I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om personer och åtkomst i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om personer och åtkomst i Merchant Center Next.

Om du vill få åtkomst till ett Google Merchant Center-konto måste en kontoadministratör i Merchant Center lägga till dig. Flera personer kan ha åtkomst till ett och samma konto i Merchant Center, och en person kan länka sitt Google-konto till flera Merchant Center-konton efter behov.

Obs! En enskild användare kan läggas till i högst 100 Merchant Center-konton.

På den här sidan

Kontoadministratörer kan ange olika åtkomstnivåer för varje person.

• Avancerad administratör: Avancerade administratörer är personer i Företagshanterar-profilen som detta Merchant Center är anslutet till och som har den högsta åtkomstnivån till anslutna appar. De har därför administratörsåtkomst i Merchant Center.
  • Administratör: Standardåtkomst till kontot och behörighet att lägga till, radera och redigera användarroller under fliken Användare.
  • Standard: Behörighet att logga in på Google Merchant Center och har åtkomst till allt i kontot utom fliken Merchant Center-program samt instrumentpaneler och rapporter med begränsad åtkomst.
  • Endast e-post: Ingen åtkomst till kontot, men får e-postmeddelanden baserat på inställningarna.
  • Rapporteringsansvarig: Användare med behörighet att se och redigera alla rapporter och översikter i kontot. Rapportansvariga kan anpassa andra användares åtkomst till rapporter och översikter och välja om de ska begränsas eller inte.
Obs! Om du får ett felmeddelande om att du inte har åtkomst till Merchant Center bör du kontrollera att du har aktiverat åtkomst i Google Workspace. Du kan även kontakta ditt företags Google Workspace-administratör för att kontrollera att ditt e-post-id är aktiverat så att du får åtkomst till Merchant Center.

Alla typer av åtkomst är kvalificerade för attributet Verifierad webbplatsägare. Om den här etiketten visas bredvid en persons namn i listan Personer betyder det att personen har verifierat webbplatsen för sitt konto och kan göra anspråk på den eller har redan gjort anspråk på den.

Du kan ser fler roller i listan beroende på vilka tjänster som är aktiverade i ditt Merchant Center-konto.

Tips! Du kan göra felsökningar i ditt konto om du har problem med att logga in på Merchant Center.

Bjud in en ny person

Om du vill bjuda in en person till ditt Google Merchant Center-konto måste du ha administratörsåtkomst. Personer som bjuds in till ditt Merchant Center-konto loggar in med sina egna Google-konton, så din egna inloggningsuppgifter förblir skyddade.

Den person du bjuder in måste ha ett Google-konto för att kunna ta emot inbjudan. Om de inte har ett Google-konto kan de skapa ett här.

Så här beviljar du åtkomst:

1. Öppna ditt Merchant Center-konto och klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj sedan Personer och åtkomst i menyn Inställningar.
  2. Klicka på Lägg till person.
  3. Ange e-postadressen till personen du vill bjuda in.
  4. Klicka på Nästa.
  5. På nästa sida väljer du vilken åtkomstnivå du vill bevilja personen och e-postinställningar för hen.
  6. Klicka på Spara.

När du har gjort detta skickas ett e-postmeddelande om att acceptera inbjudan till den inbjudna personen. Observera att personens åtkomst markeras som vilande till dess att hen har accepterat inbjudan.

Ändra åtkomst för personer

Återkalla åtkomst

Om du inte längre vill att en viss person eller vissa personer ska ha åtkomst till ditt Google Merchant Center-konto kan en administratör ta bort dem. Efter att du har tagit bort en person från ditt konto kan hen inte längre logga in på ditt Merchant Center-konto.

Innan du tar bort en person bör du kontrollera att verifieringsstatusen för din webbadress inte är kopplad till den personen. I så fall förlorar du din verifieringsstatus om du tar bort personen från ditt konto. Därmed förlorar du också din anspråksstatus och måste verifiera och göra anspråk på webbplatsen med en annan användare.

