Tilin muuttaminen edistyneeksi tiliksi

Kauppiaskeskus tukee edistyneitä tilejä, joiden avulla yksi henkilö tai yritys voi lähettää datasyötteitä useille verkkotunnuksille. Kullakin asiakkaalla voi olla eri kaupan nimi ja URL-osoite. Vältä useamman kuin yhden sisällöltään samankaltaisen verkkosivuston lähettämistä, jotta tiliä ei hylätä. Lue lisää päällekkäistä sisältöä koskevista käytännöistämme.

Kun pyydät edistynyttä tiliä, sinulle saatetaan luoda uusi usean asiakkaan tili (MCA). Tällöin nykyisestä Kauppiaskeskus-tilistäsi tulee usean asiakkaan tilin alatili.

Edistyneet tilit on tarkoitettu tahoille, jotka ylläpitävät useita myyjiä ja verkkotunnuksia laajassa mittakaavassa, kuten kauppapaikoille ja useassa maassa toimiville vähittäismyyjille. Jos haluat yhdistää Google-tilisi moneen Kauppiaskeskus-tiliin esimerkiksi niiden syötteiden ylläpitämistä varten, voit lähettää kyseisen tilin järjestelmänvalvojalle pyynnön, että sinut lisätään käyttäjäksi.

Huom. Jos aiot ladata suuren määrän syötteitä tai tehdä usein muutoksia tuotetietoihisi, tuotetiedot kannattaa ladata suoraan Content API ‑sovellusliittymän kautta (syötteiden sijaan).

Edistyneen tilin käyttötarkoitukset

Useimmat käyttäjät eivät tarvitse edistynyttä tiliä Kauppiaskeskuksen hyödyntämiseksi. Joillekin käyttäjille edistyneet tilit puolestaan tarjoavat merkittäviä etuja. Edistyneestä tilistä voivat hyötyä seuraavat käyttäjät:

• Kauppiaat, joilla on useita brändejä

Kauppiaat, jotka myyvät useiden brändien tuotteita verkko- tai kivijalkakaupassa tai jotka omistavat useita brändejä ja myyvät tuotteita useilla verkkosivustoilla.

• Kansainväliset jälleenmyyjät

Kansainvälisillä jälleenmyyjillä on yhden brändin tuotteita, joita ne myyvät ympäri maailmaa yhdellä tai usealla verkkosivustolla tai kivijalkakaupoissa.

• Kauppapaikat

Kauppapaikat ovat alustoja, joilla kauppiaat voivat liittää asiakkaille myytäviin tuotteisiin tarjouksia (esimerkiksi hintaan tai toimitusaikaan liittyviä määritteitä). Kauppapaikat voivat keskittyä tuotteisiin, kauppiaisiin tai molempiin.

• Mainostoimistot

Mainostoimistot tarjoavat hakukoneoptimointiin liittyviä palveluita kauppiaille ja joskus luovat mainoskampanjoita kauppiaiden puolesta.

• Kanavakumppanit

Kanavakumppanien ansiosta kauppiaat voivat listata tarjouksiaan eri kanaviin (kuten kauppapaikoille ja hintavertailupalveluihiin), ja ne usein tarjoavat myös muita palveluita.

• Verkkokauppa-alustat

Verkkokauppa-alustoilla kauppiaat voivat perustaa oman verkkokaupan tuotteidensa esittelemiseksi ja myymiseksi.

Ohjeet

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Tools and setting menu icon [Gear] ja valitse Tilin asetukset.
  3. Klikkaa tilin asetussivulta Tilin muuttaminen edistyneeksi tiliksi.
  4. Klikkaa Pyydä muutosta.
    1. Huom. Asetus näkyy vain tilin järjestelmänvalvojille. Jos sinulla on jo edistynyt tili tai edistyneen tilin alatili, et voi pyytää muutosta.
    2. Pyyntösi hylätään, jos sinulla on tilitason käytäntörikkomuksia.
  5. Valitse vaihtoehdot, jotka parhaiten kuvaavat liiketoimintaasi. Kun valinnat on tehty, klikkaa Pyydä.
  6. Klikkaa Pyydä muutosta.
  7. Saat sähköpostiviestin, kun kaikki on valmista. Voit tarkastaa pyyntösi tilan Tilin asetukset ‑sivulta.
    1. Kauppapaikkojen pyyntöjen käsittelyyn voi kulua useita päiviä.

Verkkosivustojen vahvistaminen ja omistajaksi ilmoittautuminen usean asiakkaan tilillä edistyneen tilin käyttöönoton yhteydessä

Suosittelemme, että usean asiakkaan tilien omistajat vahvistavat verkkosivuston URL-osoitteen ja ilmoittautuvat sen omistajaksi ylätilin kirjautumissähköpostiosoitteella. Yleensä edistyneen ylätilin on vahvistettava ylätason verkkotunnus (esim. https://example.com) ja ilmoittauduttava sen omistajaksi.

Jos alatilin verkkosivustojen URL-osoitteet ovat alaisäntiä tai polkuja URL-puussa, jonka omistajaksi usean asiakkaan tili on ilmoittautunut:

Kun ylätason edistynyt tili on vahvistanut URL-osoitteen ja ilmoittautunut sen omistajaksi, jokainen alatili perii omistajuuden automaattisesti ja voi asettaa verkkosivustonsa URL-osoitteeksi minkä tahansa alaisännän tai polun URL-puussa.

Jos alatilit kattavat useita verkkosivustoja:

Voit vahvistaa nämä verkkosivustojen URL-osoitteet ja ilmoittautua niiden omistajaksi kolmella eri tavalla sen mukaan, miten ylläpidät edistynyttä tiliäsi ja verkkotunnuksia:

• Jos ylätason edistyneen tilin käyttäjä ylläpitää alatilin verkkosivuston URL-osoitteita, edistyneen tilin käyttäjä voi vahvistaa kunkin URL-osoitteen ja ilmoittautua sen omistajaksi alatilin asetuksissa. Tämä voi koskea esimerkiksi useita brändejä myyviä kauppiaita.
  • Jos ylätason edistyneen tilin käyttäjä ei ylläpidä alatilin verkkosivuston URL-osoitteita, kukin alatili voi vahvistaa verkkosivustonsa ja ilmoittautua sen omistajaksi omalla Google Search Console ‑tilillään ja jakaa vahvistuksen tilan ylätason edistyneen tilin kanssa Search Consolessa. Tämä voi koskea edustajia, jotka eivät ole asiakkaidensa sivustojen web-kehittäjiä. Lue lisää tästä prosessista.
  • Jos alatili ei halua jakaa vahvistusta ylätason edistyneen tilin kanssa, voit lisätä verkkosivuston omistajan alatilin käyttäjäksi. Verkkosivuston omistaja voi sen jälkeen vahvistaa kyseisen alatilin URL-osoitteen ja ilmoittautua sen omistajaksi alatilin asetuksissa. Tämä voi koskea edustajia, jotka hoitavat asiakkaidensa syötteitä.