I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide för lokalt lager

Ställ in dina konton

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Step 1 of showing your local products on Google is setting up your accountsDet här är steg 1 i introduktionsguiden för lokala lager.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och konfigurerar de konton du behöver för att visa dina lokala produkter i annonser och lokala gratisannonser.

Skapa konton

Du behöver: ett Merchant Center-konto och företagsprofiler för att visa dina lokala produkter i annonser och lokala gratisannonser. För annonser för lokala butikslager behöver du även ett Google Ads-konto.

För att det ska vara enkelt att använda och länka dina konton rekommenderar vi att du lägger till samma e-postadress som administratörsanvändare i Merchant Center-kontot och som ansvarig eller ägare av företagsprofiler.

Merchant Center

Din produktinformation finns i Merchant Center. Så här ställer du in kontot:

1. Skapa ett Merchant Center-konto för dina lokala produkter och lagerflöden för lokala produkter, om du inte redan har ett sådant konto.
  2. Ställ in Merchant Center-kontot.
  3. Ladda upp en rektangulär logotyp för att presentera ditt lokala skyltfönster. Detta är valfritt, men vi rekommenderar det.
Om du visar produkter som säljs online ska du komma ihåg att verifiera och göra anspråk på din webbplats. Om du endast planerar att visa dina produkter i butik behöver du inte ha någon webbplats.

Företagsprofiler

Butiksinformationen finns i dina företagsprofiler. Om du inte redan har företagsprofiler följer du stegen nedan (eller stegen i Länka konton om du redan har företagsprofiler):

1. Lägga till eller göra anspråk på en Företagsprofil
  2. Skapa en verksamhetsgrupp där du kan organisera flera företagsprofiler.

Tips! Om du har flera butiker kan du ladda upp flera butiksuppgifter samtidigt.

Google Ads-konto (krävs för annonser för lokala butikslager)

Du använder Google Ads för att hantera dina annonser, inklusive annonser för lokala butikslager. Börja med att skapa ett Google Ads-konto om du inte redan har ett.

Länka konton

Länka dina företagsprofiler och Google Ads-konton till ditt Merchant Center-konto för att koppla information från dessa källor.

1. Länka företagsprofiler och Merchant Center.
  2. Länka Merchant Center- och Google Ads-konton (krävs för annonser för lokala butikslager).