image_link [afbeeldingslink]: definitie

Voeg de URL voor uw belangrijkste productafbeelding toe met het kenmerk image_link [afbeeldingslink]. Deze afbeelding wordt weergegeven aan potentiële klanten in advertenties en onbetaalde vermeldingen voor uw product.

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Als u meerdere, verschillende afbeeldingen van het product heeft, dient u de hoofdafbeelding in via image_link [afbeeldingslink] en de andere afbeeldingen via het kenmerk additional_image_link [extra_afbeeldingslink].

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1 - 2000 tekens
Ondersteunde bestandsindelingen

GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) en TIFF (.tif/.tiff)

De bestandsextensie van de afbeelding moet overeenkomen met de gebruikte indeling.

Herhaald veld Nee
Property van schema.org (Wat is dit?) Product.image, Type: URL
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

XML-feeds <g:image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

URL-richtlijnen

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw afbeeldings-URL is opgemaakt, zodat we deze kunnen begrijpen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan uw afbeeldings-URL moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren wij uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Gebruik een URL die verwijst naar een afbeelding met een ondersteunde bestandsindeling.
  • Begin met http of https en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: http://www.example.com/image1.jpg.
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als de URL bijvoorbeeld een en-teken (&) bevat, vervangt u dit teken door %26. Als de URL een komma (,) bevat, vervangt u dit teken door %2C.
  • Zorg dat Google uw URL kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Meer informatie over robots.txt-bestanden
  • Dien maximaal één waarde in. Er wordt slechts één waarde geaccepteerd voor het kenmerk image_link [afbeeldingslink] en alle volgende vermeldingen worden genegeerd. Als u meerdere afbeeldingen wilt indienen, kunt u deze opgeven met het kenmerk additional_image_link [extra_afbeeldingslink].

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele URL. De URL die u toevoegt, mag niet worden gewijzigd, tenzij u uw afbeelding verplaatst of vervangt. Gebruik bijvoorbeeld geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen op het moment dat u uw productgegevens indient. Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw afbeelding worden gecrawld en geëvalueerd. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Laat het ons weten als u een afbeelding heeft toegevoegd of geüpdatet, zodat wij de afbeelding kunnen crawlen en zo snel mogelijk in uw advertenties en onbetaalde vermeldingen kunnen weergeven.
    • Voeg een afbeelding voor een nieuw product toe. Voordat u nieuwe producten indient, kunt u uw afbeeldingslinks testen met de URL-inspectietool. Deze is beschikbaar via Google Search Console. Als u een groot aantal nieuwe producten indient, kunt u met deze tool problemen detecteren voordat u uw productgegevens indient. Nadat u uw productgegevens heeft ingediend, wordt de afbeelding binnen drie dagen gecrawld. Meer informatie over de URL-inspectietool
    • Een afbeelding voor een bestaand product wijzigen. Als u een afbeelding van een bestaand product moet wijzigen, dient u een nieuwe URL voor de nieuwe afbeelding in. Nadat u een nieuwe URL heeft ingediend, wordt de afbeelding binnen drie dagen gecrawld. Als u de afbeelding verandert, maar dezelfde URL houdt, kan het tot zes weken duren voordat de nieuwe afbeelding is gedetecteerd en gecrawld.
  • Schakel automatische afbeeldingsverbeteringen in. Google biedt tools die uw afbeeldingen automatisch kunnen verbeteren, waardoor afkeuring van de producten die u aanbiedt, kan worden voorkomen. Controleer of deze tool geschikt is voor uw account. Meer informatie over automatische afbeeldingsverbeteringen

Afbeeldingsrichtlijnen

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw afbeelding voldoet aan onze vereisten en is geoptimaliseerd voor de beste resultaten.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan deze vereisten voldoet, wordt uw product afgekeurd en krijgt u een melding in het gedeelte 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Green checkmark

Voldoe aan deze vereisten voor het afbeeldingsformaat:

• Niet-kledingafbeeldingen: ten minste 100 x 100 pixels
  • Kledingafbeeldingen: ten minste 250 x 250 pixels
  • Geen afbeeldingen die groter zijn dan 64 megapixels
  • Geen afbeeldingsbestanden die groter zijn dan 16 MB

Het resultaat is een afbeelding van hoge kwaliteit die uw product optimaal weergeeft. Hieronder ziet u waarom we geen afbeeldingen kunnen accepteren die niet aan deze vereist voldoen:

An example ad with a fuzzy image

Green checkmark

Geef het volledige product weer en zorg dat de afbeelding geen of zo weinig mogelijk andere objecten bevat. Hieronder ziet u waarom we geen afbeeldingen kunnen accepteren die niet aan deze vereiste voldoen:

An example ad with a cropped image

Green checkmark Zorg ervoor dat uw afbeelding alle producten in het pakket weergeeft als u het kenmerk is_bundle [is_pakket] heeft gebruikt om een pakket te identificeren.

