Användaråtkomst till Merchant Center

Om du vill ha åtkomst till ett Google Merchant Center-konto måste en kontoadministratör på Merchant Center lägga till dig som användare. Flera användare kan ha åtkomst till ett och samma Merchant Center-konto, och användarna kan länka sina Google-konton till flera Merchant Center-konton efter behov.

Gör så här för att felsöka ditt konto om du har problem med att logga in på Merchant Center.

Kontoadministratörer kan ange olika åtkomstnivåer för användarna, och varje användare kan få olika typer av e-postmeddelanden.

• Standard: Behörighet att logga in på Google Merchant Center och få åtkomst till allt i kontot förutom fliken Merchant Center-program.
  • Administratör: Standardåtkomst till kontot och behörighet att lägga till, radera och redigera användarroller på fliken Användare.
  • E-postkontakter: Ingen åtkomst till kontot, men får e-postmeddelanden baserat på inställningarna.

Alla användartyper är kvalificerade för användarattributet Verifierad webbplatsägare. Om denna etikett visas bredvid en användares namn i listan Användare betyder det att användaren har verifierat sitt kontos webbplats och kan göra eller redan har gjort anspråk på den.

Du kanske ser fler roller i listan beroende på vilka tjänster som är aktiverade i ditt Merchant Center-konto.

Obs! Om du hanterar webbplatsen med Google Search Console rekommenderar vi att varje adminanvändare också står som ägare till webbplatsen i Search Console. Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på din webbadress.

Bjud in en ny användare

Adminanvändare bjuder in andra för åtkomst till Google Merchant Center-kontot på fliken Användare under rullgardinsmenyn med verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul]. Användarna du har bjudit in loggar in på ditt konto med sina egna inloggningsuppgifter så att du kan skydda din egen information.

Inbjudna användare måste ha ett Google-konto för att kunna ta emot inbjudan. Om de inte har något Google-konto kan de skapa ett konto här.

Gör så här om du vill ge tillgång till ytterligare användare:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Kontoåtkomst under menyn Inställningar.
  3. Klicka på plusknappen plus.
  4. Ange e-postadressen till personen du vill bjuda in.
  5. Klicka på Lägg till användare.
  6. På nästa sida väljer du den åtkomstnivå som du vill bevilja och e-postinställningarna för användaren.
  7. Klicka på Spara.

När du har gjort detta skickas ett e-postmeddelande om att godkänna inbjudan till den inbjudna användaren och användarens åtkomst markeras som vilande fram till dess att inbjudan har godkänts.

Obs! Om en vilande användarinbjudan inte har åtgärdats efter flera dagar kan det vara en bra idé att kontakta den enskilda användaren för bekräftelse. Om inbjudan är vilande eller om e-postmeddelandet den inbjudna användaren har tagit emot är tomt kan du antingen radera användaren eller radera och lägga till användaren igen och skicka en ny inbjudan.
När du anger en e-postadress för att ge åtkomst till en användare kan det hända att du får följande felmeddelande: ”Det gick inte att lägga till den här e-postadressen eftersom den inte är kopplad till ett Google-konto. Välj en annan e-postadress eller skapa ett nytt Google-konto.”
Om du får det här felmeddelandet är e-postadressen du försöker ge åtkomst till Merchant Center inte länkad till ett Google-konto. E-postadresser måste länkas till ett Google-konto för att kunna läggas till i Merchant Center.

Så här länkar du en e-postadress till ett Google-konto:

1. Öppna Google-kontoregistrering.
  2. Klicka på Använd min nuvarande e-postadress i stället.

Återkalla användarroller

Om du inte längre vill att en viss användare eller vissa användare ska ha åtkomst till ditt Google Merchant Center-konto kan en administratörsanvändare ta bort dem. När du har tagit bort en användare kan han eller hon inte längre logga in på ditt Merchant Center-konto.

Innan du tar bort en användare bör du kontrollera att webbadressens verifieringsstatus inte är kopplad till den användaren. Om så är fallet, och du tar bort den användaren från kontot, förlorar du också din verifieringsstatus (och därmed din anspråksstatus). Då måste du verifiera och göra anspråk på webbplatsen med en annan användare.

Ta bort en användare:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Kontoåtkomst under menyn Inställningar.
  3. Klicka på e-postadressen för den användare du vill ta bort under Användare.
  4. Klicka på Ta bort användare under Användarstatus.

Redigera användarroller

Administratörsanvändare kan redigera en användares roll. Gör så här:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Kontoåtkomst under menyn Inställningar.
  3. Leta upp e-postadressen vars roll du vill redigera under Användarstatus.

Ta bort åtkomsten till ett Merchant Center-konto

Om du vill koppla bort ditt Google-konto från ett Merchant Center-konto kan du ta bort din egen åtkomst i avsnittet Inställningar.

När du tar bort länken till ett Merchant Center-konto återkallas åtkomsten och du kan inte visa eller göra ändringar i kontot. Om du vill få åtkomst igen måste du kontakta en kontoadministratör på Merchant Center.

Obs! Om du är en Merchant Center-administratör kan du inte ta bort ditt Google-konto om det inte finns någon annan adminanvändare kopplad till kontot.

Så här tar du bort ditt konto:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Inställningar under menyn Inställningar.
  3. Välj Inställningar.
  4. Klicka på Ta bort åtkomst.
  5. Klicka på Ta bort åtkomst igen för att bekräfta kontoborttagningen.