Diagnostische gegevens

Onder Diagnostische gegevens ziet u probleemrapporten voor uw account, feeds en artikelen. Deze zijn gegroepeerd op basis van de context waarin uw productgegevens kunnen worden weergegeven. Ook worden hier problemen met productcriteria en waarschuwingen over productgegevens weergegeven. Daarnaast geeft de pagina inzicht in accountinstellingen, gegevenskwaliteit en beleidsschendingen. Het gecombineerde rapport in Diagnostische gegevens biedt meer inzicht in de status van uw productgegevens, zodat u problemen eenvoudiger kunt opsporen en oplossen.

In dit artikel worden de functies beschreven die onder Diagnostische gegevens beschikbaar zijn en hoe u deze kunt gebruiken.

Tip

Diagnostische rapportage is ook beschikbaar voor multi-client accounts (MCA's). Meer informatie over rapporten voor multi-client accounts

Voordelen

De pagina Diagnostische gegevens bevat rapportagetools, zoals:

• een historisch overzicht van de status van uw artikelen, zodat u de hoofdoorzaak van recente wijzigingen in het verkeer kunt analyseren,
  • een contextfilter dat gedetailleerde informatie geeft over de status van uw productgegevens naargelang hun toepassing,
  • een downloadbaar rapport met alle betrokken artikelen, rapporten voor afzonderlijke problemen en de redenen voor afkeuringen,
  • statistieken over getroffen klikken, waarmee wordt bepaald hoeveel producten door fouten en problemen zijn getroffen.

Hoofdpagina

Diagnostische gegevens bekijken:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten in het navigatiemenu en vervolgens op Diagnostische gegevens.

De pagina Diagnostische gegevens bevat 3 tabbladen: Problemen met artikelen, Problemen met feed en Accountproblemen. Op het tabblad Problemen met artikelen kunt u het gecombineerde diagram met artikelen en de status ervan bekijken. Alle 3 de pagina's bevatten een lijst met problemen.

• Gestapeld diagram: Dit diagram geeft online en lokale artikelen in uw account weer die de geselecteerde bestemming targeten, evenals de huidige en historische status van die artikelen. Als u meerdere landen target, wordt in het diagram de status één keer weergegeven voor elk land dat u target. Als u bijvoorbeeld 5 actieve aanbiedingen heeft die 3 landen targeten, wordt in het diagram de status van 15 artikelen weergegeven, één keer voor elk land waarin elke aanbieding wordt weergegeven. Boven het diagram ziet u de recentste hoeveelheid artikelen die bij het laden van de pagina afgekeurd, in behandeling, verlopen of actief waren. U kunt op de gekleurde vlakken boven het diagram klikken om de weergave van de informatie die voor u het meest relevant is in of uit te schakelen. Als u op het diagram klikt en een vorige datum selecteert, worden alle gegevens op de pagina geüpdatet om dit tijdstip weer te geven.
  • Lijst met problemen: Onder het diagram vindt u meer gedetailleerde informatie over problemen, gesorteerd op ernst. Plaats de muisaanwijzer op problemen waarover u meer wilt weten om links naar relevante artikelen te zien.
De functie Diagnostische gegevens geeft standaard informatie weer over uw Shopping-advertenties. Als u productgegevens opgeeft voor meerdere toepassingen, zoals het verkopen en vermelden van en adverteren voor uw producten of als u producten in meerdere landen aanbiedt of promoot, kunt u filters gebruiken om meer specifieke diagnostische informatie te bekijken.

Details over account-, feed- en artikelproblemen

Als u meer informatie wilt over de problemen in Diagnostische gegevens, klikt u op de tabbladen Accountproblemen, Problemen met feed en Problemen met artikelen.

Accountproblemen: Dit gedeelte bevat problemen die van invloed zijn op uw hele account of een heel land. Dit zijn problemen zoals 'geen gekoppeld Google Ads-account' en 'geen geverifieerde/geclaimde homepage'. Dit gedeelte bevat ook waarschuwingen en afkeuringen voor de beleidsnaleving en de gegevenskwaliteit op accountniveau. Bij de waarschuwingen staat tevens een deadline voor de oplossing van het probleem vermeld.

