Konvertér til en multikonto

Med en multikonto i Merchant Center kan en enkeltperson eller virksomhed administrere data for mere end én konto ved at indsende datafeeds for flere websitedomæner (hver underkonto kan have sit eget butiksnavn og en unik webadresse).

Bemærk! Undgå at have flere websites med lignende indhold, da det kan medføre, at kontoen afvises. Få flere oplysninger om vores politikker vedrørende kopieret indhold.

Sådan konverterer du til en multikonto

Krav

• Du skal være kontoadministrator.
  • Din konto må ikke være en konto for flere kunder eller en underkonto på en eksisterende konto for flere kunder.
  • Du må ikke have en eksisterende politikovertrædelse på kontoniveau.

Vejledning

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Tools and setting menu icon [Gear] og derefter på Kontoindstillinger.
  3. Klik på Konvertering til multikonto på siden "Kontoindstillinger".
  4. Klik på Anmod om konvertering.
  5. Vælg de muligheder, der bedst beskriver din virksomhed. Du kan se virksomhedsdefinitioner ved at gå til "Hvorfor skal jeg konvertere til en multikonto?" nedenfor.
  6. Klik på Anmod om konvertering.

Hvad kan du forvente?

• Du kan se status på din anmodning ved at gå til siden "Kontoindstillinger".
  • Det kan tage flere dage at behandle anmodninger. Du modtager en mail, når denne proces er gennemført.
  • Hvis du konverterer til en multikonto, får du en ny konto for flere kunder, og din nuværende Merchant Center-konto bliver en underkonto til denne nye konto for flere kunder. Du kan bekræfte og gøre krav på websites på din konto for flere kunder ved at følge vejledningen nedenfor.

Bemærk! Hvis du planlægger at uploade et stort antal feeds eller foretage hyppige ændringer i dine produktdata, anbefaler vi på det kraftigste, at du bruger Content API til at uploade dem direkte.

Hvorfor skal jeg konvertere til en multikonto?

En multikonto anbefales til virksomheder, der administrerer et større antal sælgere og domæner, f.eks. markedspladser og forhandlere, der driver forretning i flere lande. De fleste brugere behøver ikke en multikonto for at få det optimale udbytte af Merchant Center.

Bemærk! Hvis du vil knytte din Google-konto til flere Merchant Center-konti, f.eks. for at administrere deres feeds, kan du anmode om at blive tilføjet som bruger af den relevante kontoadministrator.

Følgende brugere bør overveje at skifte til en multikonto:

• Sælgere med flere brands: Sælgere med flere brands forhandler produkter online eller i fysiske butikker. De ejer flere brands og sælger produkter på flere domæner.
  • Internationale forhandlere: Disse forhandlere sælger produkter fra ét brand i flere lande. De sælger produkter på et eller flere domæner, online eller i fysiske butikker.
  • Markedspladser: En markedsplads er et handelswebsite, der hoster produkter eller websites for flere individuelle sælgere på et enkelt domæne. Få flere oplysninger om markedspladser
  • Reklamebureauer: Disse bureauer tilbyder SEO-konsulenttjenester til sælgere, og nogle gange arrangerer de annoncekampagner på sælgernes vegne.
  • Kanalpartnere: Kanalpartnere giver sælgere mulighed for at få vist deres produkttilbud på forskellige kanaler (f.eks. markedspladser og prissammenligningstjenester), og de leverer typisk også relaterede tjenester.
  • Butiksopbyggere: Butiksopbyggere er platforme, der giver sælgere mulighed for at konfigurere en netbutik til at vise og sælge produkter.

Bekræft og gør krav på dine websites på en konto for flere kunder

Vi anbefaler, at ejere af konti for flere kunder bekræfter og gør krav på webadresser med den overordnede kontos loginmail for multikontoen. Det er typisk den overordnede multikonto, der skal bruges til at bekræfte og gøre krav på topdomænet, f.eks. https://eksempel.dk.

Hvis webadresserne for en underkontos website er underordnede hosts eller stier under det webadressetræ, som kontoen for flere kunder har gjort krav på:

Når en overordnet konto for flere kunder har bekræftet og gjort krav på en webadresse, kan hver underkonto automatisk arve kravet og indstille sin webadresse til en hvilken som helst underordnet host eller sti under det webadressetræ, der er gjort krav på.

Hvis underkonti spænder over flere websites:

Der er tre måder, du kan bekræfte og gøre krav på disse webadresser på. De afhænger af, hvordan du administrerer din konto for flere kunder og domænerne:

• Hvis brugeren af den overordnede konto for flere kunder administrerer webadresserne for hver underkonto, kan brugeren bekræfte og gøre krav på hver webadresse i indstillingerne for underkontoen (f.eks. sælgere, der fører flere forskellige brands).
  • Hvis brugeren af den overordnede konto for flere kunder ikke administrerer webadresserne for hver underkonto, kan alle underkonti bekræfte og gøre krav på deres website fra deres respektive Google Search Console-konti og dele bekræftelsesstatussen med brugeren af den overordnede konto for flere kunder i Search Console (f.eks. bureauer, der ikke er webudviklere for deres kunders websites). Læs mere om denne proces
  • Hvis en underkonto ikke vil dele bekræftelsesstatus med den overordnede konto for flere kunder, kan du tilføje ejeren af websitet som bruger af underkontoen. Websiteejeren kan derefter bekræfte og gøre krav på webadressen for den pågældende underkonto i underkontoindstillingerne (f.eks. bureauer, der administrerer deres kunders feeds).