Usean asiakkaan tilin luominen

Usean asiakkaan tilin avulla yksi henkilö tai yritys voi lähettää datasyötteitä useille verkkotunnuksille. Jokaisella asiakkaalla voi olla eri kaupan nimi ja URL-osoite. Kun pyydät usean asiakkaan tiliä, nykyisestä Google Kauppiaskeskus ‑tilistäsi tulee alatili uudelle usean asiakkaan tilillesi.

Vältä useamman kuin yhden sisällöltään samankaltaisen verkkosivuston lähettämistä, jotta tiliä ei hylätä. Lue lisää päällekkäistä sisältöä koskevista käytännöistämme.

Usean asiakkaan tilit on tarkoitettu tahoille, jotka hallinnoivat useita myyjiä ja verkkotunnuksia laajassa mittakaavassa, kuten kauppapaikoille ja useassa maassa toimiville vähittäismyyjille. Jos haluat yhdistää Google-tilisi moneen Kauppiaskeskus-tiliin esimerkiksi niiden syötteiden hallintaa varten, voit lähettää kyseisen tilin pääkäyttäjälle pyynnön, että sinut lisätään käyttäjäksi.

Huom. Jos aiot ladata suuren määrän syötteitä tai tehdä usein muutoksia tuotetietoihisi, tuotetiedot kannattaa ladata suoraan Content API ‑sovellusliittymän kautta (syötteiden sijaan).

Usean asiakkaan tilin pyytäminen

Verkkosivustojen vahvistaminen ja omistajaksi ilmoittautuminen usean asiakkaan tilillä

Suosittelemme, että usean asiakkaan tilien omistajat vahvistavat verkkosivuston URL-osoitteen ja ilmoittautuvat sen omistajaksi ylätilin kirjautumissähköpostiosoitteella. Yleensä usean asiakkaan ylätilin on vahvistettava ylätason verkkotunnus (esim. http://example.com) ja ilmoittauduttava sen omistajaksi.

Jos alatilin verkkosivustojen URL-osoitteet ovat alaisäntiä tai polkuja URL-puussa, jonka omistajaksi usean asiakkaan tili on ilmoittautunut:

Kun ylätason usean asiakkaan tili on vahvistanut URL-osoitteen ja ilmoittautunut sen omistajaksi, jokainen alatili perii omistajuuden automaattisesti ja voi asettaa verkkosivustonsa URL-osoitteeksi minkä tahansa alaisännän tai polun URL-puussa.

Jos alatilit kattavat useita verkkosivustoja:

Voit vahvistaa nämä verkkosivustojen URL-osoitteet ja ilmoittautua niiden omistajaksi kolmella eri tavalla sen mukaan, miten hallinnoit usean asiakkaan tiliäsi ja verkkotunnuksia:

• Jos ylätason usean asiakkaan tilin käyttäjä hallinnoi kunkin alatilin verkkosivuston URL-osoitteita, usean asiakkaan tilin käyttäjä voi vahvistaa kunkin URL-osoitteen ja ilmoittautua sen omistajaksi alatilin asetuksissa. Tämä voi olla esimerkiksi useita tuotemerkkejä myyvien kauppiaiden tilanne.
  • Jos ylätason usean asiakkaan tilin käyttäjä ei hallinnoi kunkin alatilin verkkosivuston URL-osoitteita, kukin alatili voi vahvistaa verkkosivustonsa ja ilmoittautua sen omistajaksi omalla Google Search Console ‑tilillään ja jakaa vahvistuksen ylätason usean asiakkaan tilin käyttäjän kanssa Search Console ‑palvelussa. Tämä voi koskea esimerkiksi edustajia, jotka eivät ole asiakkaidensa verkkosivustojen verkkovastaavia. Lue lisää tästä prosessista.
  • Jos alatili ei halua jakaa vahvistusta ylätason usean asiakkaan tilin kanssa, voit lisätä verkkosivuston omistajan alatilin käyttäjäksi. Verkkosivuston omistaja voi sen jälkeen vahvistaa kyseisen alatilin URL-osoitteen ja ilmoittautua sen omistajaksi alatilin asetuksissa. Tämä voi koskea edustajia, jotka hoitavat asiakkaidensa syötteitä.