Problemen met feed: In dit gedeelte worden datafeeds weergegeven met een overkoepelend probleem waardoor Google geen volledige feed kan verwerken. Dit zijn bijvoorbeeld uploadproblemen, ophaalfouten en verlopen feeds. Raadpleeg het rapport onder Feeds voor een volledige lijst met verwerkingsproblemen met uw feeds.

Artikelproblemen: Dit gedeelte bevat problemen die gevolgen hebben voor afzonderlijke artikelen. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de verwerking van de feed, problemen met de gegevenskwaliteit en beleidsschendingen. Als artikelen meerdere problemen hebben, worden ze opgenomen in alle gedeelten die van toepassing zijn. Klik op het aantal getroffen artikelen om een voorbeeld van maximaal 50 artikelen te bekijken die door dat probleem worden beïnvloed. U kunt vanaf de hoofdpagina van het gedeelte met artikelproblemen voor al uw doellanden een rapport downloaden met alle artikelen in uw account met problemen, of u kunt een rapport downloaden voor een probleem met één artikel.

Houd er rekening mee dat de pagina Feeds onmiddellijk wordt geüpdatet nadat u problemen met uw productgegevens heeft opgelost en een nieuwe feed heeft geüpload, maar dat het even duurt voordat alle gegevens in Diagnostische gegevens zijn vernieuwd. Controleer de geselecteerde datum en tijd in Diagnostische gegevens om te zien wanneer de gegevens voor het laatst zijn vernieuwd.

Prioriteit van problemen

We willen u graag helpen de problemen met de meest ernstige gevolgen als eerste op te lossen. De pagina's met accountproblemen en feedproblemen zijn daarom ingedeeld op basis van de ernst van het probleem. Op elke pagina worden problemen weergegeven met iconen die de ernst van het probleem aangeven, zoals een rood icoon voor 'fout/afgekeurd' of een geel icoon voor 'waarschuwing'. Daarnaast ziet u het aantal klikken dat u in de afgelopen 30 dagen op betrokken artikelen heeft ontvangen, gedeeld door het aantal klikken op alle ingediende artikelen dat u in dezelfde periode heeft ontvangen. Aan de hand van dit percentage kunt u problemen identificeren die mogelijk een recente daling in het verkeer hebben veroorzaakt.

Binnen elk niveau van ernst zijn de problemen gesorteerd op basis van het aantal getroffen artikelen.

We raden u aan de problemen op accountniveau het eerst op te lossen, omdat deze problemen ervoor kunnen zorgen dat geen enkel artikel in uw account wordt weergegeven in uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.

Fouten en afkeuringen: Dit zijn de ernstigste problemen en duiden meestal op een opschorting van een account of afkeuring van een artikel. Dergelijke problemen verhinderen dat uw producten aan gebruikers worden weergegeven. Los alle fouten zo snel mogelijk op, zodat uw producten weer in aanmerking komen voor weergave in zoekresultaten.

Waarschuwingen: Dit zijn problemen die de prestaties van uw advertenties negatief kunnen beïnvloeden en tot artikel- of accountopschorting kunnen leiden, tenzij u ze op tijd oplost.

Opmerking: Wanneer u een bepaald artikelprobleem onderzoekt, kan het handig zijn om een voorbeeld van de getroffen producten te bekijken. U kunt maximaal 50 van dergelijke voorbeelden bekijken in Diagnostische gegevens of een csv-bestand downloaden met alle producten waarvoor het probleem geldt. Als producten zijn ingediend met de waarden google_product_category (GPC), product_type of custom_label_x, bevatten deze csv-bestanden deze kenmerken, zodat ze eenvoudig kunnen worden gegroepeerd. Zie Artikelproblemen downloaden voor meer informatie.

Filters

U kunt de gegevens in Diagnostische gegevens filteren op bestemming, land of feed.

Bestemming: Filter voor specifieke contexten en programma's, zoals advertenties met informatie over de winkelvoorraad. Dit is standaard ingesteld op Shopping-advertenties.

