In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Beleid en vereisten

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit artikel geeft antwoorden op veelgestelde vragen over de geschiktheid van een promotie.

Uw promoties moeten voldoen aan het promotiebeleid en de redactionele vereisten van Google.

Hoe lang mag een promotie lopen?

Volgens het promotiebeleid van Google is de maximale duur 6 maanden (183 dagen) per promotie.

Welke soorten promoties worden ondersteund?

Zolang een online promotie voldoet aan het promotiebeleid, kan deze tot verschillende promotietypen behoren, zoals cadeaus, bepaalde bedragen in dollars of kortingspercentages, of cadeaukaarten voor toekomstige aankopen in uw winkel. Promotietypen worden vermeld in onze deelnamecriteria en beleidsregels.

Kan een promotiefeed zich richten op meerdere landen?

Een promotiefeed kan alleen overeenkomen met productfeeds van het doelland, dat u selecteert als u uw feed registreert. U kunt uw promoties weergeven voor andere landen door een nieuwe promotiefeed in te dienen die op die landen is gericht.

Waarom is een kortingscode nodig bij promoties voor gratis en afgeprijsde verzending?

Er is een code nodig om gratis of afgeprijsde verzending te promoten om ervoor te zorgen dat klanten toegevoegde waarde krijgen in de vorm van korting op uw normale verzendprijs.

Als u bijvoorbeeld een artikel indient in Merchant Center met verzendkosten van € 0,00, dan wordt dit product al weergegeven met 'Gratis verzending'. Als gevolg hiervan zou de promotie 'gratis verzending' geen toegevoegde waarde bieden, omdat dit product al gratis verzending heeft.

Meer informatie de configuratie van verzendinstellingen

Waarom wordt mijn promotie afgewezen wanneer de korting op de productlandingspagina wordt getoond?

De prijs die in de advertentie of gratis productvermelding wordt vermeld, moet overeenkomen met de prijs op de productlandingspagina. Kortingen en promoties kunnen alleen worden toegepast bij het afrekenen of bij het verkooppunt. Bekijk ons promotiebeleid voor meer informatie.

Neem contact met ons op als u nog vragen heeft.