Toelatingsgids

Ondersteunde bestandsindelingen

Momenteel worden datafeeds in de volgende indelingen ondersteund:

Tekst in een spreadsheet of door tabs gescheiden tekst

Voor deze indeling voegt u op de eerste regel (de koprij) eerst de kenmerknamen toe, gescheiden door een tab. Vervolgens geeft u vanaf de tweede regel onder elke kenmerknaam de bijbehorende waarden op. We raden aan een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets te gebruiken om dit te maken en het op te slaan als een door tabs gescheiden bestand. Als u Google Spreadsheets gebruikt, kunt u uw bestand downloaden en het uploaden als een .txt-bestand of uw spreadsheet rechtstreeks naar Merchant Center uploaden.

Opmerking: Momenteel worden feeds in de bestandsindelingen .xls (Excel) en .csv (door komma's gescheiden waarden) niet geaccepteerd. Converteer uw bestand naar een tekstindeling voordat u het uploadt.

Bekijk meer informatie over hoe u datafeeds met tabs als scheidingsteken maakt.

Klik op Door tabs gescheiden (.txt) om voorbeeldbestanden te bekijken.

Voordelen:

• Als u een spreadsheetprogramma heeft, kunt u het bestand eenvoudig maken en bewerken.
  • U kunt eenvoudig meerdere artikelen weergeven.

Nadelen:

• Er kunnen makkelijker indelingsfouten worden gemaakt.

Een voorbeeld met enkele vereiste kenmerken:

id title [titel] beschrijving [description] prijs [price] staat link
123-uk Gele beer Een zachte, knuffelige teddybeer 12 nieuw http://www.example.com
XML

We ondersteunen uitgebreide versies van RSS 2.0 en Atom 1.0. U kunt deze bestanden maken en bewerken met een teksteditor zoals Kladblok of SimpleText. Net als HTML maakt XML gebruik van tags om inhoudsblokken te definiëren. De informatie over uw artikelen wordt ingesloten in deze tags, die worden aangegeven door middel van vierkante haken.

Voordelen:

• Uw site genereert mogelijk al een XML-bestand met uw inhoud.
  • U kunt eenvoudiger meerdere waarden toevoegen voor een kenmerk.

Nadelen:

• Er is mogelijk meer technische kennis vereist.
  • Het is moeilijk om meerdere artikelen tegelijk te bekijken.

Klik op de gewenste XML-indeling om voorbeeldbestanden te downloaden: RSS 2.0 of Atom 1.

Wanneer u uw datafeed maakt, moet u uw bestand opslaan als een van de ondersteunde bestandstypen en de juiste extensie voor de bestandsnaam gebruiken:

• .gz: Gnu-zip, gecomprimeerde TSV (aanbevolen) of XML
  • .txt: TSV
  • .xml: XML
  • .zip: Zip, gecomprimeerde TSV of XML
  • .bz2: Bzip2, gecomprimeerde TSV of XML

Opmerking: XML wordt nu officieel ondersteund voor voorraadfeeds.

Wanneer u uw datafeed plant, moet u ervoor zorgen dat de feed-URL rechtstreeks verwijst naar uw feedbestand. Als de feed-URL naar uw website verwijst, worden uw artikelgegevens opgehaald in een HTML-indeling en kan de feed niet worden verwerkt. De URL moet beginnen met http://, https://, ftp:// of sftp://. Als een gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist voor toegang tot uw bestand, geeft u de betreffende inloggegevens op om Google toegang te verlenen tot uw bestand.