I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide

Filformat för produktdata

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om filformat för produktdata i Merchant Center.

När du har skapat ett flöde lägger du till produktdata genom att ladda upp ett dataflöde. Vi stöder för närvarande dataflöden i följande format:

Text (kalkylark) eller tabbavgränsat

Vi rekommenderar att du använder ett kalkylarksprogram som Microsoft Excel eller Google Kalkylark för att skapa kalkylarket. Om du använder Google Kalkylark kan du ladda ned filen och sedan ladda upp den direkt till Merchant Center.

Läs om hur du skapar och laddar upp ett tabbavgränsat produktdataflöde.

Fördelar

• enkelt att skapa och redigera om du har ett kalkylprogram
  • lättare att visa flera produkter

Nackdelar

• lättare att göra formateringsfel

Exempel med några av de obligatoriska attributen:

Id
[id]

Titel
[title]

Beskrivning
[description]

Pris
[price]

Skick
[condition]

Länk
[link]

123-uk Gul björn Mjuk och kramgo nallebjörn 129 new http://www.example.com
XML

Eventuellt kan du redan generera en XML-fil från din webbplats, vilket kan göra det lättare när du lägger till filen i Merchant Center. XML kräver dock mer teknisk expertis än ett kalkylark.

Vi stöder utökade versioner av RSS 2.0 och Atom 1.0. Du kan skapa och redigera filerna med valfri textredigerare, till exempel Anteckningar eller SimpleText. Precis som i HTML används taggar i XML för att definiera innehållsblock. Taggarna anges med större än- och mindre än-tecken och innehåller information om dina produkter.

Fördelar

• din webbplats kanske redan genererar en XML-fil med ditt innehåll
  • enklare att inkludera flera värden för ett attribut

Nackdelar

• kan kräva mer avancerade tekniska kunskaper
  • svårt att visa många produkter samtidigt

Du kan se exempelfiler genom att klicka på det aktuella XML-formatet och ladda ned det. RSS 2.0 eller Atom 1.

När du har skapat dataflödet måste du spara filen med en godkänd filtyp och med lämplig filändelse:

Obs! XML-formatet stöds nu för lagerflöden.

Om du schemalägger dataflödet ska du se till att flödets webbadress leder direkt till flödesfilen. Om den i stället pekar på din webbplats hämtas produktinformationen i HTML-format, vilket gör att flödet inte fungerar. Webbadressen måste börja med antingen http://, https:// eller sftp://. Om filen kräver ett användarnamn och lösenord för åtkomst, anger du inloggningsuppgifterna så att Google får tillgång till filen.