Onboardingguide

Navigera i Google Merchant Center

Använd Google Merchant Center som en resurs för att hantera flöden, visa data och utforska program för dina produkter. I Översikt kan du se ditt kontos senaste meddelanden och information, och få en snabb genomgång av alla dina program och väntande uppgifter. På sidan Produkter kan du visa samlad information om produktflöden och datakvalitet. Hantera och utforska program under Tillväxt och Resultat.

Översikt

Gå till Översikt via vänster navigeringspanel om du snabbt vill visa Merchant Center-meddelanden och en sammanfattning av dina program och resultat. Översikten innehåller kort för alla dina program med information om programuppgifter, flödesinformation och klick på Shopping-annonser. Om du vill ha mer information om produktdata följer du direktlänkarna till datadiagnostik och produktflöden.

Produkter

På sidan Produkter kan du hantera dina flöden, granska datakvaliteten i flödet och visa en samlad och detaljerad lista över dina produkter. Här får du snabbt tillgång till all information och konfiguration som har att göra med din produktdata.

• Diagnostik: Granska och felsöka aktuella och tidigare produktdataproblem. Använd kontextfiltret om du vill veta mer om produktkvalificering i olika sammanhang och program. Siffrorna för aktiva varor, utgående varor, väntande varor och underkända varor utgör antalet varor som har filtrerats efter den valda destinationen, exempelvis Shopping-annonser, dynamisk remarketing, annonser för lokala butikslager, Googles lokala plattformar, Googles plattformar eller Shopping Actions.
  • Alla produkter: Visa och hantera enskilda produkter. Du kan också lägga till produkter. Det totala antalet produkter högst upp i produkttabellen utgör det totala antalet unika produkter i kontot.
    • Online: Shopping-annonser, displayannonser, Googles plattformar och Shopping Actions
    • Lokalt: Annonser för lokala butikslager och Googles lokala plattformar
  • Flöden: Skapa och ladda upp flöden. På sidan Flöden kommer du åt flödesrelaterade verktyg, bland annat flödesregler och nedladdningsbara felrapporter.
    • Obs! Om flera Google Ads-konton är länkade till ditt Merchant Center-konto sammanställs klickdata från dessa konton. Du hittar fullständig resultatrapportering för alla dina annonser i ditt länkade Google Ads-konto.

Väntande uppgifter

Högst upp på sidan kan du se förslag på nästa steg. Det kan bland annat vara att konfigurera fler program eller länka ditt Merchant Center-konto till Google Ads. Följ anvisningarna för att utöka ditt konto.

Resultat

Klicka på översiktssidan för att få en bild av dina Shopping Actions-resultat eller använd rapportredigeraren för att skapa en anpassad resultatrapport.

Tillväxt

På sidan Tillväxt kan du utforska möjligheterna att få ut mer av Merchant Center. Klicka på Möjligheter om du vill se personliga rekommendationer för att förbättra ditt företag och utforska alla program genom att klicka på Hantera program.