Nybegynnerveiledning

Navigering i Google Merchant Center

Bruk Google Merchant Center som en ressurs for å administrere feeder, se data og utforske programmer for produktene dine. Gå til startsiden for å se ferske nyheter og oversiktsdata for kontoen din. Se samlet informasjon om produktfeeder og datakvalitet på Produkter-siden. Administrer programinformasjonen og -konfigureringen din under hver programside i navigasjonspanelet, og bruk Frakt- og Avgifter-sidene for å konfigurere tjenestene dine på kontonivå.

Startsiden

Gå til startsiden fra navigasjonspanelet for raskt å se Merchant Center-kunngjøringer og oversiktsinformasjonen din. Oversikten inneholder kort, for eksempel oversikter over produktinformasjon, feedinformasjon og Shopping-annonseklikk. For å få mer informasjon om produktinformasjonen din kan du følge direktelinkene for å få tilgang til datadiagnostikk og produktfeeder.

Bedriftsinformasjon

Administrer bedriftsinformasjonen din og andre opplysninger i Bedriftsinformasjon-delen.

• Om bedriften din: Administrer butikknavnet og kontaktinformasjonen. Finn ut mer
  • Nettsted: Gjør krav på og bekreft nettstedet ditt. Finn ut mer
  • Logo: Last opp logoene til butikken din, slik at de kan brukes når du skal vise produktannonsene dine på Google. Finn ut mer

Produkter

I produktdelen kan du administrere feedene dine, gjennomgå datakvaliteten for feeder og se en detaljert liste over produktene dine på en sentralisert plassering. På Produkter-siden kan du raskt få tilgang til all informasjon og konfigurasjon rundt produktinformasjonen din.

• Diagnostikk: Gjennomgå og feilsøk nåværende og tidligere problemer med produktinformasjonen din. Filtrer etter sammenheng for å få mer informasjon om godkjenning og avvisning av produkter i ulike sammenhenger og for ulike programmer.
  • Feeder: Registrer og last opp feeder. Finn ut mer om registrering og opplasting av feeder. På Feeder-siden har du tilgang til en rekke feedrelaterte verktøy, blant annet feedregler og feilrapporter som kan lastes ned.
  • Liste: Se detaljert informasjon om produktene du har sendt inn informasjon om, og søk etter bestemte produkter. Alle klikkdata er basert på dataene som er tilgjengelige i Google Ads, og beregnes på grunnlag av tidssonen for Google Ads-kontoen din. Dataene er fra de siste 30 dagene.  Finn ut mer
    • Merk: Hvis flere Google Ads-kontoer er knyttet til Merchant Center-kontoen din, ser du samlede klikkdata fra disse kontoene. Gå til den tilknyttede Google Ads-kontoen din for å få en fullstendig rapport om resultatene for annonsene dine.

Frakt og avgifter

• Avgifter: Konfigurer og administrer innstillingene dine for avgifter. Vær oppmerksom på at attributtene for avgifter på produktnivå overstyrer disse innstillingene. Finn ut mer
  • Frakt: Konfigurer og administrer leveringsmåtene dine. Vær oppmerksom på at attributtene for frakt på produktnivå overstyrer disse innstillingene. Finn ut mer

Annet programinnhold

Programmer-siden inneholder kort med de ulike programmene som er tilgjengelige i Merchant Center, og noen av disse kan være perfekte for bedriften din. Du finner Programmer-siden via prikkeikonet  øverst til høyre i kontoen din. Fortsett å utforske ulike programmer ved å velge Finn ut mer på hvert kort, og vis interesse for å delta i et program ved å velge Kom i gang.

Meldingsarkiv

Se kontovarsler du nylig har mottatt, i Merchant Center ved å klikke på postikonet øverst til høyre i kontoen din. Meldingene som lagres i meldingsarkivet, består blant annet av varsler og kunngjøringer som er blitt sendt til Merchant Center-kontaktene dine. Varsler om feedstatus fjernes fra meldingsarkivet etter 90 dager. Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig for overordnede kontoer for flere klienter.

Administrer kontoinnstillinger

Administrer blant annet kontoinnstillingene, kontotilknytningene og Merchant Center-brukerne dine i den nye rullegardinmenyen for kontoinnstillinger. Klikk på prikkeikonet  øverst til høyre i kontoen din for å gå til kontoinnstillingene dine.

• Kontoinnstillinger: Administrer tidssonen og språkinnstillingene.
  • Kontotilknytning: Knytt Google Ads, Search Ads 360 og andre støttede netthandelsplattformer til Merchant Center.
    • Google Ads: Knytt sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoene dine. Finn ut mer
    • Display & Video 360: Knytt sammen Merchant Center- og Display & Video 360-kontoene dine. Finn ut mer
  • Automatiske vareoppdateringer: Slå på automatiske vareoppdateringer, slik at Google kan oppdatere varene dine via notatene for strukturerte data på nettstedet ditt. Finn ut mer
  • Brukere: Gi flere brukere tilgang til kontoen din, og juster tilgangsnivået for brukerne og det administrative eierskapet for Merchant Center. Brukere kan få tilgang til flere Merchant Center-kontoer via én enkelt Google-konto og navigere mellom kontoene ved å klikke på utvidelsesikonet i navigasjonspanelet. Finn ut mer om brukertilgang
  • SFTP/FTP/GCS: Bruk SFTP (foretrukket), FTP eller Google Cloud Storage (GCS) til å overføre produktinformasjon til Googles tjener.  Finn ut mer om opplasting via SFTP og FTP eller med Google Cloud Storage.
  • API-diagnostikk: Konfigurer Content API for Shopping (avansert), slik at du kan laste opp produktoppføringer via programmering. På denne siden kan du også se alle feil knyttet til API-kall.
  • Merchant Center-programmer: Utforsk programmer i Merchant Center som du kan bruke til å markedsføre produktene dine.