Onboardingguide

Filformat för produktdata

File formats for product data [Hero image]

När du har skapat ett flöde lägger du till produktdata genom att ladda upp ett dataflöde. Vi stöder för närvarande dataflöden i följande format:

Text (kalkylark) eller tabbavgränsat

Vi rekommenderar att du använder ett kalkylarksprogram som Microsoft Excel eller Google Kalkylark för att skapa kalkylarket. Om du använder Google Kalkylark kan du hämta filen och sedan överföra den direkt till Merchant Center.

Läs om hur du skapar och laddar upp ett tabbavgränsat produktdataflöde.

Fördelar:

• Enkelt att skapa och redigera om du har ett kalkylprogram
  • Lättare att visa flera varor

Nackdelar:

• Enklare att göra formateringsfel

Ett exempel som använder några obligatoriska attribut ser ut så här:

id [id] title [titel] description [beskrivning] price [pris] condition [skick] link [länk]
123-sve Gul björn En mjuk och kramgo nallebjörn 129 ny http://www.example.com
XML

Vi stöder utökade versioner av RSS 2.0 och Atom 1.0. Du kan skapa och redigera filerna med en textredigerare, t.ex. Anteckningar eller SimpleText. Liksom i HTML används taggar i XML för att definiera innehållsblock. Information om dina varor är innesluten i dessa taggar, vilka indikeras med tecknen större än och mindre än.

Fördelar:

• Din webbplats kanske redan genererar en XML-fil med ditt innehåll
  • Enklare att inkludera flera värden för ett attribut

Nackdelar:

• Kan kräva mer avancerade tekniska kunskaper
  • Svårt att visa många varor samtidigt

Klicka på det aktuella XML-formatet och hämta det om du vill titta på exempelfiler. RSS 2.0 eller Atom 1.

När du har skapat dataflödet måste du spara filen med en godkänd filtyp och med lämplig filändelse:

Obs! Det går nu att använda XML-filer för lagerflöden.

Om du schemalägger dataflödet måste du se till att flödets webbadress leder direkt till flödesfilen. Om den pekar till din webbplats hämtas varuinformationen i ett HTML-format, vilket gör att flödet inte fungerar. Webbadressen måste börja med antingen http://, https://, ftp:// eller sftp://. Om filen kräver ett användarnamn och lösenord för åtkomst måste du ange inloggningsuppgifterna så att Google får tillgång till filen.