Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kuvalinkki [image_link]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Ilmoita tuotteesi pääkuvan URL-osoite kuvalinkin määritteessä [image_link]. Potentiaaliset asiakkaat näkevät tämän kuvan mainoksissa ja tuotteesi maksuttomissa listauksissa.

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

Sisällys

Käyttö

Required Pakollinen jokaiselle tuotteelle

Jos tuotteelle on useita erilaisia kuvia, lisää pääkuva kuvalinkin määritteellä [image_link] ja sisällytä kaikki muut kuvat lisäkuvalinkki [additional_image_link] ‑määritteeseen.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan. Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja lähetetään englanniksi.

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1 – 2 000 merkkiä
Tuetut tiedostomuodot

JPEG (.jpg/.jpeg), WebP (.webp), PNG (.png), GIF (.gif), BMP (.bmp) ja TIFF (.tif/.tiff)

Kuvan tiedostotunnisteen tulee vastata sen muotoa.

Toistuva kenttä Ei
Schema.org-ominaisuus (Lisätietoja) Product.image, tyyppi: URL
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet https://www.example.com/image1.jpg
XML-syötteet <g:image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

URL-osoitteen ohjeet

Varmista näiden ohjeiden avulla, että kuvasi URL-osoite on muotoiltu ymmärrettävällä tavalla.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Käytä URL-osoitetta, joka johtaa tuetussa tiedostomuodossa olevaan kuvaan.
  • Osoitteen alussa on oltava http tai https, ja sen on oltava RFC 3986 ‑yhteensopiva. Esimerkki: http://www.example.com/image1.jpg.
  • Korvaa symbolit tai välilyönnit URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla. Jos URL-osoitteesi sisältää esimerkiksi et-merkin ( & ), käytä sen tilalla koodia %26. Jos URL-osoitteesi sisältää pilkun ( , ), käytä sen tilalla koodia %2C.
  • Varmista, että Google voi indeksoida URL-osoitteesi. Tarkista esimerkiksi, että robots.txt-tiedostosi on määritetty oikein. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.
  • Lisää vain yksi arvo. Määritteelle hyväksytään vain yksi arvo, eikä ylimääräisiä arvoja huomioida. Jos haluat lisätä useita kuvia, käytä lisäkuvalinkki [additional_image_link] ‑määritettä.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä vakaata URL-osoitetta. Ilmoitetun URL-osoitteen ei tulisi muuttua, ellei kuvaa siirretä tai vaihdeta. Älä käytä esimerkiksi URL-osoitteita, joissa on aikaleimoja tai osia, jotka voivat muuttua aina, kun lähetät tuotetietojasi. Kun muutat URL-osoitettasi, kuvasi on indeksoitava ja arvioitava. Tämä prosessi voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta palvelimillesi.
  • Kerro Googlelle, kun olet lisännyt tai päivittänyt kuvan, niin voimme indeksoida sen ja lisätä sen näkyviin mainoksissasi ja maksuttomissa listauksissa mahdollisimman pian.
    • Lisää kuva uudelle tuotteelle. Ennen uusien tuotteiden lisäämistä testaa osa linkeistäsi URL-tarkastustyökalulla, joka on saatavilla Google Search Consolessa. Jos lisäät useita uusia tuotteita, tämän työkalun avulla voit löytää mahdolliset ongelmat ennen tuotetietojen lähettämistä. Kun olet lähettänyt tuotetiedot, kuva indeksoidaan tavallisesti kolmen päivän kuluessa. Lue lisää URL-tarkastustyökalusta.
    • Vaihda tuotekuva. Jos vaihdat tuotekuvan, ilmoita uusi URL-osoite uudelle kuvalle. Kuva indeksoidaan kolmen päivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut uuden URL-osoitteen. Jos vaihdat kuvan mutta pidät URL-osoitteen samana, uuden kuvan löytymiseen ja indeksointiin voi mennä jopa kuusi viikkoa.
  • Ota automaattiset kuvanparannukset käyttöön. Google tarjoaa työkaluja, jotka parantavat kuviasi automaattisesti ja voivat auttaa välttämään tarjousten hylkäämisiä. Tutustu työkaluun ja päätä, sopisiko se tilillesi.

Kuvia koskevat ohjeet

Noudattamalla näitä ohjeita voit varmistaa, että kuvasi vastaavat vaatimuksiamme ja mainoksesi toimivat mahdollisimman tehokkaasti.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Saat tästä ilmoituksen Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-osiossa.

