I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Veiledning for programtilgang

Filformater for produktinformasjon

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om filformater for produktinformasjon i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Når du har opprettet en feed, kan du legge til produktinformasjon i den ved å laste opp en datafeed. For tiden støtter vi datafeeder i disse formatene:

Tekst (regneark) eller tabulatordelt

Vi anbefaler at du bruker et regnearkprogram, som Microsoft Excel eller Google Regneark, til å opprette regnearket. Hvis du bruker Google Regneark, kan du laste ned filen og deretter laste den opp direkte til Merchant Center.

Finn ut hvordan du oppretter og laster opp tabulatordelte produktfeeder

Fordeler:

• Med et regnearkprogram kan du enkelt opprette og redigere et slikt format.
  • Det er enklere å vise flere produkter.

Ulemper:

• Faren for formateringsfeil øker.

Her ser du et eksempel der noen av de obligatoriske attributtene er brukt:

ID
[id]

Tittel
[title]

Beskrivelse
[description]

Pris
[price]

Tilstand
[condition]

Link
[link]

123-uk Gul bjørn En lodden kosebamse 12 ny http://www.example.com
XML

Det kan hende at du allerede kan generere en XML-fil fra nettstedet ditt, noe som kan gjøre det enklere når du skal legge til filen i Merchant Center. Det kreves imidlertid mer teknisk ekspertise for å generere XML-filer enn regneark.

Vi støtter utvidede versjoner av RSS 2.0 og Atom 1.0. Du kan opprette og redigere disse filene ved hjelp av en hvilken som helst tekstbehandler, for eksempel Notepad eller SimpleText. I likhet med HTML inneholder XML tagger som definerer innholdsblokker. Disse taggene er omsluttet av vinkelparenteser og inneholder informasjon om produktene.

Fordeler:

• Nettstedet ditt genererer kanskje allerede en XML-fil for innholdet.
  • Det er enklere å inkludere flere verdier for det samme attributtet.

Ulemper:

• Mer omfattende datakunnskap kan kreves.
  • Det er vanskelig å se mange produkter samtidig.

Klikk på det aktuelle XML-formatet for å laste ned eksempelfiler: RSS 2.0 eller Atom 1.

Når du oppretter en datafeed, må du huske å lagre filen i et av de støttede filformatene med riktig filetternavn:

Merk: XML-filer støttes nå i feeder for produktlager.

Hvis du har en tidsplan for datafeeden din, kan du sørge for at nettadressen for feeden peker direkte mot feedfilen din. Hvis den i stedet peker mot nettstedet, hentes produktinformasjonen i HTML-format, noe som fører til at feeden ikke fungerer. Nettadressen må begynne med http://, https:// eller sftp://. Hvis brukernavn og passord kreves for å få tilgang til filen, må du oppgi riktig påloggingsinformasjon, slik at Google får tilgang til filen.