In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Onjuiste belastinggegevens

Uw account heeft een waarschuwing gekregen of is opgeschort vanwege deze fout

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een of meer waarden die u voor het kenmerk belastingen [tax] (of in de instellingen voor Merchant Center op accountniveau) heeft opgegeven voor producten die bedoeld zijn voor de Verenigde Staten, zijn lager dan de belasting die voor deze producten op uw website in rekening wordt gebracht.

Belasting is een belangrijk onderdeel van de totale prijs die een iemand betaalt voor een product. Door nauwkeurige belastinggegevens op te geven voor uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen, zorgt u ervoor dat de juiste totaalprijzen aan online klanten worden weergegeven.

U heeft een e-mail ontvangen waarin u wordt gevraagd uw belastingtarieven voor Merchant Center vóór een bepaalde datum te updaten, zodat deze waarden overeenkomen met die op uw website.

Voor producten die bedoeld zijn voor de Verenigde Staten neemt u geen belastingen op in het kenmerk prijs [price]. Gebruik de instellingen op accountniveau en het kenmerk belasting[tax] om de toepasselijke tarieven te berekenen voor belastingen zoals een belasting op goederen en diensten (Goods and Services Tax, GST), belasting over de toegevoegde waarde (btw), verkoopbelasting of invoerbelasting. Meer informatie over de juiste manier waarop u belastingen opgeeft in de VS

Als u geen exacte belastinggegevens kunt opgeven, kunt u een hogere inschatting opgeven van het gemiddelde belastingtarief dat gebruikers van uw website zouden moeten betalen.

Opmerking: Welk belastingbedrag u ook opgeeft voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen, u blijft er verantwoordelijk voor dat uw klanten het juiste belastingbedrag betalen.

Meer informatie over de juiste manier waarop u belastingen invoert voor uw doelland.

Instructies

Stap 1: Controleer of de belastinggegevens in Merchant Center overeenkomen met de belastingtarieven die u op uw website in rekening brengt

1. Controleer het updateproces om na te gaan wat de oorzaak van het probleem is:
    • Controleer in de waarschuwingsmail die u heeft gekregen op welke producten dit van toepassing is. Controleer of uw productgegevens een algemene fout bevatten die deze belastingproblemen kan veroorzaken.
    • Controleer uw belastinginstellingen op accountniveau en het kenmerk belasting[tax] in Merchant Center. U kunt belastinggegevens opgeven op accountniveau of op productniveau. In de meeste gevallen is een instelling op accountniveau voldoende. Heeft u een complexere configuratie, dan kunt u deze instelling op productniveau overschrijven.
Opmerking: Als u het kenmerk belastingen [tax] opgeeft, wordt de waarde op accountniveau overschreven.
  1. Nadat u het probleem heeft opgelost, update u uw productgegevens zodat die overeenkomen met uw website.

Stap 2: Dien uw productgegevens opnieuw in

Nadat u het probleem heeft opgelost en uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u uw productgegevens opnieuw indienen via een van deze methoden:

Stap 3: Vraag een beoordeling aan

Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring nog steeds aanhoudt en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.

Opmerking: Als u uw producten vermeldt via een platform van derden, gaat u naar uw app van derden om een beoordeling aan te vragen.
Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt