Dit Helpcentrum toont artikelen die van toepassing zijn op Merchant Center Next. Meer informatie over de upgrade en antwoorden op Veelgestelde vragen.

Aangepaste matching van gegevensbronnen instellen

Gebruik aangepaste matching van gegevensbronnen om een aanvullende gegevensbron aan uw primaire gegevensbron te koppelen met een ander kenmerk dan ID [id]. Als u bijvoorbeeld extra kenmerken wilt toevoegen op basis van het merk of type van uw product, in plaats van op basis van de bijbehorende id [id], kunt u een aanvullende gegevensbron met aangepaste matching gebruiken.

Opmerking: Als een kolom in uw aanvullende gegevensbron ID-waarden bevat maar een andere kenmerkkop heeft (bijvoorbeeld 'SKU'), is het wellicht handig om de kolom 'SKU' toe te wijzen aan het kenmerk ID [id] met behulp van ID-regels.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een aangepaste matching van gegevensbronnen gebruikt.

Hoe het werkt

Wanneer u een aanvullende gegevensbron maakt, wijzigt u uw selectie om aan te geven dat u uw gegevensbronnen wilt samenvoegen met behulp van een ander kenmerk dan ID. Voorbeeld:

Primaire gegevensbron:

ID [id] Titel [title] Prijs [price] Merk [brand]
1 shirt 34 EUR Merk A
2 schoenen 55 EUR Merk B
3 wandelschoenen 100 EUR Merk C
4 broek 75 EUR Merk A

Aanvullende gegevensbron waarin het kenmerk merk [brand] wordt gebruikt in plaats van het kenmerk ID [id] om overeen te laten komen met de primaire gegevensbron:

Merk
[brand]
Aangepast label 0-4
[custom_label_0-4]
Merk A SALE

Resulterende gegevensbron:

ID
[id]
Titel
[title]
Prijs
[price]
Merk
[brand]
Aangepast label 0-4
[custom_label_0-4]
1 shirt 34 EUR Merk A UITVERKOOP
2 schoenen 55 EUR Merk B
3 wandelschoenen 100 EUR Merk C
4 broek 75 EUR Merk A SALE

Opmerking: Er geldt een limiet van 30.000 rijen voor de aanvullende gegevensbronnen die u aan uw primaire gegevensbron wilt koppelen.

Instructies

Zo maakt u een aanvullende gegevensbron:

Step 1 Klik in uw Merchant Center-account, op het icoon voor instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].

Step 2 Selecteer Gegevensbronnen.

Step 3 Selecteer het tabblad Aanvullende gegevensbronnen.

Step 4 Klik op Aanvullende gegevensbron toevoegen om een nieuwe aanvullende gegevensbron te maken.

Step 5 Geef een naam op voor uw aanvullende gegevensbron, stel uw gegevensbron in en koppel uw gegevens aan Merchant Center. U kunt kiezen uit deze opties:

• Producten uit een bestand toevoegen
  • Een Google Spreadsheets-template gebruiken
  • Producten toevoegen met de API

Step 5 Klik op Doorgaan.

Step 5 Nadat u de gegevensbron heeft geüpload, selecteert u een gemeenschappelijk kenmerk in uw gegevensbronnen om de gegevensbronnen samen te voegen. Selecteer daarna een ander kenmerk in het dropdownmenu. U kunt het kenmerk ook typen.

Step 5 Selecteer de primaire gegevensbron waaraan u uw nieuwe aanvullende gegevensbron wilt koppelen.

Step 5 Klik op Doorgaan.

Stel daarna regels in voor uw nieuwe aanvullende gegevensbron. Meer informatie over hoe u kenmerkregels instelt.