Veiledning for programtilgang

Filformater for produktinformasjon

File formats for product data [Hero image]

Når du har opprettet en feed, kan du legge til produktinformasjon i den ved å laste opp en datafeed. For tiden støtter vi datafeeder i følgende formater:

Tekst (regneark) eller tabulatordelt

Vi anbefaler at du bruker et regnearkprogram, som Microsoft Excel eller Google Regneark, til å opprette regnearket. Hvis du bruker Google Regneark, kan du laste ned filen og deretter laste den opp direkte til Merchant Center.

Finn ut hvordan du oppretter og laster opp en tabulatordelt produktfeed

Fordeler:

• Med et regnearksprogram kan du enkelt opprette og redigere et slikt format.
  • Det er enklere å vise flere produkter.

Ulemper:

• Enklere å gjøre formateringsfeil.

Her ser du et eksempel der noen av de obligatoriske attributtene er brukt:

ID
[id]

Tittel
[title]

Beskrivelse
[description]

Pris
[price]

Tilstand
[condition]

Link
[link]

123-no Gul bjørn En lodden kosebamse 12 ny http://www.example.com
XML

Det kan hende at du allerede kan generere en XML-fil fra nettstedet ditt, noe som kan gjøre det enklere når du skal legge til filen i Merchant Center. Det kreves imidlertid mer teknisk ekspertise for å generere XML-filer enn regneark.

Vi støtter utvidede versjoner av RSS 2.0 og Atom 1.0. Du kan opprette og redigere disse filene ved hjelp av et hvilket som helst tekstredigeringsprogram, for eksempel Notepad eller SimpleText. I likhet med HTML inneholder XML tagger som definerer innholdsblokker. Disse taggene er omsluttet av vinkelparenteser og inneholder informasjon om produktene.

Fordeler:

• Nettstedet ditt genererer kanskje allerede en XML-fil for innholdet.
  • Enklere å inkludere flere verdier for samme attributt.

Ulemper:

• Kan kreve mer omfattende datakunnskap.
  • Det er vanskelig å se mange produkter samtidig.

Klikk på det aktuelle XML-formatet for å laste ned eksempelfiler. RSS 2.0 eller Atom 1.

Når du oppretter en datafeed, må du huske å lagre filen i et av de støttede filformatene med riktig filetternavn:

Merk: XML-filer støttes nå for feeder for produktlager.

Hvis du har en tidsplan for datafeeden din, må du sørge for at feednettadressen peker direkte til feedfilen din. Hvis den i stedet peker mot nettstedet ditt, blir produktinformasjonen hentet i HTML-format, noe som resulterer i at feeden ikke fungerer. Nettadressen må begynne med http://, https://, ftp:// eller sftp://. Hvis filen din er beskyttet med brukernavn og passord, må du oppgi riktige påloggingsopplysninger slik at Google får tilgang til filen.