Onboardingguide

Filformat som stöds

Vi stöder för närvarande dataflöden i följande format:

Text (kalkylark) eller tabbavgränsat

I det här formatet infogar du först attributnamnen på den första raden (d.v.s. rubriken) åtskilda av ett tabbtecken. Från den andra raden infogar du motsvarande värden under varje attributnamn. Vi rekommenderar att du använder ett kalkylarksprogram som Microsoft Excel eller Google Kalkylark för att skapa filen. Spara den sedan som en tabbavgränsad fil. Om du använder Google Kalkylark kan du hämta filen och överföra den som en .txt-fil. Du kan också överföra kalkylarket direkt till Merchant Center.

Obs! Vi kan för närvarande inte ta emot flöden i filformaten Excel (.xls) eller kommaavgränsade värden (.csv). Konvertera filen till ett textformat innan du laddar upp den.

Läs mer om att skapa tabbavgränsade dataflöden.

Om du vill titta på exempelfiler klickar du på Tabbavgränsad (.txt).

Fördelar:

• Enkelt att skapa och redigera om du har ett kalkylprogram
  • Lättare att visa flera varor

Nackdelar:

• Enklare att göra formateringsfel

Ett exempel som använder några obligatoriska attribut ser ut så här:

id title [titel] beskrivning pris condition länk
123-sve Gul björn En mjuk och kramgo nallebjörn 129 ny http://www.example.com
XML

Vi stöder utökade versioner av RSS 2.0 och Atom 1.0. Du kan skapa och redigera filerna med en textredigerare, t.ex. Anteckningar eller SimpleText. Liksom i HTML används taggar i XML för att definiera innehållsblock. Information om dina varor är innesluten i dessa taggar, vilka indikeras med tecknen större än och mindre än.

Fördelar:

• Din webbplats kanske redan genererar en XML-fil med ditt innehåll
  • Enklare att inkludera flera värden för ett attribut

Nackdelar:

• Kan kräva mer avancerade tekniska kunskaper
  • Svårt att visa många varor samtidigt

Klicka på det aktuella XML-formatet och hämta det om du vill titta på exempelfiler. RSS 2.0 eller Atom 1.

När du har skapat dataflödet måste du spara filen med en godkänd filtyp och med lämplig filändelse:

• .gz: Gnu zip, komprimerad TSV (rekommenderas) eller XML
  • .txt: TSV
  • .xml: XML
  • .zip: Zip, komprimerad TSV eller XML
  • .bz2: Bzip2, komprimerad TSV eller XML

Obs! Det går nu att använda XML-filer för lagerflöden.

Om du schemalägger dataflödet måste du se till att flödets webbadress leder direkt till flödesfilen. Om den pekar till din webbplats hämtas varuinformationen i ett HTML-format, vilket gör att flödet inte fungerar. Webbadressen måste börja på http://, https://, ftp:// eller sftp://. Om filen kräver ett användarnamn och lösenord måste du ange inloggningsuppgifterna så att Google får tillgång till filen.