I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Shopping-innehåll som inte stöds

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Den här policyn gäller Shopping-annonser och annonser för lokala butikslager

Vår policy

Google strävar efter att göra det möjligt för företag att marknadsföra en stor mängd produkter, men vissa Google-produkter och -plattformar är eventuellt inte optimerade för alla typer av innehåll.

Av den här anledningen tillåter inte Shopping-annonser marknadsföring av visst innehåll i fall då vi inte kan erbjuda en optimal användarupplevelse.

Observera att de här begränsningarna är specifika för Shopping-annonser, de påverkar inte policyer för andra Google-produkter eller -plattformar, där funktionaliteten skiljer sig åt eller där andra stödmekanismer finns.

Exempel på vad som är otillåtet

Biljettförsäljning
Framtida transport- eller evenemangsbiljetter
  • Exempel: Konsertbiljetter, flygbiljetter, bussbiljetter.
Fordon
Motor- eller segeldrivna fordon som används för att transportera människor på allmänna vägar eller vattenvägar
  • Exempel: Bilar (förutom fordonsannonser enligt nedan), hus- och campingbilar, lastbilar, båtar, katamaraner, flygplan, helikoptrar, motorcyklar, mopeder, vattenskotrar.
  • Undantag: Motordrivna cyklar är tillåtna under följande omständigheter:
    • Motordrivna cyklar måste följa gällande lagar och förordningar om högsta motorassisterade hastigheter.
    • Produktannonser måste uttryckligen ange cykelns hastighet på målsidan och i produktens titel eller beskrivning. Till exempel: elcykel, topphastighet 45 km/h, 150 km räckvidd, 504 Wh, 21 kg, 28 tum – mörk färg. Om hastigheten inte anges bryter de mot vår policy och underkänns.
  • Undantag: Fordonsannonser är tillåtna. Det här är ett annonsformat där fordonsannonsörer kan marknadsföra hela sitt lager med nya och använda fordon (personbilar och pickuper) till intresserade kunder. Läs mer om fordonsannonser.
Finansiella produkter
Produkter som relaterar till finansförvaltning, finansiella tillgångar, investeringar, värdepapper och försäkringar
  • Exempel: Aktier, obligationer, investeringsprodukter, försäkringspolicyer, kreditkort, postväxlar, checkar.
E-böcker och digitala böcker (exklusive ljudböcker)

E-böcker och digitala böcker (exklusive ljudböcker)

• Exempel: PDF-filer, ePub-böcker, MOBI- och 電子書籍-format
Valuta
Bytesmedel som är beroende av föränderliga värden på valutamarknaden för att avgöra pris, inklusive diskonterade valutor, valutakurser eller valutor som är kopplade till värdefulla material
  • Exempel: Guldtackor, ädelmetaller, lokal valuta, virtuell valuta.
Öppna presentkort
Förbetalda presentkort från en kreditkortsutgivare
  • Exempel: presentkort från Mastercard, Visa eller American Express.
  • Undantag från policyn omfattar men är inte begränsade till: Presentkort med utgångsdatum är tillåtna.
Tjänster
Arbetskraft, tid, arbete, expertis eller aktiviteter, som inte resulterar i ägande av en fysisk produkt. Det omfattar alla tjänster som säljs tillsammans med fysiska varor. I likhet med vår policy kring medicinsk utrustning betraktas inte testsatser där prover samlas in hemma och analyseras på ett laboratorium som tjänster och är därför tillåtna i Shopping.
  • Exempel: underhålls- eller reparationstjänster, redovisningstjänster, tjänster för finansiell planering, strömning av innehåll, valutor för onlinespel, bilreparationstjänster som ingår vid köp av däck
Fast egendom
Egendom som inte är fysiskt flyttbar eller som inte kan flyttas utan att bli förändrad eller förstörd
  • Exempel: Fastigheter, icke-flyttbara hem, tomter.
Återkommande fakturering
Betalningsmetod som gör det möjligt för användare att betala för varor löpande med regelbundna intervaller
  • Exempel: Säkerhetssystem eller medicinska varningssystem med återkommande betalningar för prenumeration, digitalt innehåll med återkommande betalningar.
  • Undantag: Kontrollera attributet pris [price] i flödesspecifikationen för krav på hur du anger priser för dessa produkter.
    • Prenumerationer på tidskrifter och tidningar med regelbundna betalningar är tillåtna.
    • Produkter för mobilen får säljas på avbetalning eller med abonnemang om de anges specifikt här och kategoriseras enligt nedanstående Google-produktkategori (GPC). Läs igenom våra bästa metoder för att annonsera trådlösa produkter och tjänster.
      • Armbandsklockor (id: 201)
      • Mobiltelefoner (id: 267)
      • Surfplattor (id: 4745)
      • SIM-kort (id: 6030)
      • GPS-spårare (id: 6544)
    • Endast programvaruprenumerationer som förbetalas och förnyas automatiskt en gång om året tillåts.
    • I Brasilien är det tillåtet med prenumerationer med återkommande fakturering till telekom. Avbetalningspriser, inte öppen fakturering, är tillåtna för alla andra produkter.
Fakturering som hanteras av produktprogram
Onlinebetalningsmetod för varor som kräver att ytterligare program installeras för att slutföra köpet
  • Exempel: Digitala fotoalbum som endast kan köpas om ytterligare programvara installeras.

