image

Green checkmark

Bildet skal vise hele produktet på en representativ måte med minimal eller ingen iscenesettelse. Her er et eksempel på hvorfor vi ikke kan godta bilder som ikke oppfyller kravet:

An example ad with a cropped image

Merk: Hvis du har tenkt å laste opp et bilde av et produkt i originalemballasjen, må du sørge for at bildet tydelig viser flere sider av produktemballasjen og ikke bare forsiden.
Green checkmark Sørg for at bildet viser alle produktene i gruppen hvis du har brukt attributtet [is_bundle] for å identifisere en gruppe. På denne måten kan brukerne enkelt se hva som er inkludert.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Red X Ikke bruk en plassholder eller et bilde som ikke viser produktet. Bruk attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link] for å sende inn andre bilder som kan være nyttige for brukerne, for eksempel bilder av produktet fra andre vinkler eller bilder som viser resultatene av produktet. Kundene kan ikke se hva de kjøper, når du bruker plassholdere. Her er et eksempel på hvorfor vi ikke kan godta bilder som ikke oppfyller kravet:

An example of an ad that contains a placeholder image

Red X Ikke bruk generiske bilder, generisk grafikk eller generiske illustrasjoner som ikke viser selve produktet. Du kan legge til denne typen bilder med attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link].
Green checkmark

Unntak: Generiske bilder/illustrasjoner eller generisk grafikk er tillatt for produkter i følgende kategorier:

• Maskinvare (ID: 632)
  • Kjøretøy og deler (ID: 888)
  • Programvare > Datamaskinprogramvare (ID: 313)

Illustrates an example of certain categories where you can include a generic image with measurements - in this case nail hardware

Red X Ikke bruk en logo eller et ikon i stedet for et faktisk bilde av produktet.
Green checkmark

Unntak: Du kan bruke programvarelogoer eller -ikoner for programvareprodukter i følgende Google-produktkategori:

• Programvare > Datamaskinprogramvare (ID: 313)

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Red X Ikke bruk et ensfarget bilde som bare vises som en firkant med farge.

An example of an ad with a pattern for an image

Green checkmark

Unntak: Ensfargede bilder er tillatt for produkter i følgende Google-produktkategorier:

• Kjøretøylakk (ID: 3812)
  • Håndverksmaling, -blekk og -glasur (ID: 505378)
  • Malerutstyr (ID: 503740)

An example of an ad with an acceptable single color image in the paint shopping category

Red X

Ikke bruk et bilde med markedsføringselementer eller innhold som dekker til produktet. Her er noen eksempler på markedsføringselementer:

• handlingsfremmende oppfordringer, for eksempel «Kjøp nå!»
  • tjenesterelatert informasjon, for eksempel «utvidet garanti»
  • fri frakt
  • prisinformasjon
  • salgsfremmende adjektiver, for eksempel «best», «billig»
  • tilstand eller kompatibilitet, for eksempel «ny», «todelt», «kan tilpasses»
  • eventuelle overlegg, for eksempel vannmerker, merkenavn, logoer
  • strekkoder
  • navn på merkevare/produsent/forhandler
  • logo til merkevare/produsent/forhandler

Her er et eksempel på hvorfor vi ikke kan godta bilder som ikke oppfyller kravet:

An example of an ad with a promotional element

Red X

Ikke bruk et bilde med en ramme. For å sikre at bildet fungerer med flest mulig ulike designelementer, bør du la være å bruke en ramme rundt bildet. Her er et eksempel på hvorfor vi ikke kan godta bilder som ikke oppfyller kravet:

Another example of an ad with a promotional element

Red X

Alle bilder som lages ved hjelp av generativ AI, må inneholde metadata som viser at bildet er AI-generert (for eksempel IPTC-metadatataggen DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia). Ikke fjern innebygde metadatatagger, for eksempel IPTC-egenskapen DigitalSourceType, fra bilder som er opprettet ved hjelp av verktøy for generativ AI-verktøy, for eksempel Product Studio. Følgende IPTC NewsCodes-tagger angir hvilken type digital kilde som ble brukt til å lage bildet, og som derfor skal beholdes i filen:

• TrainedAlgorithmicMedia: Bildet er laget ved hjelp av en modell som er hentet fra samplet innhold.
  • CompositeSynthetic: Bildet er sammensatt av syntetiske elementer.
  • AlgorithmicMedia: Bildet ble laget utelukkende av en algoritme, ikke basert på samplede opplæringsdata (for eksempel bilder laget av programvare ved hjelp av en matematisk formel).