Green checkmark Noudata kuvakoon vaatimuksia:
  • Muut kuin vaatekuvat: vähintään 100 x 100 pikseliä
  • Vaatekuvat: vähintään 250 x 250 pikseliä
  • Kuvan enimmäiskoko: 64 megapikseliä
  • Kuvatiedoston enimmäiskoko: 16 Mt

Kun noudatat näitä vaatimuksia, lopputuloksena on laadukas kuva, jossa tuote on parhaimmillaan. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example ad with a fuzzy image

Green checkmark Varmista, että tuote näkyy kokonaan ja tarkasti. Pyri välttämään tuotteen keinotekoista asettelua. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example ad with a cropped image

Huom. Jos aiot ladata kuvan, jossa tuote on alkuperäisessä pakkauksessaan, varmista, että tuote näkyy kuvassa monesta suunnasta, ei vain edestä päin.
Green checkmark Varmista, että kaikki paketin tuotteet näkyvät kuvassa, jos olet ilmoittanut paketti [is_bundle] ‑määritteellä, että tuotteet myydään pakettina. Näin asiakkaat näkevät selvästi, mitä tuotteeseen kuuluu.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Red X Älä käytä paikkamerkkiä tai kuvaa, jossa tuotteesi ei näy. Lisäkuvalinkin määritteellä [additional_image_link] voit lisätä muita kuvia, jotka saattavat olla käyttäjille avuksi, esimerkiksi muista kuvakulmista otettuja tuotekuvia tai kuvia, jotka näyttävät tuotteen aikaansaaman lopputuloksen. Paikkamerkit eivät näytä asiakkaille tarkasti, mitä he ovat ostamassa. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example of an ad that contains a placeholder image

Red X Älä käytä yleiskuvaa tai piirrosta, joka ei ole todellinen tuotekuva. Kyseisiä kuvia voi lisätä lisäkuvalinkin määritteeseen [additional_image_link].
Green checkmark Poikkeus: Yleiskuvaa tai piirrosta voi käyttää tuotteille, jotka kuuluvat seuraaviin kategorioihin:
  • Hardware (tunnus: 632)
  • Vehicles & Parts (tunnus: 888)
  • Software > Computer Software (tunnus: 313)

Illustrates an example of certain categories where you can include a generic image with measurements - in this case nail hardware

Red X Älä käytä logoa tai kuvaketta todellisen tuotekuvan sijasta.
Green checkmark Poikkeus: Ohjelmistologot tai ‑kuvakkeet voivat edustaa ohjelmistotuotettasi, joka kuuluu seuraavaan Googlen tuotekategoriaan:
  • Software > Computer Software (tunnus: 313)

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Red X Älä käytä kuvana yksiväristä neliötä.

An example of an ad with a pattern for an image

Green checkmark Poikkeus: Yksiväristä kuvaa voi käyttää tuotteille, jotka kuuluvat seuraavin Googlen tuotekategorioihin:
  • Vehicle Paint (tunnus: 3812)
  • Craft Paint, Ink & Glaze (tunnus: 505378)
  • Painting Consumables (tunnus: 503740)

An example of an ad with an acceptable single color image in the paint shopping category

Red X

Älä käytä kuvaa, joka sisältää mainosedistämiselementtejä tai sisältöä, joka peittää tuotteen. Esimerkkejä mainoselementeistä:

• toimintakehotukset, esim. "osta"
  • palveluun liittyvät tiedot, kuten pidennetty takuu
  • maksuton toimitus
  • hintatiedot
  • mainostavat adjektiivit, esim. "paras", "halpa"
  • kunto tai yhteensopivuus, esim. "uusi", "kaksiosainen", "mukautettava"
  • peittokuvat, esim. vesileimat, brändinimet, logot
  • viivakoodit
  • brändin/valmistajan/jälleenmyyjän nimi
  • brändin/valmistajan/jälleenmyyjän logo.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

An example of an ad with a promotional element

Red X

Älä käytä kuvaa, jossa on reunukset. Varmista, että kuvasi toimii erilaisten muotoiluelementtien kanssa. Älä siis sisällytä siihen reunuksia. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi emme voi hyväksyä kuvia, jotka eivät täytä vaatimusta:

Another example of an ad with a promotional element

Red X

Kaikissa generatiivisella tekoälyllä luoduissa kuvissa on oltava metadataa, joka kertoo, että kuva on tekoälyn luoma (esimerkiksi IPTC DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia ‑metadatatagi). Älä poista Product Studiolla tai muilla generatiivisilla tekoälytyökaluilla luoduista kuvista upotettuja metadatatageja, kuten IPTC DigitalSourceType ‑tagia. Seuraavat IPTC NewsCode ‑koodit määrittävät kuvan luomiseen käytetyn digitaalisen lähteen tyypin, ja ne pitää säilyttää:

• TrainedAlgorithmicMedia: Kuva on luotu käyttämällä samplatusta sisällöstä johdettua mallia.
  • CompositeSynthetic: Kuva on synteettisiä elementtejä sisältävä yhdistelmä.
  • AlgorithmicMedia: Kuva on luotu algoritmilla, joka ei perustu mihinkään samplattuun opetusdataan (esim. ohjelmiston ja matemaattisen kaavan avulla luotu kuva).