Vad du kan göra

Det här kan du göra om din produkt inte godkänns eller om ditt Merchant Center-konto påverkas:

Underkännande av produkt

Produkter som inte följer våra policyer kan underkännas. En produkt som underkänns kan inte visas.

1. Läs våra policyer om du vill veta mer om vad vi inte tillåter.
  2. Uppdatera din webbplats. Om din annons eller produktinformation leder till innehåll som bryter mot en policy uppdaterar du webbplatsen så att den uppfyller kraven och följer våra policyer.
  3. Ta bort produkter som inte följer policyn från produktdatan. Du får ett e-postmeddelande med information om överträdelsen.
    • Om du har produkter i din produktdata som bryter mot policyn (eller policyerna) måste du ta bort de berörda erbjudanden från flödet.
  4. Uppdatera produktdatan i Merchant Center. Om du har skapat ett schema för automatiska överföringar uppdaterar du produktdatan manuellt eller väntar tills den uppdateras automatiskt innan du begär en granskning.
  5. Begär en granskning av dina produkter eller överklaga beslutet i den här frågan.
    • Om produkterna som strider mot policyn tagits bort behöver du inte begära granskning eller vidta några åtgärder.
    • Om du åtgärdar problemen på produktnivå genom att redigera din produktdata med den valda uppladdningsmetoden (till exempel en fil) eller direkt i Merchant Center granskas produkterna på nytt.
    • I vissa fall kanske du inte håller med om problemet, men du kan behöva slutföra ytterligare steg, till exempel ange ett skäl till överklagandet och/eller ladda upp nödvändig dokumentation.
    • Om du använder en tredjepartsplattform för att lista dina produkter kan du kontakta den tredje parten om du vill begära en granskning. Du kan inte göra det i Merchant Center.
    • Om granskningen eller överklagandet godkänns försvinner problemet från Merchant Center.
Underkännande av konto

För de flesta överträdelser skickar vi en varning via e-post. I meddelandet finns information om policyöverträdelsen, och du får 7 eller 28 kalenderdagar på dig att åtgärda problemet.