Op deze manier kunnen gebruikers duidelijk zien wat er in het pakket zit.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Red X Gebruik geen tijdelijke aanduidingen of afbeeldingen waarop het product niet wordt weergegeven. Gebruik additional_image_link [extra_afbeeldingslink] om andere afbeeldingen in te dienen die nuttig kunnen zijn voor gebruikers, zoals aanvullende weergaven van het product of afbeeldingen die het resultaat van het product weergeven.

Als u tijdelijke aanduidingen gebruikt, kunnen gebruikers niet duidelijk zien wat ze kopen. Hieronder ziet u waarom we geen afbeeldingen kunnen accepteren die niet aan deze vereiste voldoen:

An example of an ad that contains a placeholder image

Red X Gebruik geen algemene afbeeldingen, tekeningen of illustraties die geen daadwerkelijke afbeeldingen van het product zijn. Dit soort afbeeldingen kunt u toevoegen via additional_image_link [extra_afbeeldingslink].
Green checkmark

Uitzondering: Voor producten in de volgende categorieën zijn algemene afbeeldingen, tekeningen of illustraties wel toegestaan:

• Hardware [Hardware] (632)
  • Vehicles & Parts [Voertuigen en onderdelen] (888)
  • Software > Computer Software [Software > Computersoftware] (313)

An illustration of a screw

Illustrates an example of certain categories where you can include a generic image with measurements - in this case nail hardware

Red X Gebruik geen logo of pictogram, maar gebruik een daadwerkelijke afbeelding van het product.
Green checkmark

Uitzondering: In de volgende categorie zijn softwarelogo's of pictogrammen voor uw softwareproduct wel toegestaan:

• Software > Computer Software [Software > Computersoftware] (313)

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Red X Gebruik geen afbeelding met één kleur die alleen uit een gekleurd vakje bestaat.

An example of an ad with a pattern for an image

Green checkmark

Uitzondering: Voor producten in de volgende categorieën zijn afbeeldingen met één kleur wel toegestaan:

• Vehicle Paint [Voertuiglak] (3812)
  • Craft Paint, Ink & Glaze [Hobbyverf, -inkt en -vernis] (505378)
  • Painting Consumables [Verbruiksartikelen voor schilderwerk] (503740)

An example of an ad with an acceptable single color image in the paint shopping category

Red X

Gebruik geen afbeeldingen die promotionele elementen bevatten of content die het product bedekt. Dit zijn voorbeelden van promotionele elementen:

• Call-to-actions zoals 'koop X'
  • Servicegerelateerde informatie zoals een uitgebreide garantie
  • Geen verzendkosten
  • Prijsinformatie
  • Promotionele bijvoeglijke naamwoorden zoals 'beste' of 'goedkoopste'
  • Staat of compatibiliteit zoals 'nieuw', 'tweedelig' of 'aanpasbaar'
  • Overlays zoals watermerken, merknamen en logo's
  • Streepjescodes
  • Naam van een merk/fabrikant/verkoper
  • Logo van een merk/fabrikant/verkoper

Hieronder ziet u waarom we geen afbeeldingen kunnen accepteren die niet aan deze vereiste voldoen:

An example of an ad with a promotional element

Red X

Gebruik geen afbeeldingen met een rand. Om ervoor te zorgen dat uw afbeelding past bij de verschillende ontwerpelementen, mag u geen afbeeldingen met een rand gebruiken. Hieronder ziet u waarom we geen afbeeldingen kunnen accepteren die niet aan deze vereiste voldoen:

Another example of an ad with a promotional element

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

Green checkmark Gebruik een afbeelding die het aangeboden product duidelijk weergeeft. Aanvullende weergaven van het product kunt u indienen via het kenmerk additional_image_link [extra_afbeeldingslink].

An example showing how additional images can appear alongside the main image

Green checkmark

Dien een unieke afbeelding in die de onderscheidende details van elke variant duidelijk weergeeft. U verkoopt bijvoorbeeld een bank in twee varianten. De één is groen en de ander is blauw. Eerst dient u de groene variant in, met een afbeelding van de groene bank. Dan dient u de tweede variant in, met een afbeelding van de blauwe bank. Voor de groene bank mag geen afbeelding van de blauwe bank worden gebruikt en andersom.

An illustration of a couch with product staging

• Laat de juiste variant zien. Zorg dat uw afbeelding strookt met de kenmerken color [kleur], pattern [patroon] en material [materiaal] van het product dat u verkoopt. Hieronder ziet u waarom we aanraden om de juiste variant te tonen:

An example of an image in the product data that doesn

• Als u varianten in verschillende kleuren heeft, hoeft u slecht één variant te tonen. Gebruik geen afbeelding die meerdere varianten laat zien.
  • Geef de juiste afbeelding weer. Gebruik een afbeelding van een product op maat als u een product op maat wilt weergeven en gebruik geen afbeelding van een product op maat als u geen product op maat wilt weergeven.
    Meer informatie over de praktische tips voor producten op maat
Green checkmark

Gebruik afbeeldingen van de hoogste kwaliteit voor het beste resultaat. Dien de grootste afbeelding met de hoogste resolutie in die u van het product heeft. Deze mag maximaal 64 megapixels en 16 MB zijn. We raden afbeeldingen van ten minste 800 x 800 pixels aan.

