I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Policyer om annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Funktionen för annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser är utformad för att visa lokal produkt- och butiksinformation för användarna när varan de söker efter finns i närheten. Den är tillgänglig för återförsäljare med fysiska butiker i Australien, Brasilien, Danmark, Frankrike, Förenade kungariket, Indien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Rumänien, Schweiz, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike.

Om du vill använda annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser måste du följa policyerna för Shopping-annonser samt följande undantag och tillägg.

Språk som stöds: För närvarande erbjuds direkta annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser på engelska, franska, portugisiska och tyska. För alla andra språk kan du besöka vårt hjälpcenter.

Undantag

Följande policyer för Shopping-annonser gäller inte annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser:

• Krav på onlinebetalning och transaktioner. Din webbplats kräver inte ett alternativ för köp och betalning online. Om du erbjuder köp och betalning online måste du följa webbplatspolicyer, inklusive publicering av retur- och återbetalningsinformation. Läs mer om kvalitetsstandarder för dina annonser och din webbplats
  • Frakt. Eftersom annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser kräver betalning och hämtning i butik behöver du inte ange någon fraktinformation.

Ytterligare krav

Följande ytterligare begränsningar gäller för att använda annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser (inte Shopping-annonser):

• Du måste ha en företagsadress där kunder fysiskt kan besöka företaget för att titta på och köpa den aktuella varan.
  • Om du kräver att kunderna ska vara klubb- eller butiksmedlemmar för att få köpa produkter kan du inte använda annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser. Om du däremot tillåter icke-medlemmar att köpa varor till andra priser kan du delta, så länge du använder priser för icke-medlemmar och ser till att priserna för icke-medlemmar visas på målsidan. Du kan också visa medlemspriser.
  • Du måste inkludera eventuella extra avgifter i kassan i det totala produktpriset. Följ skatt och prissättning enligt dina onlineerbjudanden och lägg till eventuella extra avgifter i produktens pris. För skatter och extra avgifter som endast debiteras på vissa platser rekommenderar vi att du använder lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) så att dina produkter kan visas på alla platser.
  • Du får inte använda annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser om butikens främsta syfte är att marknadsföra produkter som strider mot policyerna för innehåll i Shopping-annonser.
  • Du måste befinna dig i det land där du visar annonserna.
  • Du kan bli ombedd att delta i lagerverifieringar.

Uppgifter som kan kopplas till en specifik person (PII)

Skicka inte in kunduppgifter som kan kopplas till en specifik person tillsammans med annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser. Använd till exempel inte namn, e-postadresser, telefonnummer, identifierare, information om betalningsmetod, kredit- och betalkortsinformation, klubbkortskoder eller annan demografisk information som gör att information kan kopplas till en specifik person.

Om du bryter mot denna bestämmelse och tillhandahåller uppgifter som kan kopplas till en specifik individ till Google förblir du ensamt ansvarig för sådana publicerade PII.

Google avslöjar inte tidsstämplar, lagerantal, kvantiteter och utökade belopp som kan kopplas till företaget. Google kan dock publicera allmän data om tillgänglighet.

Tips

Återförsäljare som använder annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser måste följa alla standardkrav för datakvalitet, inklusive korrekta lager- och prisuppgifter (till exempel uppdaterad information om antal och pris). Om du har problem med annonser för lokala butikslager eller lokala gratisannonser kan du fylla i vårt kontaktformulär.