Toelatingsgids

Google Merchant Center gebruiken

Gebruik Google Merchant Center om feeds te beheren, gegevens te controleren en programma's voor uw producten te bekijken. Bekijk recente aankondigingen en dashboardgegevens voor uw account en krijg snel een overzicht van al uw programma's en taken via Overzicht. Bekijk geconsolideerde informatie over productfeeds en gegevenskwaliteit via Producten. Beheer en verken programma's via Groei en Prestaties.

Overzicht

Ga in het linkernavigatievenster naar Overzicht om snel Merchant Center-aankondigingen te bekijken en een overzicht te krijgen van uw programma's en prestaties. De overzichtspagina bevat kaarten voor elk van uw programma's, met details over programmataken, feedinformatie en klikken op Shopping-advertenties. Voor meer informatie over uw productgegevens volgt u de rechtstreekse links naar uw diagnostische gegevens en productfeeds.

Producten

Op de pagina Producten kunt u op een centrale plek uw feeds beheren, de kwaliteit van feedgegevens controleren en een gedetailleerde lijst van uw producten bekijken. Hier heeft u snel toegang tot alle informatie en instellingen rondom uw productgegevens.

• Diagnostische gegevens: Bekijk actuele en eerdere problemen met uw productgegevens en los ze op. Gebruik het contextfilter voor meer informatie over de geschiktheid van producten voor verschillende contexten en programma's.
  • Alle producten: Bekijk en beheer afzonderlijke producten. U kunt ook producten toevoegen.
  • Feeds: Maak en upload feeds. Op de pagina Feeds vindt u meerdere tools voor feeds, waaronder feedregels en downloadbare foutrapporten.
    • Opmerking: Als er meerdere Google Ads-accounts aan uw Merchant Center-account gekoppeld zijn, worden klikgegevens van die accounts samengevoegd. Raadpleeg uw gekoppelde Google Ads-account voor volledige rapportage over de prestaties van uw advertenties.

Prestaties

Klik op de pagina Dashboard voor een momentopname van uw Shopping Actions-prestaties of gebruik de Rapporteditor om een aangepast rapport met uw prestaties te maken.

Groei

Op de pagina Groei kunt u mogelijkheden verkennen om meer uit Merchant Center te halen. Klik op Mogelijkheden om gepersonaliseerde aanbevelingen te bekijken waarmee u uw bedrijfsvoering kunt verbeteren en bekijk de volledige reeks programma's door op Programma's beheren te klikken.