Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Rekisteröitymisopas

Tuotetietojen tiedostomuodot

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa uuden Kauppiaskeskuksen tuotetietojen tiedostomuodoista, klikkaa tästä.

Kun olet luonut syötteen, lisäät siihen tuotetietosi lataamalla datasyötteen. Tuemme tällä hetkellä datasyötteitä seuraavissa muodoissa:

Teksti (laskentataulukko) tai sarake-eroteltu

Laskentataulukon luomiseen kannattaa käyttää taulukkolaskentaohjelmaa, kuten Microsoft Exceliä tai Google Sheetsiä. Jos käytät Google Sheetsiä, voit ladata tiedoston ensin omalle laitteellesi ja sitten suoraan Kauppiaskeskukseen.

Lue ohjeet sarake-erotellun datasyötteen luomiseen ja lataamiseen.

Hyödyt:

• Luominen ja muokkaaminen on helppoa taulukkolaskentaohjelmalla.
  • Useiden tuotteiden katsominen on helppoa.

Haitat:

• Muotoon liittyviä virheitä ilmenee helpommin.

Esimerkki, jossa on käytetty joitakin vaadittuja määritteitä:

Tunnus
[id]

Nimi
[title]

Kuvaus
[description]

Hinta
[price]

Kunto
[condition]

Linkki
[link]

123-uk Keltainen karhu Pehmoinen nallekarhu 12 uusi http://www.example.com
XML

Voit ehkä jo luoda XML-tiedoston verkkosivustoltasi, mikä saattaa helpottaa tiedoston lisäämistä Kauppiaskeskukseen. XML-tiedoston käyttäminen edellyttää kuitenkin enemmän teknistä osaamista kuin laskentataulukko.

Tuemme RSS 2.0:n ja Atom 1.0:n laajennettuja versioita. Voit luoda ja muokata näitä tiedostoja millä tahansa tekstieditorilla, kuten Notepadilla tai SimpleTextillä. XML käyttää HTML:n tavoin tageja sisältölohkojen määrittämiseen. Tuotenimikkeiden tiedot ovat kulmasulkeilla merkittyjen tagien sisällä.

Hyödyt:

• Sivustosi voi ehkä jo luoda sisällöstäsi XML-tiedoston.
  • Useiden arvojen sisällyttäminen määritteeseen on helpompaa.

Haitat:

• Voi vaatia enemmän teknistä tietämystä.
  • Useita tuotteita on vaikea nähdä kerralla.

Jos haluat nähdä esimerkkitiedostoja, klikkaa haluamaasi XML-muotoa ja lataa se: RSS 2.0 tai Atom 1.

Kun luot datasyötteesi, muista tallentaa tiedosto tuetussa tiedostomuodossa, jolla on asiaankuuluva tiedostopääte:

Huom. XML-muotoa tuetaan nyt virallisesti varastosyötteissä.

Jos ajastat datasyötteesi, voit varmistaa, että syötteen URL-osoite viittaa suoraan syötetiedostoosi. Jos se sen sijaan viittaa verkkosivustolle, tuotteesi tiedot haetaan HTML-muodossa, mikä johtaa syötevirheeseen. URL-osoitteen alkuosan on oltava joko http://, https:// tai sftp://. Jos tiedostoon tarvitaan käyttäjänimi ja salasana, lisää myös tarvittavat kirjautumistiedot, jotta Google pääsee tiedostoon.