Toelatingsgids

Google Merchant Center gebruiken

Gebruik Google Merchant Center om feeds te beheren, gegevens te controleren en programma's voor uw producten te bekijken. Bekijk recente aankondigingen en dashboardgegevens voor uw account en krijg snel een overzicht van al uw programma's en taken via Overzicht. Bekijk geconsolideerde informatie over productfeeds en gegevenskwaliteit via Producten. Beheer en verken programma's via Groei en Prestaties.

Overzicht

Ga in het linkernavigatievenster naar Overzicht om snel Merchant Center-aankondigingen te bekijken en een overzicht te krijgen van uw programma's en prestaties. De overzichtspagina bevat kaarten voor elk van uw programma's, met details over programmataken, feedinformatie en klikken op Shopping-advertenties. Voor meer informatie over uw productgegevens volgt u de rechtstreekse links naar uw diagnostische gegevens en productfeeds.

Producten

Op de pagina Producten kunt u op een centrale plek uw feeds beheren, de kwaliteit van feedgegevens controleren en een gedetailleerde lijst van uw producten bekijken. Hier heeft u snel toegang tot alle informatie en instellingen rondom uw productgegevens.

• Diagnostische gegevens: Bekijk actuele en eerdere problemen met uw productgegevens en los ze op. Gebruik het contextfilter voor meer informatie over de geschiktheid van producten voor verschillende contexten en programma's. De totalen voor actieve artikelen, vervallende artikelen, artikelen in behandeling en afgekeurde artikelen op de pagina 'Diagnostische gegevens' geven het aantal gefilterde artikelen aan voor de geselecteerde bestemming, zoals Shopping-advertenties, dynamische remarketing, advertenties met informatie over de winkelvoorraad, lokale platforms van Google, platforms van Google en Shopping Actions.
  • Alle producten: Bekijk en beheer afzonderlijke producten. U kunt ook producten toevoegen. De producttotalen bovenaan de producttabel geven het totale aantal unieke producten in uw account aan.
    • Online: Shopping-advertenties, display-advertenties, platforms van Google en Shopping Actions
    • Lokaal: Advertenties met informatie over de winkelvoorraad en lokale platforms van Google
  • Feeds: Maak en upload feeds. Op de pagina Feeds vindt u meerdere tools voor feeds, waaronder feedregels en downloadbare foutrapporten.
    • Opmerking: Als er meerdere Google Ads-accounts aan uw Merchant Center-account gekoppeld zijn, worden klikgegevens van die accounts samengevoegd. Raadpleeg uw gekoppelde Google Ads-account voor volledige rapportage over de prestaties van uw advertenties.

Uit te voeren taken

Bovenaan de pagina worden mogelijk suggesties voor volgende stappen weergegeven, zoals extra programma's instellen of uw Merchant Center-account aan Google Ads koppelen. Volg de aanwijzingen om uw account uit te breiden.

Prestaties

Klik op de pagina Dashboard voor een momentopname van uw Shopping Actions-prestaties of gebruik de Rapporteditor om een aangepast rapport met uw prestaties te maken.

Groei

Op de pagina Groei kunt u mogelijkheden verkennen om meer uit Merchant Center te halen. Klik op Mogelijkheden om gepersonaliseerde aanbevelingen te bekijken waarmee u uw bedrijfsvoering kunt verbeteren. Bekijk ook de volledige reeks programma's door op Programma's beheren te klikken.