Anbefalte fremgangsmåter

Med følgende anbefalte fremgangsmåter kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

Green checkmark Bruk et bilde som tydelig viser hovedproduktet som selges. Du kan legge til flere bilder av produktet med attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link].

Et eksempel på hvordan flere bilder kan vises ved siden av hovedbildet

Green checkmark

Send inn et unikt bilde der de karakteristiske detaljene for hver variant vises tydelig. La oss si at du selger en sofa med to varianter – en grønn og en blå. Først sender du inn den første varianten, grønn, med et bilde av den grønne sofaen. Deretter sender du inn den andre varianten, blå, med et bilde av den blå sofaen. Annonsen for den grønne sofaen skal ikke inneholde et bilde av den blå sofaen – og omvendt.

An illustration of a couch with product staging

• Vis riktig variant. Sørg for at bildet du sender inn, samsvarer med produktet du selger, og at bildet viser riktig farge, mønster og materiale (hvis aktuelt). Her er et eksempel på hvorfor vi anbefaler at du viser riktig variant.

An example of an image in the product data that doesn't match what's on the landing page

• Hvis du har varianter basert på farge, skal du bare vise én variant. Ikke bruk et bilde av flere varianter.
  • Vis riktig bilde. Hvis du vil vise et tilpasset produkt, skal du ikke bruke et bilde som viser et ikke-tilpasset produkt – og omvendt. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for tilpassede produkter.
Green checkmark

Bruk bilder av høyest mulig kvalitet for å få de beste resultatene. Send inn det største bildet i full størrelse du har av produktet, som også har høyest oppløsning – opptil 16 MB og 64 megapiksler. Vi anbefaler bilder på minst 1500 x 1500 piksler.

Her er et eksempel på hvorfor vi anbefaler dette:

An example ad with a low resolution image

Green checkmark

Plassér produktet i bildeområdet slik at det utgjør minst 75 %, men maksimalt 90 %, av hele bildet.

Her er et eksempel på hvorfor vi anbefaler dette:

An example of an ad with an image that's too small

Green checkmark

Bruk en helt hvit eller gjennomsiktig bakgrunn. Med disse bakgrunnsfargene fungerer bildet med en rekke designelementer.

Her er et eksempel på hvorfor vi anbefaler dette:

An example showing how different backgrounds can be distracting

Merk: Hvis du bruker Product Studio til å generere en bakgrunn for bildet, anbefaler vi at du laster opp dette bildet som et ekstra bilde eller et livsstilbilde.
Green checkmark Hvis produktet er et klesplagg, bør bildet vise noen som har det på seg. Hvis du bruker et helfigursbilde, må du unngå at modellens hode eller føtter beskjæres. Hvis du selger ett bestemt klesplagg, for eksempel en topp, må du sørge for at produktet er i fokus på bildet, slik at kundene forstår hva du selger. Produkter som ikke er klær, for eksempel sko, vesker eller tilbehør, bør vises alene på hovedbildet og på en modell på tilleggsbildene.

Oppnå best mulig resultater ved å vise bilder der folk bruker slike produkter som du tilbyr.

Green checkmark Vis én enhet av produktet. Hvis du bruker attributtet for multipakke [multipack], må hovedbildet være av én enkelt enhet. Du kan legge til flere bilder med attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link].

An illustration showing a single unit of a product rather than multiple

Green checkmark Husk at vi kan beskjære bildet automatisk fordi vi eksperimenterer med de beste visningsalternativene for produktet ditt. Formålet med beskjæringen er at produktet skal være hovedfokuset.
Red X

Ikke bruk bilder som viser produkter som ikke selges sammen med hovedproduktet. Hvis du for eksempel selger et par sko, skal ikke bildet inneholde annet tilbehør som ikke selges sammen med produktet, som et par briller, en håndveske eller en kjole.