1. Läs våra policyer om du vill veta mer om vad vi inte tillåter.
  2. Uppdatera din webbplats. Om din annons eller produktinformation leder till innehåll som bryter mot en policy uppdaterar du webbplatsen så att den uppfyller kraven och följer våra policyer.
  3. Ta bort produkter som inte följer policyn från produktdatan. Du får ett e-postmeddelande med information om överträdelsen. Om du har produkter i din produktdata som bryter mot policyn (eller policyerna) måste du ta bort de berörda erbjudandena från flödet.
  4. Uppdatera data i Merchant Center.
    • Granska kontot och skicka in uppgifter som saknas eller slutför eventuella steg.
    • Om du har skapat ett schema för automatiska överföringar uppdaterar du produktdatan manuellt eller väntar tills den uppdateras automatiskt innan du begär en granskning.
  5. Begär en granskning av ditt konto eller överklaga beslutet i den här frågan.
    • Om varningen kontot har fått fortfarande är aktuell granskas kontot automatiskt igen när varningsperioden är över. Om produkterna som strider mot policyn tagits bort behöver du inte begära kontogranskning eller vidta några åtgärder.
    • Om kontot har stängts av och du har vidtagit åtgärder för att lösa problemet begär du en kontogranskning.
    • I vissa fall kanske du inte håller med om problemet, men du kan behöva slutföra ytterligare steg, till exempel ange ett skäl till överklagandet och/eller ladda upp nödvändig dokumentation.
    • Om du använder en tredjepartsplattform för att lista dina produkter kan du kontakta den tredje parten om du vill begära en granskning. Du kan inte göra det i Merchant Center.

Obs! Kontogranskningar tar vanligtvis sju arbetsdagar, men mer omfattande granskningar kan ta längre tid. Om du tar bort produkterna som bryter mot policyn tas varningen bort. Om granskningen eller överklagandet godkänns försvinner problemet från Merchant Center. Om kontot har stängts av godkänner vi kontot och tillåter att produkter visas igen.

Kontoproblem som begränsar produktsynlighet

Kontot har ett problem och fungerar inte optimalt, vilket leder till att produkterna har begränsad synlighet. Ett e-postmeddelande med åtgärder så att du kan lösa kontoproblemet har skickats.

1. Läs mer om våra krav i våra policyer.
  2. Uppdatera din webbplats. Om din annons eller produktinformation leder till innehåll som bryter mot en policy uppdaterar du webbplatsen så att den uppfyller kraven och följer våra policyer.
  3. Åtgärda eventuella andra öppna policyöverträdelser på kontot. Granska dina produkter och din kontoinformation.
    • Om produkterna inte stöds tar du bort dem från flödet.
    • Om kontouppgifter saknas fyller du i dem i Merchant Center.
  4. Begär en granskning av ditt konto eller överklaga beslutet i den här frågan.
    • Om Merchant Center-kontots varning fortfarande är aktuell för vissa policyer granskas kontot automatiskt igen när varningsperioden är över.
    • Om ditt konto påverkas och du har löst problemet kan du begära en granskning av Merchant Center-kontot.
    • I vissa fall kanske du inte håller med om problemet, men du kan behöva slutföra ytterligare steg, till exempel ange ett skäl till överklagandet och/eller ladda upp nödvändig dokumentation.
    • Om du använder en tredjepartsplattform för att lista dina produkter kan du kontakta den tredje parten om du vill begära en granskning. Du kan inte göra det i Merchant Center.

Obs! Kontogranskningar tar vanligtvis sju arbetsdagar, men mer omfattande granskningar kan ta längre tid. Om du tar bort produkterna som bryter mot policyn tas varningen bort. Om granskningen eller överklagandet godkänns försvinner problemet från Merchant Center. Om kontot har stängts av godkänner vi kontot och tillåter att produkter visas igen.

För att säkerställa att kunder får en säker och positiv upplevelse kräver Google att återförsäljare följer alla tillämpliga lagar och regler utöver våra policyer. Det är viktigt att du bekantar dig med och håller dig informerad om dessa krav för den plats där ditt företag är verksamt och andra platser där dina annonser visas. Om vi upptäcker innehåll som bryter mot dessa krav kan vi blockera det så att det inte visas längre. Vid upprepade eller allvarliga överträdelser kan vi förbjuda dig att annonsera innehåll hos oss.

En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.