I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Diagnostikk

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om «Trenger oppfølging»-fanen i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Med Diagnostikk får du rapporter om problemer med kontoen din, feedene dine og varene dine, gruppert etter konteksten produktinformasjonen din kan vises i. Her finner du også problemer knyttet til godkjenning av produktene dine og advarsler om produktinformasjonen din. Du får også et innblikk i eventuelle problemer med kontokonfigureringen eller datakvaliteten din samt brudd på retningslinjene. Gjennom en samlet rapportering i Diagnostikk får du oversikt over tilstanden til produktinformasjonen din, slik at du enklere kan finne og løse problemer.

I denne artikkelen forklarer vi funksjonene i Diagnostikk, og hvordan du bruker dem.

Tips

Diagnostikk-rapportering er også tilgjengelig for kontoer for flere klienter (MCA-er). Finn ut mer om rapportering for kontoer for flere klienter

Fordeler

I Diagnostikk har du tilgang til blant annet disse rapporteringsverktøyene:

• statushistorikk for produktene dine, slik at du kan analysere deg frem til den underliggende årsaken til tidligere trafikkendringer
  • et kontekstfilter med granulær informasjon om statusen for produktinformasjonen din basert på hva den brukes til
  • en nedlastbar rapport der alle de berørte varene listes opp, rapporter om enkeltvarer med problemer samt årsaken til at bestemte varer ikke ble godkjent
  • beregninger av antall berørte klikk, som viser hvor mange produkter som berøres av feil og problemer

Hovedsiden

Slik finner du Diagnostikk:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk deretter på Diagnostikk.

Det finnes tre faner i Diagnostikk: Vareproblemer, Feedproblemer og Kontoproblemer. På Vareproblemer-fanen ser du et stablet diagram over varer med tilhørende status. På alle de tre sidene finnes det en liste over aktuelle problemer.

• Stablet diagram: I dette diagrammet kan du se nettvarer og lokale varer i kontoen din som er målrettet mot den valgte destinasjonen, samt varenes nåværende og tidligere status. Hvis du målretter mot flere land, viser diagrammet statusen én gang for hvert land du målretter mot.
    • Hvis du for eksempel har 5 aktive tilbud som er målrettet mot 3 land, viser diagrammet statusen for 15 varer, én gang for hvert land der hvert tilbud vises. Ovenfor diagrammet vises de siste varene som ikke ble godkjent, venter på evaluering, er i ferd med å utløpe eller er aktive når siden blir lastet inn.
    • Du kan klikke på de fargede feltene ovenfor diagrammet for å vise eller skjule de aktuelle informasjonsområdene. Hvis du klikker på diagrammet og velger en tidligere dato, blir alle dataene på siden oppdatert, og de gjenspeiler hvordan det var på akkurat dette tidspunktet.
  • Liste over problemer: Under diagrammet kan du se mer granulær informasjon om problemene, sortert etter alvorlighetsgrad. Hold markøren over problemene du vil finne ut mer om, så får du se linker til relevante artikler.
Som standard vises informasjon om Shopping-annonsene dine i Diagnostikk. Hvis du sender inn produktinformasjon for flere bruksområder, for eksempel salg, oppføring og annonsering av produktene dine, eller hvis du fører opp eller annonserer produkter i flere land, kan du bruke filtre for å se mer spesifikk diagnostisk informasjon.

Detaljert informasjon om konto-, feed- og vareproblemer

Hvis du vil se flere detaljer om problemene i Diagnostikk, kan du klikke på «Kontoproblemer»-, «Feedproblemer»- og «Vareproblemer»-fanene.

Kontoproblemer: I denne delen kan du finne ut mer om problemene som berører hele kontoen din eller et helt land. Her finner du blant annet problemer som «ingen tilknyttet Google Ads-konto» og «ingen startside er bekreftet / gjort krav på». Her kan du også se informasjon om advarsler og manglende godkjenning knyttet til retningslinjer og datakvalitet på kontonivå. For advarslene er det oppgitt en frist som problemene må løses innen.