Land: Filter voor artikelen die gericht zijn op een specifiek land.

Feeds: Filter voor artikelen die zijn ingediend via een feed of de Content API.

Als er filters zijn ingesteld in Diagnostische gegevens, bevatten downloadbare rapporten alleen artikelen die met deze filters worden weergegeven. Als het feedfilter bijvoorbeeld is ingesteld op Content API, bevatten alle downloadbare rapporten alleen artikelen die via de API zijn ingediend.

Artikelproblemen downloaden

Als u een rapport wilt downloaden met de artikelen die een bepaald probleem ondervinden, heeft u 2 opties:

1. Volledige download: Dit rapport bevat alle getroffen artikelen voor alle problemen. U kunt het volledige rapport downloaden door op de downloadknop rechts van het tijdstempel te klikken. Deze bevindt zich direct onder het gestapelde artikeldiagram.

U kunt het bestand ook rechtstreeks naar Google Cloud exporteren met Merchant Center-export (bèta).

2. Afzonderlijke download: Dit rapport bevat alle betrokken artikelen voor één probleem. U kunt rapporten voor afzonderlijke problemen downloaden door op de downloadknop rechts van elk specifiek artikelprobleem te klikken.

Als producten met aangepaste labels bij Merchant Center zijn ingediend, kunt u met downloadbare rapporten belangrijke artikelen met problemen vinden. Nadat de rapporten zijn gedownload, kunt u het csv-bestand filteren op aangepaste labelwaarden, zoals belangrijk, bestseller of seizoensgebonden.

Als producten zijn ingediend met de waarden google_product_category (GPC) of product_type, bevat het downloadbare rapport deze kenmerken. U kunt dan filteren op een specifieke categorie relevante artikelen.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

U kunt de resultaten van alle feedverwerkingen op basis van bestanden of Google-spreadsheets controleren. De resultaten bekijken:
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Klik op de naam van de primaire of aanvullende feed die u wilt bekijken.
  4. Bekijk de resultaten.
    • Eigenschappen: Bevat belangrijke feedeigenschappen, die afhankelijk zijn van de invoermethode van de feed. Hier vindt u kenmerken zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte, gedetecteerd scheidingsteken (indien van toepassing) en meer.
    • Kenmerken: De kenmerken moeten voldoen aan de productspecificaties van het Merchant Center-programma waarvoor uw feed is aangemeld. In dit gedeelte kunt u alle kenmerken bekijken die we hebben gevonden in uw feed, inclusief de kenmerken die worden herkend en gekoppeld zijn aan de feedspecificatie. Ook ziet u niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties. U kunt de lijst bekijken en tools zoals feedregels gebruiken om Merchant Center te laten weten welk niet-herkend kenmerk u wilt gebruiken om een Google-kenmerk in te vullen. U kunt bijvoorbeeld product name [productnaam] gebruiken in het kenmerk title [titel].
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte ziet u het aantal artikelen in uw feed en artikelen met gedetecteerde artikelproblemen. Bekijk de lijst met artikelproblemen voor meer informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, inclusief voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.
Opmerking: Tijdens de verwerking wordt alleen gecontroleerd op algemene bestands- en gegevensproblemen. Ga voor een overzicht van alle problemen naar Diagnostische gegevens.

Historische gegevens weergeven

Als u op een specifiek punt in het artikeldiagram klikt, worden de diagnostische gegevens vernieuwd en wordt historische informatie voor de overeenkomstige dag weergegeven. Deze historische weergave toont alle problemen op artikelniveau die op dat moment werden ondervonden.

Opmerking: Als u ervoor kiest om informatie te downloaden of voorbeelden te bekijken terwijl u historische gegevens bekijkt in Diagnostische gegevens, bevat uw download gegevens die betrekking hebben op het historische tijdstip op het moment waarop de download begon.

U kunt deze historische gegevens gebruiken om recente wijzigingen in uw artikelen op te sporen en mogelijke oorzaken te vinden voor een daling in het verkeer naar uw bestemmingspagina's.