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

Green checkmark Käytä kuvaa, jossa myytävä tuote näkyy selvästi. Voit lisätä eri kuvakulmista otettuja tuotekuvia lisäkuvalinkin määritteellä [additional_image_link].

Esimerkki siitä, miten lisäkuvat voivat näkyä ensisijaisen kuvan rinnalla

Green checkmark Lähetä yksilöllinen kuva, jossa kunkin version erityispiirteet näkyvät selvästi. Oletetaan esimerkiksi, että myyt sohvaa, josta on saatavilla vihreä ja sininen versio. Lähetä ensin vihreän version tiedot ja liitä siihen kuva vihreästä sohvasta. Lähetä sitten sininen versio ja liitä siihen kuva sinisestä sohvasta. Varmista, että vihreän sohvan yhteydessä ei näytetä kuvaa sinisestä sohvasta tai päinvastoin.

An illustration of a couch with product staging

• Näytä oikea versio. Varmista, että lähetät kuvan myytävästä tuotteesta ja että kuvasi vastaa myytävän tuotteen väriä, kuviota ja materiaalia. Seuraava esimerkki osoittaa, miksi suosittelemme, että kuvassa näkyy oikea versio:

An example of an image in the product data that doesn't match what's on the landing page

• Jos tuotteesta on erivärisiä versioita, lisää kuva vain yhdestä versiosta. Älä käytä kuvaa, jossa näkyy useita versioita.
  • Näytä oikea kuva. Älä käytä kuvaa, jossa näkyy yksilöimätön tuote, jos haluat mainostaa yksilöityjä tuotteita, ja päinvastoin. Tutustu yksilöityjä tuotteita koskeviin suosituksiin.
Green checkmark

Varmista mainostesi toimivuus käyttämällä laadukkaita kuvia. Lähetä suurin ja korkearesoluutioisin täysikokoinen kuva, joka sinulla on tuotteesta. Kuvan enimmäiskoko on 64 megapikseliä, kuvatiedoston 16 Mt. Suosittelemme, että kuvakoko on vähintään 1 500 x 1 500 pikseliä.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example ad with a low resolution image

Green checkmark

Rajaa tuotteesi niin, että se vie kuva-alasta vähintään 75 % ja enintään 90 %.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example of an ad with an image that's too small

Green checkmark

Käytä valkoista tai läpinäkyvää taustaa. Näillä taustaväreillä varmistat, että kuvasi toimii erilaisten muotoiluelementtien kanssa.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example showing how different backgrounds can be distracting

Huom. Jos käytät kuvan taustan luomiseen Product Studiota, suosittelemme, että lataat kuvan lisäkuvana tai lifestyle-kuvana.
Green checkmark Lisää kuvia, joissa vaate on ihmisen yllä. Jos käytät kokovartalokuvia, älä rajaa mallin päätä tai jalkoja pois kuvasta. Jos myyt yhtä vaatekappaletta, kuten toppia, varmista, että tuote on kuvan keskiössä. Tällöin asiakkaat tietävät, mitä myyt. Esitä kengät, laukut ja muut asusteet yksinään pääkuvassa ja mallin päällä lisäkuvissa.

Varmista parhaat tulokset julkaisemalla tuotteista kuvia, joissa ne ovat ihmisten päällä.

Green checkmark Näytä tuotteesta yksi kappale. Jos käytät monipakkauksen määritettä [multipack], pääkuvassa täytyy näkyä yksittäinen tuotekappale. Voit lisätä muita kuvia lisäkuvalinkin määritteellä [additional_image_link].

An illustration showing a single unit of a product rather than multiple

Green checkmark Muista, että saatamme rajata kuvaasi automaattisesti, kun etsimme parhaita näyttövaihtoehtoja tuotteellesi. Rajaamisen tarkoitus on kiinnittää huomio itse tuotteeseen.
Red X

Älä näytä kuvassa tuotteita, joita ei myydä yhdessä päätuotteen kanssa. Jos myyt esimerkiksi kenkiä, älä sisällytä kuvaan muita asusteita (kuten silmälaseja, käsilaukkua tai mekkoa), ellet myy näitä tuotteita yhdessä.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example ad with too many things in the product image

Red X

Älä suurenna kuvaa tai lähetä pikkukuvaa.