Feedproblemer: I denne delen finner du datafeeder med et overordnet problem som forhindrer Google i å behandle feeden i sin helhet. Dette kan omfatte problemer med opplasting, feil ved henting av informasjon og utløpte feeder. For å se en fullstendig liste over feedbehandlingsproblemer kan du bruke rapporteringsfunksjonen under Feeder.

Vareproblemer: Denne delen inneholder problemer som berører enkeltvarer. Det kan være problemer knyttet til datakvalitet, behandling av feeden og brudd på retningslinjene. Hvis en vare berøres av flere problemer, vises den under alle de aktuelle problemene. Klikk på antallet berørte varer for å se et utvalg av opptil 50 varer som er berørt av det aktuelle problemet. Du kan laste ned en rapport med alle de berørte varene i kontoen din og de aktuelle problemene som foreligger i alle oppføringslandene dine. Dette gjør du på hovedsiden i delen for vareproblemer. Der kan du også laste ned rapporter om problemer med enkeltvarer.

Løsningsforslag: I tillegg til informasjonen som finnes på Diagnostikk-siden, finner du også en trinnvis veiledning for hvordan du løser problemer på varenivå, på «Alle produkter»-siden. Du finner den under Diagnostikk på navigasjonsmenyen til venstre. Disse veiledningene, som også er tilgjengelige via varselkort på Oversikt-siden, kalles løsningsforslag. Du kan filtrere produktlisten slik at den bare viser produkter med løsningsforslag, ved å bruke filteret «Har forslag til løsninger». Klikk på Vis løsningsforslag for å komme i gang.

Merk: Når du har korrigert eventuelle problemer med produktinformasjonen og lastet opp en ny feed, oppdateres Feeder-siden umiddelbart. Det tar imidlertid litt tid før alle dataene i Diagnostikk er oppdatert. Sjekk datoen og klokkeslettet som er valgt i Diagnostikk, for å se forrige gang dataene ble oppdatert.

Prioritering av problemer

Vi ønsker at det skal være enkelt for deg å prioritere og løse problemene med størst innvirkning først. Derfor er «Kontoproblemer»- og «Feedproblemer»-sidene delt inn etter alvorlighetsgrad. På hver side vises problemene med ikoner som angir alvorlighetsgraden, for eksempel et rødt ikon for «feil / ikke godkjent» eller et gult ikon for «advarsel». I tillegg kan du se antall klikk på berørte varer de siste 30 dagene delt på antall klikk i samme periode på alle innsendte varer. Denne prosentandelen gjenspeiler problemer som kan ha ført til en nylig reduksjon i trafikken.

Innenfor hver alvorlighetsgrad er problemene rangert etter antallet berørte varer.

Vi anbefaler at du prioriterer å løse problemer på kontonivå først, siden disse kan forhindre samtlige av varene i kontoen din fra å vises i Shopping-annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine.

Feil og avvisninger: Dette er de mest alvorlige problemene og tyder vanligvis på kontosuspensjoner eller vareavvisninger. Slike problemer forhindrer produktene dine fra å vises til brukerne. Korriger alle feil så snart som mulig, slik at produktene dine kan vises i resultater igjen.

Advarsler: Dette er problemer som kan ha negativ innvirkning på resultatene du oppnår med annonsene dine. Slike problemer kan trolig føre til at varer eller kontoer blir suspendert i fremtiden – med mindre du løser de aktuelle problemene.

Merk: Når du ser nærmere på et bestemt vareproblem, kan det være lurt å se på et utvalg berørte produkter. Du kan se opptil 50 eksempler på berørte produkter i Diagnostikk eller laste ned en CSV-fil med alle produktene som er berørt av et bestemt problem. Hvis du har sendt inn produkter med verdier for Google-produktkategori [google_product_category], produkttype [product_type] eller egendefinert etikett 0–4 [custom_label_0-4], tas disse attributtene med i CSV-filene, slik at det blir enklere å gruppere produktene.

Filtre

Du kan filtrere dataene i Diagnostikk etter destinasjon, land eller feed.

Destinasjon: Her kan du filtrere etter bestemte kontekster og programmer, for eksempel annonser for varer i butikk. Her er «Shopping-annonser» angitt som standard.

Land: Her kan du filtrere etter varer som er målrettet mot et bestemt land.

Feeder: Her kan du filtrere etter varer sendt inn via en feed eller Content API.

