Toelatingsgids

Bestandsindelingen voor productgegevens

Nadat u een feed heeft gemaakt, voegt u uw productgegevens toe door een datafeed te uploaden. Momenteel worden datafeeds in de volgende indelingen ondersteund:

Tekst in een spreadsheet of door tabs gescheiden tekst

We raden u aan een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets te gebruiken. Als u Google Spreadsheets gebruikt, kunt u uw bestand downloaden en daarna rechtstreeks uploaden naar Merchant Center.

Ontdek hoe u een door tabs gescheiden productgegevensfeed maakt en uploadt

Voordelen:

• Als u een spreadsheetprogramma heeft, kunt u het bestand eenvoudig maken en bewerken.
  • U kunt eenvoudig meerdere artikelen weergeven.

Nadelen:

• Er kunnen makkelijker indelingsfouten worden gemaakt.

Een voorbeeld met enkele vereiste kenmerken:

id title [titel] beschrijving [description] prijs [price] staat link
123-uk Gele beer Een zachte, knuffelige teddybeer 12 nieuw http://www.example.com
XML

We ondersteunen uitgebreide versies van RSS 2.0 en Atom 1.0. U kunt deze bestanden maken en bewerken met een teksteditor zoals Kladblok of SimpleText. Net als HTML maakt XML gebruik van tags om inhoudsblokken te definiëren. De informatie over uw artikelen wordt ingesloten in deze tags, die worden aangegeven door middel van vierkante haken.

Voordelen:

• Uw site genereert mogelijk al een XML-bestand met uw inhoud.
  • U kunt eenvoudiger meerdere waarden toevoegen voor een kenmerk.

Nadelen:

• Er is mogelijk meer technische kennis vereist.
  • Het is moeilijk om meerdere artikelen tegelijk te bekijken.

Klik op de gewenste XML-indeling om voorbeeldbestanden te downloaden: RSS 2.0 of Atom 1.

Wanneer u uw datafeed maakt, moet u uw bestand opslaan als een van de ondersteunde bestandstypen en de juiste extensie voor de bestandsnaam gebruiken:

• .gz: Gnu-zip, gecomprimeerde TSV (aanbevolen) of XML
  • .txt: TSV
  • .xml: XML
  • .zip: Zip, gecomprimeerde TSV of XML
  • .bz2: Bzip2, gecomprimeerde TSV of XML

Opmerking: XML wordt nu officieel ondersteund voor voorraadfeeds.

Wanneer u uw datafeed plant, moet u ervoor zorgen dat de feed-URL rechtstreeks verwijst naar uw feedbestand. Als de feed-URL naar uw website verwijst, worden uw artikelgegevens opgehaald in een html-indeling en kan de feed niet worden verwerkt. De URL moet beginnen met http://, https://, ftp:// of sftp://. Geef de benodigde inloggegevens op (als een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn voor toegang tot uw bestand), zodat Google toegang tot uw bestand kan krijgen.