Seuraava esimerkki osoittaa, miksi annamme tällaisen suosituksen:

An example ad with a low resolution image

Huom. Voit lisätä resoluutiota sekä luoda ja poistaa tuotteiden kuvataustoja Product Studiolla, joka on saatavilla Merchant Center Nextin käyttäjille ja Google & YouTube ‑sovelluksessa Shopifyssa.

Esimerkkejä

Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla eri versioita, liitä kuhunkin versioon oikea kuva, jotta asiakkaasi tietävät, mitä klikkaavat.

An example ad showing a shoe with different color variants

Tuotetiedot: sini-oranssit miesten Google-kengät, koko 8 (US)
Määrite Arvo

Kuvalinkki

[image_link]

Nimi [title] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, sini-oranssit
Väri [color] sininen/oranssi/violetti
Koko [size] 8

Kokojärjestelmä

[size_system]

US
Tunnus [id] 8989-sin_or-M-8-US

Tuoteryhmän tunnus

[item_group_id]

8989
Tuotetiedot: vihreä-ruskeat miesten Google-kengät, koko 8 (US)
Määrite Arvo

Kuvalinkki

[image_link]

Nimi [title] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, vihreä-ruskeat
Väri [color] vihreä/ruskea
Koko [size] 8

Kokojärjestelmä

[size_system]

US
Tunnus [id] 8989-vihr_rus-M-8-US

Tuoteryhmän tunnus

[item_group_id]

8989
Tuotetiedot: mustavalkoiset miesten Google-kengät, koko 8 (US)
Määrite Arvo

Kuvalinkki

[image_link]

Nimi [title] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, mustavalkoiset
Väri [color] musta/valkoinen
Koko [size] 8

Kokojärjestelmä

[size_system]

US
Tunnus [id] 8989-mus_val-M-8-US

Tuoteryhmän tunnus

[item_group_id]

8989

Keskenään samannäköiset versiot

Jos tuotteesi versioita erottaa toisistaan vain koko ja kaikki koot näyttävät keskenään jotakuinkin samalta, voit käyttää samaa kuvaa kaikille versioille. Ohjaa käyttäjät kuitenkin kunkin version omalle laskeutumissivulle linkki [link] ‑määritteellä.

An illustration of a shoe

Tuotetiedot: sini-oranssit miesten Google-kengät, koko 8 (US)
Määrite Arvo

Kuvalinkki

[image_link]

Nimi [title] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 8, sini-oranssit
Väri [color] sininen/oranssi/violetti
Koko [size] 8

Kokojärjestelmä

[size_system]

US
Tunnus [id] 8989-sin_or-M-8-US

Tuoteryhmän tunnus

[item_group_id]

8989
Tuotetiedot: sini-oranssit miesten Google-kengät, koko 9 (US)
Määrite Arvo

Kuvalinkki

[image_link]

Nimi [title] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 9, sini-oranssit
Väri [color] sininen/oranssi/violetti
Koko [size] 9

Kokojärjestelmä

[size_system]

US
Tunnus [id] 8989-sin_or-M-9-US

Tuoteryhmän tunnus

[item_group_id]

8989
Tuotetiedot: sini-oranssit miesten Google-kengät, koko 10 (US)
Määrite Arvo

Kuvalinkki

[image_link]

Nimi [title] Alkuperäiset miesten Google-kengät, koko 10, sini-oranssit
Väri [color] sininen/oranssi/violetti
Koko [size] 10

Kokojärjestelmä

[size_system]

US
Tunnus [id] 8989-sin_or-M-10-US

Tuoteryhmän tunnus

[item_group_id]

8989
Ohjelmistotilaus

Jos kyseessä on ohjelmistotilaus, voit lähettää joko ohjelmistolaatikon yleiskuvan (samalla tavoin kuin lähettäisit kuvan laatikossa toimitettavasta ohjelmistosta) tai logon.

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Tuotetiedot: Google Security Software, 29.90 EUR
Määrite Arvo
Nimi [title] Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
Hinta [price] 29.90 EUR

Googlen tuotekategoria

[google_product_category]

Software > Computer Software > Antivirus & Security Software
Brändi [brand] Google
mpn [mpn] 123GOOGLE432
gtin [gtin] 1234567890123
Tunnus [id] G-ABC123
Toimitus [shipping] 0.00 EUR
Kuvalinkki [image_link] http://www.example.com/software-logo.jpg