Onboardingguide

Navigera i Google Merchant Center

Använd Google Merchant Center som en resurs för att hantera flöden, visa data och utforska program för dina produkter. I översikten kan du se ditt kontos senaste meddelanden och information, och få en snabb genomgång av alla dina program och väntande uppgifter. På sidan Produkter kan du visa samlad information om produktflöden och datakvalitet. Hantera och utforska program under Tillväxt och Resultat.

Översikt

Gå till Översikt via vänster navigeringspanel om du snabbt vill visa Merchant Center-meddelanden och en sammanfattning av dina program och resultat. Översikten innehåller kort för alla dina program med information om programuppgifter, flödesinformation och klick på Shopping-annonser. Om du vill ha mer information om produktdata följer du direktlänkarna till datadiagnostik och produktflöden.

Produkter

På sidan Produkter kan du hantera dina flöden, granska datakvaliteten i flödet och visa en samlad och detaljerad lista över dina produkter. Här får du snabbt tillgång till all information och konfiguration som har att göra med din produktdata.

• Diagnostik: Granska och felsöka aktuella och tidigare produktdataproblem. Använd kontextfiltret om du vill veta mer om produktkvalificering i olika sammanhang och program.
  • Alla produkter: Visa och hantera enskilda produkter. Du kan också lägga till produkter.
  • Flöden: Skapa och ladda upp flöden. På sidan Flöden kommer du åt flödesrelaterade verktyg, bland annat flödesregler och nedladdningsbara felrapporter.
    • Obs! Om flera Google Ads-konton är länkade till ditt Merchant Center-konto sammanställs klickdata från dessa konton. Du hittar fullständig resultatrapportering för alla dina annonser i ditt länkade Google Ads-konto.

Resultat

Klicka på översiktssidan för att få en bild av dina Shopping Actions-resultat eller använd rapportredigeraren för att skapa en anpassad resultatrapport.

Tillväxt

På sidan Tillväxt kan du utforska möjligheterna att få ut mer av Merchant Center. Klicka på Möjligheter om du vill se personliga rekommendationer för att förbättra ditt företag och utforska alla program genom att klicka på Hantera program.