Hieronder ziet u waarom we dit aanraden:

An example ad with a low resolution image

Green checkmark

Zorg dat uw product niet minder dan 75%, maar ook niet meer dan 90% van de volledige afbeelding in beslag neemt.

Hieronder ziet u waarom we dit aanraden:

An example of an ad with an image that

Green checkmark

Gebruik een effen witte of transparante achtergrond. Deze achtergrondkleuren zorgen ervoor dat uw afbeelding past bij verschillende ontwerpelementen.

Hieronder ziet u waarom we dit aanraden:

An example showing how different backgrounds can be distracting

An example showing how different backgrounds can be distracting

Green checkmark Toon één eenheid van het product. Als u het kenmerk multipack [multipack] gebruikt, moet de hoofdafbeelding één eenheid weergeven. U kunt extra afbeeldingen toevoegen via het kenmerk additional_image_link [extra_afbeeldingslink].

An illustration showing a single unit of a product rather than multiple

Green checkmark Houd er rekening mee dat we uw afbeelding mogelijk automatisch bijsnijden omdat we experimenteren met de beste weergaveopties voor uw product. Het doel van de bijsnijding is om het product centraler te stellen in de afbeelding.
Red X

Laat geen producten zien die niet samen met het hoofdproduct worden verkocht. Laat bijvoorbeeld bij het verkopen van schoenen geen andere accessoires in de foto zien, zoals een bril, een tas of een jurk, tenzij de producten samen worden verkocht.

Hieronder ziet u waarom we dit aanraden:

An example ad with too many things in the product image

Red X

Vergroot afbeeldingen niet en dien geen miniaturen in.

Hieronder ziet u waarom we dit aanraden:

An example ad with a low resolution image

Voorbeelden

Varianten

Voor producten met varianten dient u de juiste afbeelding van elke variant in, zodat uw gebruikers zeker weten waarop ze klikken.

An example ad showing a shoe with different color variants

Product Google-schoenen
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Originele Google-schoenen, heren, maat 42, blauw en oranje
color [kleur] blauw/oranje/paars
size [maat] 8
size_system [matensysteem] VS
id [id] 8989-blu_or-M-8-US
item_group_id [productgroep_id] 8989

Product Google-schoenen
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image2.jpg
title [titel] Originele Google-schoenen, heren, maat 42, groen en bruin
color [kleur] groen/bruin
size [maat] 8
size_system [matensysteem] VS
id [id] 8989-grn_brn-M-8-US
item_group_id [productgroep_id] 8989

Product Google-schoenen
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image3.jpg
title [titel] Originele Google-schoenen, heren, maat 42, zwart en wit
color [kleur] zwart/wit
size [maat] 8
size_system [matensysteem] VS
id [id] 8989-blk_wht-M-8-US
item_group_id [productgroep_id] 8989

Varianten die er hetzelfde uitzien

Als uw producten alleen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, maar alle maten er hetzelfde uitzien, kunt u voor elke variant dezelfde afbeelding gebruiken. Stuur de gebruikers wel naar de specifieke bestemmingspagina van elke variant via het kenmerk link [link].

An illustration of a shoe

Product Google-schoenen
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Originele Google-schoenen, heren, maat 42, blauw en oranje
color [kleur] blauw/oranje/paars
size [maat] 8
size_system [matensysteem] VS
id [id] 8989-blu_or-M-8-US
item_group_id [productgroep_id] 8989

Product Google-schoenen
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Originele Google-schoenen, heren, maat 43, blauw en oranje
color [kleur] blauw/oranje/paars
size [maat] 9
size_system [matensysteem] VS
id [id] 8989-blu_or-M-9-US
item_group_id [productgroep_id] 8989

Product Google-schoenen
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image1.jpg
title [titel] Originele Google-schoenen, heren, maat 44, blauw en oranje
color [kleur] blauw/oranje/paars
size [maat] 10
size_system [matensysteem] VS
id [id] 8989-blu_or-M-10-US
item_group_id [productgroep_id] 8989
Software-abonnement

Voor software-abonnementen kunt u een algemene afbeelding van de softwareverpakking indienen (net als bij fysieke software) of een logo.

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Product Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
title [titel] Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
price [prijs] 29.90 USD
google_product_category [google_productcategorie] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Software > Computersoftware > Antivirus- en beveiligingssoftware]
brand [merk] Google
mpn [mpn] 123GOOGLE432
gtin [gtin] 1234567890123
id [id] G-ABC123
shipping [verzending] 0.00 USD
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/software-logo.jpg