Hvis det er angitt filtre i Diagnostikk, inneholder de nedlastbare rapportene bare de varene som ikke filtreres vekk av disse. Hvis feedfilteret for eksempel er angitt som Content API, inneholder alle de nedlastbare rapportene bare de varene som er sendt inn via API-et.

Last ned rapport over vareproblemer

Hvis du vil laste ned en rapport der du kan se alle varene som er berørt av et problem, har du to alternativer:

1. Full nedlasting: I denne rapporten kan du se alle varene som er berørt av et problem, uansett type. Du kan laste ned den fullstendige rapporten ved å klikke på nedlastingsknappen til høyre for tidsstempelet, som du finner rett under det stablede varediagrammet.

Du kan også prøve å eksportere den direkte til Google Cloud ved hjelp av betafunksjonen for eksport i Merchant Center.

2. Nedlasting av ett enkelt problem: I denne rapporten kan du se alle varene som er berørt av ett og samme problem. Du kan laste ned rapporter om enkeltproblemer ved å klikke på nedlastingsknappen til høyre for hver av de enkelte vareproblemene.

Hvis du har sendt inn produkter med egendefinerte etiketter til Merchant Center, kan du oppdage viktige varer med problemer i de nedlastbare rapportene. Når du har lastet ned rapportene, kan du filtrere CSV-filen etter egendefinerte etikettverdier, for eksempel «viktig», «bestselger» eller «sesongvare».

Hvis du har sendt inn produkter med verdier for Google-produktkategori [google_product_category] eller produkttype [product_type], tas disse attributtene med i de nedlastbare rapportene, slik at du kan filtrere etter bestemte kategorier med relevante varer.

Gjennomgå resultatene av feedbehandlingen

Du kan gjennomgå resultatene av all feedbehandling for filbaserte eller Google Regneark-baserte feeder. Slik finner du resultatene:
  1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Produkter i navigasjonspanelet og deretter på Feeder.
  3. Klikk på navnet på hovedfeeden eller ekstrafeeden du vil gjennomgå.
  4. Gjennomgå resultatene:
    • Egenskaper: Inkluderer viktige feedegenskaper, som varierer avhengig av inndatametoden for feeden. Her finner du attributter som inndatametode, tidssone, filstørrelse, skilletegn som er oppdaget (hvis aktuelt), med mer.
    • Attributter: Avhengig av hvilket Merchant Center-program feeden din er med i, krever vi at attributtene overholder den aktuelle spesifikasjonen for produktinformasjon. I denne delen kan du gjennomgå alle attributtene vi har funnet i feeden din, inkludert attributtene som gjenkjennes og tilordnes til dataspesifikasjonene, samt ukjente attributter som ikke samsvarer med noen av de som er oppført i spesifikasjonen for produktinformasjon. Du kan se gjennom listen og bruke verktøy som feedregler for å informere Merchant Center om hvilket ukjente attributt du vil bruke for å fylle ut et Google-attributt. Det kan for eksempel hende du har et attributt som heter «produktnavn» som du kan bruke som verdien for attributtet for tittel [title].
    • Behandling av data: I denne delen kan du se hvor mange varer som finnes i feeden din, samt varene der det er oppdaget problemer. Gjennomgå listen over vareproblemer for å finne ut hvor mange varer i feeden din som er berørt, inkludert eksempler og linker til dokumentasjon for å løse problemet.
Merk: Behandlingsprosessen ser bare etter grunnleggende fil- og dataproblemer. Gå til Diagnostikk for å se alle typer problemer.

Se historiske data

Hvis du klikker på et punkt i varediagrammet, blir diagnostikkdataene lastet inn på nytt, og du kan nå se historisk informasjon om den aktuelle dagen. I denne historiske visningen ser du alle problemene som fantes på varenivå på dette tidspunktet.

Merk: Hvis du velger å laste ned informasjon eller å se eksempler mens du ser på historiske data i Diagnostikk, kommer rapporten du laster ned, til å inneholde data fra det nøyaktige tidspunktet du ser på.

Med de historiske dataene kan du finne nylige endringer i varene dine og mulige årsaker til nedgangen i trafikken til landingssidene dine.