I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Grunnleggende om produktrangeringer

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med programmet for produktrangeringer kan du vise innsamlede anmeldelser av produktene dine til kunder som handler på Google. Produktrangeringene vises i annonser og kostnadsfrie produktoppføringer, som en stjernerangering mellom 1 og 5. Det totale antallet anmeldelser av produktet vises også.

Med slike rangeringer og anmeldelser er det enklere for kundene å gjøre seg opp en mening og ta en kjøpsavgjørelse. Dette kan føre til at flere kvalifiserte kunder besøker produktsidene dine.

Stjernerangeringene representerer de innsamlede anmeldelsene av produktet, hentet fra flere ulike kilder. Eksempler på slike kilder er selgere, Google-brukere, innsamlere av anmeldelser og nettsteder for anmeldelser.

Slik deltar du

Bruk av produktrangeringer krever at du har minst 50 produktvurderinger totalt.

Hvis du samarbeider med en støttet innsamler av anmeldelser, kan du be vedkommende om å sende produktanmeldelsene dine til Google for deg. Se listen over støttede innsamlere av anmeldelser.

Hvis du ikke samarbeider med en støttet innsamler, eller hvis du foretrekker å sende inn anmeldelsene selv, kan du registrere deg for produktrangeringer. Da kan du sende inn produktanmeldelsene dine via Merchant Center. For dette alternativet må du ha en Merchant Center-konto knyttet til bedriftsnettstedet ditt. Finn ut mer om hvordan du bekrefter og gjør krav på nettstedet for butikken din i Merchant Center-kontoen.

Merk: Du må laste opp en feed for produktanmeldelser én gang i måneden.

Hvis du foreløpig ikke samler inn anmeldelser av produktene du selger, kan du registrere deg kostnadsfritt for Google Kundeanmeldelser.

Finn ut mer om hvordan du sender inn data for produktanmeldelser.

Product ratings basics

Vær oppmerksom på følgende

Rangeringer og anmeldelser knyttes til produkter basert på en rekke faktorer – den viktigste er globalt unike produktkoder, for eksempel GTIN (Global Trade Item Numbers). Uten GTIN-data forsøker Google å knytte anmeldelser til produkter ved bruk av annen informasjon, for eksempel vareenhet, merke + delenummer og produktets nettadresse, selv om slike identifikatorer som regel ikke gir like godt samsvar som GTIN. Uten GTIN er det ikke sikkert at Google får knyttet alle anmeldelsene dine til produkter. Finn ut mer om unike produktkoder.

Det kan hende anmeldelser og stjernerangeringer ikke alltid vises. Google viser stjernerangeringer når systemet kommer frem at informasjonen er riktig og relevant for kundenes behov.

Merk: Anmeldelsene er ikke bekreftet av Google.

Tilgjengelighet

Produktrangeringer kan brukes i land der Shopping-annonser og gratis produktoppføringer er tilgjengelige. For å være kvalifisert for å vise stjernerangeringer i annonser og oppføringer må du overholde retningslinjene for produktrangeringer.

Merk: Med produktrangeringer samler du inn kundeanmeldelser av produktene du selger. Hvis du er interessert i å vise kundeanmeldelser for bedriften din totalt sett, kan du ta en titt på oversikten over selgervurderinger.