Her er et eksempel på hvorfor vi anbefaler dette:

An example ad with too many things in the product image

Red X

Ikke forstørr bilder eller send inn miniatyrbilder.

Her er et eksempel på hvorfor vi anbefaler dette:

An example ad with a low resolution image

Eksempler

Varianter

For produkter med varianter må du sende inn riktig bilde for hver variant, slik at brukerne er sikre på hva de klikker på.

An example ad showing a shoe with different color variants

Produktinformasjon for blå og oransje Google-sko, herre, størrelse 8 (USA)
Attributt Verdi

Bildelink

[image_link]

Tittel [title]

Originale Google-sko, herre, amerikansk størrelse 8, blå og oransje

Farge [color]

blå/oransje/lilla

Størrelse [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
ID [id] 8989-blu_or-M-8-US

Varegruppe-ID

[item_group_id]

8989
Produktinformasjon for grønne og brune Google-sko, herre, størrelse 8 (USA)
Attributt Verdi

Bildelink

[image_link]

Tittel [title]

Originale Google-sko, herre, amerikansk størrelse 8, grønn og brun

Farge [color]

grønn/brun

Størrelse [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
ID [id] 8989-grn_brn-M-8-US

Varegruppe-ID

[item_group_id]

8989
Produktinformasjon for svarte og hvite Google-sko, herre, størrelse 8 (USA)
Attributt Verdi

Bildelink

[image_link]

Tittel [title]

Originale Google-sko, herre, amerikansk størrelse 8, svart og hvit

Farge [color]

svart/hvit

Størrelse [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
ID [id] 8989-blk_wht-M-8-US

Varegruppe-ID

[item_group_id]

8989

Varianter som ser like ut

Hvis produktet ditt bare varierer i størrelse, men alle størrelsene i hovedsak ser like ut, kan du bruke det samme bildet for hver variant. Du må fortsatt sende brukerne til landingssiden som gjelder for hver variant, ved å bruke attributtet for link [link].

An illustration of a shoe

Produktinformasjon for blå og oransje Google-sko, herre, størrelse 8 (USA)
Attributt Verdi

Bildelink

[image_link]

Tittel [title]

Originale Google-sko, herre, amerikansk størrelse 8, blå og oransje

Farge [color]

blå/oransje/lilla

Størrelse [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
ID [id] 8989-blu_or-M-8-US

Varegruppe-ID

[item_group_id]

8989
Produktinformasjon for blå og oransje Google-sko, herre, størrelse 9 (USA)
Attributt Verdi

Bildelink

[image_link]

Tittel [title]

Originale Google-sko, herre, amerikansk størrelse 9, blå og oransje

Farge [color]

blå/oransje/lilla

Størrelse [size]

9

Størrelsessystem

[size_system]

US
ID [id] 8989-blu_or-M-9-US

Varegruppe-ID

[item_group_id]

8989
Produktinformasjon for blå og oransje Google-sko, herre, størrelse 10 (USA)
Attributt Verdi

Bildelink

[image_link]

Tittel [title]

Originale Google-sko, herre, amerikansk størrelse 10, blå og oransje

Farge [color]

blå/oransje/lilla

Størrelse [size]

10

Størrelsessystem

[size_system]

US
ID [id] 8989-blu_or-M-10-US

Varegruppe-ID

[item_group_id]

8989
Abonnement på programvare

For abonnementer på programvare kan du enten sende inn et generisk bilde av programvareboksen, på samme måte som du ville sendt inn for en fysisk eskeversjon av programvaren, eller du kan sende inn en logo.

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Produktinformasjon for Googles sikkerhetsprogramvare til NOK 299
Attributt Verdi

Tittel [title]

Google-sikkerhetsprogramvare, grunnleggende versjon (ett års abonnement)
Pris [price] 299.00 NOK

Google-produktkategori

[google_product_category]

Programvare > Datamaskinprogramvare > Antivirus- og sikkerhetsprogramvare
Merke [brand] Google
Delenummer [mpn] 123GOOGLE432
GTIN [gtin] 1234567890123
ID [id] G-ABC123
Frakt [shipping] 00.00 NOK
Bildelink [image_link] http://www.example.com/programvarelogo.jpg