Veiledning for programtilgang

Støttede filformater

For øyeblikket støtter vi datafeeder i følgende formater:

Tekst (regneark) eller tabulatordelt

I dette formatet må du først legge inn attributtnavnene i den øverste raden (overskriftsraden) og skille navnene med tabulator. Fra rad to legger du inn de tilhørende verdiene for hvert attributtnavn. Vi anbefaler at du bruker et regnearkprogram, som Microsoft Excel eller Google Regneark, til å opprette dette. Lagre filen som en tabulatordelt fil. Hvis du bruker Google Regneark, kan du laste ned filen og deretter laste den opp som TXT-fil. Du kan også laste opp regnearket direkte i Merchant Center.

Merk: Vi støtter foreløpig ikke feeder i XLS- (Excel) eller CSV-format (kommaseparerte verdier). Du må konvertere filen til tekstformat før du laster den opp.

Finn ut mer om hvordan du oppretter tabulatordelte datafeeder.

Du kan se eksempelfiler ved å klikke på Tabulatordelt (.txt).

Fordeler:

• Med et regnearksprogram kan du enkelt opprette og redigere et slikt format.
  • Enklere å vise flere varer.

Ulemper:

• Enklere å gjøre formateringsfeil.

Her ser du et eksempel der noen av de påkrevde attributtene er brukt:

id [ID] title [tittel] beskrivelse pris tilstand link
123-uk Gul bjørn En lodden kosebamse 120 ny http://www.example.com
XML

Vi støtter utvidede versjoner av RSS 2.0 og Atom 1.0. Du kan opprette og redigere disse filene ved hjelp av et hvilket som helst tekstredigeringsprogram, for eksempel Notepad eller SimpleText. I likhet med HTML inneholder XML tagger som definerer innholdsblokker. Disse taggene indikeres av vinkelparenteser og inneholder informasjon om varene.

Fordeler:

• Nettstedet ditt genererer kanskje allerede en XML-fil for innholdet.
  • Enklere å inkludere flere verdier for samme attributt.

Ulemper:

• Kan stille større krav til datakunnskaper.
  • Vanskelig å se mange varer samtidig.

Klikk på det aktuelle XML-formatet for å laste ned eksempelfiler. RSS 2.0 eller Atom 1.

Når du oppretter en datafeed, må du huske å lagre filen i et av de støttede filformatene med riktig filetternavn:

• .gz: Gnu zip, komprimert TSV (anbefalt) eller XML
  • .txt: TSV
  • .xml: XML
  • .zip: Zip, komprimert TSV eller XML
  • .bz2: Bzip2, komprimert TSV eller XML

Merk: XML-filer støttes nå for feeder for produktlager.

Hvis du har en tidsplan for datafeeden din, må du sørge for at feednettadressen peker direkte til feedfilen din. Hvis den i stedet peker mot nettstedet ditt, blir vareinformasjonen hentet i HTML-format, noe som resulterer i at strømmen ikke fungerer. Nettadressen må begynne med enten http://, https://, ftp:// eller sftp://. Hvis man må oppgi brukernavn og passord for å få tilgang til filen din, må du oppgi disse påloggingsopplysningene, slik at Google får tilgang til den.