Så här tar du bort en person:

1. Öppna ditt Merchant Center-konto och klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och sedan på Personer och åtkomst.
  2. Under Personer klickar du på Hantera för personen du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort person under Kontostatus.
Obs! Användare med åtkomst som avancerad administratör kan endast tas bort av andra avancerade administratörer. Du kan hantera åtkomst för avancerade administratörer i Företagshanteraren.

Redigeringsåtkomst

Administratörsanvändare kan redigera en persons roll. Gör så här:

1. Öppna ditt Merchant Center-konto och klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i menyn och sedan på Personer och åtkomst.
  2. Klicka på Hantera under Personer för den person vars åtkomst du vill redigera.
  3. Välj den nya åtkomsttypen du vill tilldela den här personen och klicka sedan på Spara.

Ta bort åtkomst till ditt Merchant Center-konto

Om du vill koppla bort ditt Google-konto från ett Merchant Center-konto kan du ta bort din egen åtkomst i avsnittet Personer och åtkomst genom att välja Redigera din egen åtkomst och ta bort dig själv.

Vanliga frågor

Vad händer om jag förlorar åtkomsten till mitt Merchant Center-konto?

Om du har förlorat åtkomsten till ditt Merchant Center-konto kan du kontakta supportteamet via det här formuläret. Du måste ange följande uppgifter:

• konto-id för alla Google Ads-konton som är länkade till ditt Merchant Center-konto
  • namn och målland för ett aktuellt dataflöde
  • fem exempel på produkt-id:n från ett aktuellt dataflöde
  • butiksnamnet som anges i Merchant Center-kontot
  • webbadressen som uppges i kontot

Utöver dessa uppgifter måste du även ange en e-postadress där du vill ta emot en inbjudan om kontoåtkomst. E-postadressen får inte vara kopplad till något annat Merchant Center-konto.

Vad händer om jag får ett felmeddelande om att lägga till en e-postadress?

När du anger en e-postadress för att bevilja en person åtkomst kan det hända att du får följande felmeddelande: Det gick inte att lägga till den här e-postadressen eftersom den inte är kopplad till ett Google-konto. Välj en annan e-postadress eller skapa ett nytt Google-konto.

Om du får det här felmeddelandet är e-postadressen som du försöker ge åtkomst till Merchant Center inte länkad till ett Google-konto. E-postadresser måste vara länkade till ett Google-konto för att kunna läggas till i Merchant Center.

Så här länkar du en e-postadress till ett Google-konto:

1. Gå till Google-kontoregistrering.
  2. Klicka på Använd min nuvarande e-postadress i stället.

Vad bör jag göra om jag hanterar min webbplats med hjälp av Google Search Console?

Alla administratörer måste anges som ägare av din webbplats i Search Console. Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på din butiks webbplats.

Vad händer om ”vilande” personinbjudningar inte har åtgärdats på flera dagar?

Kontakta personen direkt. Om inbjudan är vilande eller om e-postmeddelandet som har skickats till den inbjudna personen är tomt kan du antingen radera personen eller radera och lägga till personen igen och skicka en ny inbjudan.

Kan jag ta bort länken mellan mitt Google-kontot och mitt Merchant Center-konto?

Om du är Merchant Center-administratör kan du inte ta bort ditt Google-konto om det inte finns en annan person med administratörsåtkomst till Merchant Center-kontot.

Vad händer om mitt konto hanteras av en tjänsteleverantör, som en byrå eller produktjämförelsetjänst?

Om du har administratörsåtkomst till kontot kan du bjuda in och ta bort personer och ändra andra personers åtkomstnivåer i enlighet med den tjänstemodell som du har avtalat med byrån eller produktjämförelsetjänsten. Om du arbetar med en produktjämförelsetjänst kan du välja kontoåtkomstnivå i avsnittet CSS-användare i kontot.

Tänk på att alla personer med administratörsåtkomst till konton kan göra ändringar i motsvarande konto.