Konvertér til en avanceret konto

Merchant Center understøtter avancerede kontokonfigurationer, som giver en enkelt person eller virksomhed mulighed for at indsende datafeeds for flere domæner. Hver kunde kan have sit eget butiksnavn og sin egen webadresse. Undlad at indsende identiske websites med enslydende indhold, da din konto i så fald ikke vil blive godkendt. Få flere oplysninger om vores politikker vedrørende kopieret indhold

Når du anmoder om en avanceret kontokonfiguration, modtager du muligvis en ny konto for flere kunder. Hvis det sker, bliver din nuværende Google Merchant Center-konto til en underkonto på denne konto for flere kunder.

Formålet med avancerede konti er, at du kan administrere flere sælgere og domæner i stor målestok, f.eks. markedspladser og forhandlere, der har forretning i flere lande. Hvis du vil knytte din Google-konto til flere Merchant Center-konti, f.eks. for at administrere deres feeds, kan du anmode om at blive tilføjet som bruger af den relevante kontoadministrator.

Bemærk! Hvis du planlægger at uploade et stort antal feeds eller foretage hyppige ændringer i dine produktdata, anbefaler vi på det kraftigste, at du bruger Content API (i stedet for feeds) til at uploade dine produktdata direkte.

Hvornår skal du bruge en avanceret konto?

De fleste brugere behøver ikke en avanceret konto for at få det optimale udbytte af Merchant Center. For andre brugere kan det være en stor fordel. Følgende brugere bør overveje at skifte til en avanceret konto:

• Sælgere med flere brands

Sælgere med flere brands sælger produkter online eller i fysiske butikker. De ejer flere brands og sælger produkter på flere domæner.

• Internationale forhandlere

Internationale forhandlere sælger produkter fra ét brand internationalt, på et eller flere domæner, online eller i fysiske butikker.

• Markedspladser

Markedspladser er platforme, der giver sælgere mulighed for at knytte deres tilbud (bl.a. attributter som pris og leveringshastighed) til et produkt, som kunderne kan købe. Markedspladser kan være produktorienterede, sælgerorienterede eller begge dele.

• Reklamebureauer

Disse bureauer tilbyder SEO-konsulenttjenester til sælgere, og nogle gange konfigurerer de annoncekampagner på sælgernes vegne.

• Kanalpartnere

Kanalpartnere giver sælgere mulighed for at opliste deres produkttilbud på forskellige kanaler (f.eks. markedspladser og prissammenligningstjenester), og de leverer typisk også relaterede tjenester.

• Butiksværktøjer

Butiksværktøjer er platforme, der giver sælgere mulighed for at konfigurere en netbutik til at vise og sælge produkter.

Vejledning

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet Tools and setting menu icon [Gear] og derefter på Kontoindstillinger.
  3. Klik på Avanceret kontokonvertering på siden "Kontoindstillinger".
  4. Klik på Anmod om konvertering.
    1. Bemærk! Denne valgmulighed er kun tilgængelig for kontoadministratorer. Hvis din konto allerede er en avanceret konto, eller det er en underkonto på en avanceret konto, kan du ikke anmode om konvertering.
    2. Din anmodning bliver afvist, hvis du har en eksisterende politikovertrædelse på kontoniveau.
  5. Vælg de muligheder, der bedst beskriver din virksomhed. Klik på Anmod, når du har foretaget dine valg.
  6. Klik på Anmod om konvertering.
  7. Du modtager en mail, når denne proces er gennemført. Du kan se status for din anmodning ved at gå til siden "Kontoindstillinger".
    1. Det kan tage flere dage at behandle anmodninger i forbindelse med markedspladser.

Bekræftelse og krav på websites under en konto for flere kunder som en del af en avanceret kontokonfiguration

Vi anbefaler, at ejere af konti for flere kunder bekræfter og gør krav på webadresser med den overordnede kontos loginmail. Det er typisk den overordnede avancerede konto, der skal bruges til at bekræfte og gøre krav på topdomænet, f.eks. https://eksempel.dk.

Hvis webadresserne for en underkontos website er underordnede hosts eller stier under det webadressetræ, som kontoen for flere kunder har gjort krav på:

Når den overordnede avancerede konto er bekræftet, og der er gjort krav på en webadresse, kan hver underkonto automatisk arve kravet og indstille sin webadresse til en hvilken som helst underordnet host eller sti under det webadressetræ, der er gjort krav på.

Hvis underkonti spænder over flere websites:

Der er tre måder, du kan bekræfte og gøre krav på disse webadresser på. De afhænger af, hvordan du administrerer din avancerede konto og domænerne:

• Hvis den overordnede avancerede konto administrerer webadresserne for hver underkonto, kan den avancerede kontobruger bekræfte og gøre krav på hver webadresse i underkontoindstillingerne. Dette vil være gældende for sælgere af flere forskellige brands.
  • Hvis brugeren af den overordnede avancerede konto ikke administrerer webadresserne for hver underkonto, kan alle underkonti bekræfte og gøre krav på deres website fra deres respektive Google Search Console-konti og dele bekræftelsesstatussen med brugeren af den overordnede avancerede konto i Search Console. Dette kan være relevant for de bureauer, der ikke står for webudvikling på deres kunders websites. Læs mere om denne proces.
  • Hvis en underkonto ikke vil dele bekræftelsesstatus med den overordnede avancerede konto, kan du tilføje ejeren af websitet som bruger af underkontoen. Websiteejeren kan derefter bekræfte og gøre krav på webadressen for den pågældende underkonto i underkontoindstillingerne. Dette kan være relevant for de bureauer, der administrerer deres kunders feeds.