Konfigurasjon av en konto for flere klienter

Ved hjelp av Merchant Center-kontoer for flere klienter kan én enkelt person eller bedrift sende inn datafeeder for flere domener. Hver klient kan ha et eget virksomhetsnavn og en egen nettadresse. Når du ber om en konto for flere klienter, gjøres den eksisterende Google Merchant Center-kontoen din om til en underkonto i den nye kontoen for flere klienter.

Pass på at du ikke sender inn de samme nettstedene med lignende innhold flere ganger. Ellers risikerer du at kontoen ikke blir godkjent. Finn ut mer om retningslinjene for duplisert innhold.

Kontoer for flere klienter er laget for administrasjon av mange selgere og domener, for eksempel markedsplasser og forhandlere som selger varer i flere land. Hvis du vil knytte Google-kontoen din til flere Merchant Center-kontoer, for eksempel for å administrere feeder, kan du be den aktuelle kontoadministratoren om å legge deg til som bruker.

Merk: Hvis du planlegger å laste opp mange feeder eller endre produktinformasjonen din ofte, anbefaler vi sterkt at du bruker Content API (i stedet for feeder) for å laste opp produktinformasjonen din direkte.

Be om en konto for flere klienter

Bekreft og gjør krav på nettsteder med en konto for flere klienter

Vi anbefaler at eiere av kontoer for flere klienter bekrefter og gjør krav på en nettadresse ved hjelp av påloggingsadressen til hovedkontoen. Vanligvis brukes hovedkontoen for flere klienter til å bekrefte og gjøre krav på toppnivådomenet, f.eks. http://example.com.

Hvis nettadressene i underkontoene er underverter eller baner i nettadressestrukturen som Merchant Center-kontoen gjør krav på:

Etter at Merchant Center-hovedkontoen har bekreftet og gjort krav på en nettadresse, kan hver underkonto automatisk arve kravet og angi hvilken som helst av undervertene eller banene i nettadressestrukturen det er gjort krav på, som nettadresse.

Hvis underkontoene er plassert på flere nettsteder:

Det finnes tre måter du kan bekrefte og gjøre krav på disse nettadressene på, avhengig av hvordan du administrerer Merchant Center-kontoen og domenene:

• Hvis brukeren av Merchant Center-hovedkontoen administrerer nettadressene til hver underkonto, kan brukeren av Merchant Center-kontoen bekrefte og gjøre krav på hver nettadresse i underkontoinnstillingene. Dette kan være aktuelt for selgere a flere merkevarer.
  • Hvis brukeren av Merchant Center-hovedkontoen ikke administrerer nettadressen til hver underkonto, kan brukeren av hver underkonto bekrefte og gjøre krav på nettstedet sitt med den respektive Google Search Console-kontoen og dele bekreftelsesstatusen med brukeren av Merchant Center-hovedkontoen i Search Console. Dette kan være aktuelt for byråer som ikke er nettredaktør for nettstedene til kundene. Les mer om denne prosessen.
  • Hvis brukeren av en underkonto ikke ønsker å dele bekreftelsesstatus med Merchant Center-hovedkontoen, kan du legge til en nettstedseier som bruker av underkontoen. Da kan nettstedseieren bekrefte og gjøre krav på nettadressen til den aktuelle underkontoen i underkontoinnstillingene. Dette kan være aktuelt for byråer som administrerer feedene til kundene sine.