Brukertilgang for Merchant Center

For å få tilgang til en Google Merchant Center-konto må du legges til som bruker av en Merchant Center-kontoadministrator. Flere brukere kan ha tilgang til den samme Merchant Center-kontoen, og brukerne kan knytte sin egen Google-konto til flere Merchant Center-kontoer etter behov. Kontoadministratorer kan angi forskjellig tilgangsnivå for hver bruker, og hver bruker kan motta forskjellige typer e-poster.

• Standard: Brukeren kan logge på Google Merchant Center og har tilgang til alt i kontoen, unntatt fanene «Brukere» og «Merchant Center-programmer».
  • Administrator: Brukeren har standard kontotilgang samt muligheten til å legge til, slette eller endre brukerroller i «Brukere»-fanen.
  • E-postkontakter: Ingen kontotilgang, men mottar e-poster basert på innstillingene.

Det kan hende flere roller er tilgjengelige, avhengig av hvilke tjenester som er aktivert i Merchant Center-kontoen din.

Merk: Hvis du administrerer nettstedet ditt med Google Search Console, anbefaler vi at alle administratorbrukerne også står oppført som eier av nettstedet ditt i Search Console. Finn ut mer om hvordan du bekrefter og gjør krav på nettstedet ditt

Inviter nye brukere

Administratorbrukere kan invitere andre til å få tilgang til Google Merchant Center-kontoen din fra Brukere-fanen på rullegardinmenyen med verktøyikonet. De inviterte brukerne logger på kontoen din med påloggingsinformasjonen sin, slik at du slipper å dele påloggingsinformasjonen din med andre.

Brukeren du inviterer, må ha en Google-konto for å kunne motta invitasjonen. Hvis personen ikke har Google-konto, kan vedkommende opprette en konto her.

Slik gir du tilgang til flere brukere:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Kontotilgang på Innstillinger-menyen.
  3. Klikk på plussknappen plus.
  4. Oppgi e-postadressen til den du vil invitere.
  5. Klikk på Legg til en bruker.
  6. På neste side velger du tilgangsnivået du vil gi brukeren, samt hvilke e-postinnstillinger vedkommende skal ha.
  7. Klikk på Lagre.
Det kan hende du ser følgende feilmelding når du legger inn e-postadressen til en bruker: «Vi kan ikke legge til denne e-postadressen fordi den ikke er tilknyttet en Google-konto. Velg en annen e-postadresse, eller opprett en ny Google-konto.»

Hvis du ser denne feilmeldingen, er ikke e-postadressen du prøver å gi tilgang til Merchant Center, tilknyttet noen Google-konto. E-postadressen være tilknyttet en Google-konto for å kunne legges til i Merchant Center.

Slik knytter du e-posten din til en Google-konto:

1. Gå til siden for registrering av Google-kontoer.
  2. Klikk på Bruk den nåværende e-postadressen min i stedet.

Opphev tildelingen av brukerroller

Hvis du ønsker at én eller flere brukere ikke lenger skal ha tilgang til Google Merchant Center-kontoen din, kan du fjerne dem fra kontoen din. Når du har fjernet en bruker, kan ikke vedkommende logge på Merchant Center-kontoen din lenger.

Før du fjerner en bruker, må du sørge for at bekreftelsesstatusen til nettstedet ditt ikke er knyttet til denne brukeren. Hvis den er det, og hvis du fjerner brukeren fra kontoen din, mister du også bekreftelsesstatusen (og dermed statusen til kravet ditt). Da må du gjennomføre nettstedsbekreftelsen og kravinnsendingen med en annen bruker.

Slik fjerner du en bruker:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Kontotilgang på Innstillinger-menyen.
  3. Under «Brukere» klikker du på e-postadressen til brukeren du vil fjerne.
  4. Under «Brukerstatus» klikker du på Fjern brukeren.

Endre brukerroller

Slik endrer du rollen til en bruker:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Kontotilgang på Innstillinger-menyen.
  3. Finn e-postadressen knyttet til rollen du vil endre, under «Brukerstatus».

Fjern tilgangen din til Merchant Center-kontoen

Hvis du ikke lenger ønsker at Google-kontoen din skal være tilknyttet en Merchant Center-konto, kan du fjerne din egen tilgang i Innstillinger-delen.

Når du gjør dette, mister du tilgangen til Merchant Center-kontoen, og du kan ikke lenger se eller gjøre endringer i kontoen. Du må kontakte en Merchant Center-kontoadministrator for å få tilgang igjen.

Merk: Hvis du er Merchant Center-administrator, kan du ikke fjerne Google-kontoen din med mindre en annen administratorbruker allerede er tilknyttet kontoen.

Slik fjerner du din egen konto:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og velg Innstillinger på «Innstillinger»-menyen.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Klikk på Fjern tilgangen.
  5. Klikk på Fjern tilgangen igjen for å bekrefte at du vil fjerne kontoen din.