In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Basisprincipes van productbeoordelingen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met het programma voor productbeoordelingen kunt u verzamelde reviews voor uw producten tonen aan klanten die winkelen op Google. Ze zien dan productbeoordelingen van 1 tot 5 sterren en het totale aantal reviews voor het product in advertenties en gratis productvermeldingen.

Klanten kunnen deze beoordelingen en reviews gebruiken bij hun productonderzoek en aankoopbeslissingen. Dit leidt meer gekwalificeerde leads naar uw productpagina's.

Sterbeoordelingen zijn gebaseerd op de verzamelde beoordelingen voor het product, afkomstig uit meerdere bronnen, waaronder verkopers, verzamelsites voor reviews, reviewsites en Google-gebruikers.

Deelnemen

Voor productbeoordelingen moet u in totaal minimaal 50 reviews hebben voor al uw producten.

Als u met een ondersteunde verzamelsite voor reviews werkt, kunt u deze site vragen de productreviews voor u in te dienen bij Google. Bekijk de lijst met ondersteunde verzamelsites voor reviews.

Als u niet werkt met een ondersteunde verzamelsite voor reviews of als u uw reviews liever zelf indient, kunt u zich aanmelden voor productbeoordelingen. U dient uw productreviews dan in via Merchant Center. Hiervoor moet u een Merchant Center-account hebben dat is gekoppeld aan uw bedrijfswebsite. Meer informatie over hoe u de website van uw winkel laat verifiëren en claimt in uw Merchant Center-account

Opmerking: U moet één keer per maand een feed met productreviews uploaden.

Als u op dit moment geen reviews verzamelt voor de producten die u verkoopt, kunt u zich gratis aanmelden voor Google Klantenreviews.

Vind meer informatie over hoe u productreviews indient.

Product ratings basics

Aandachtspunt

Beoordelingen en reviews worden aan producten gekoppeld op basis van verschillende factoren. Daarvan zijn wereldwijd unieke product-ID's zoals GTIN's (Global Trade Item Numbers) het belangrijkst. Als er geen GTIN-gegevens beschikbaar zijn, probeert Google reviews te koppelen op basis van andere informatie, zoals SKU's (stock keeping unit), product-URL's en combinaties van merk en MPN (Manufacturer Part Number). Deze ID's leveren over het algemeen een minder goede koppeling op dan GTIN's. Zonder GTIN's kan Google misschien niet al uw reviews aan producten koppelen. Vind meer informatie over unieke product-ID's.

Reviews en sterbeoordelingen worden misschien niet altijd getoond. Google laat sterbeoordelingen zien als het systeem vaststelt dat de informatie correct en relevant is voor de behoeften van klanten.

Opmerking: Reviews worden niet geverifieerd door Google.

Beschikbaarheid

Productbeoordelingen kunnen worden gebruikt in landen waar Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen beschikbaar zijn. Als u sterbeoordelingen bij advertenties en vermeldingen wilt tonen, moet u zich houden aan dit beleid voor productbeoordelingen.

Opmerking: Met Productbeoordelingen verzamelt u reviews van klanten over de producten die u verkoopt. Als u klantenreviews over uw hele bedrijf wilt tonen, gaat u naar ons overzicht van verkopersbeoordelingen.