In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Feeds die meerdere landen targeten in Merchant Center verwijderen

Gepubliceerd in april 2024 | Bijgewerkt in juni 2024

Van nu af aan kunt u alleen nog feeds hebben die één feedlabel en taal targeten. U kunt geen feedlabel en taal meer toevoegen aan een bestaande feed. Deze wijziging is niet van invloed op hoe uw producten worden geüpload naar Merchant Center of hoe ze worden getoond op Google. U hoeft verder niets te doen.

Een feedlabel is een container waarin u producten kunt groeperen.

Bestaande feeds die meerdere feedlabels en talen targeten, worden gemigreerd zodat ze maar één feedlabel en taal targeten. Hiervoor splitsen we feeds op in meerdere feeds. Aanvullende feeds die niet in primaire feeds worden gebruikt, worden definitief verwijderd.

Als dit van toepassing is op uw account, merkt u dat bij nieuwe feeds aan de gegevens op het tabblad Diagnostische gegevens, het tabblad Productenlijst en het filter voor feedselectie. Het feedselectiefilter op het tabblad Diagnostische gegevens toont dan alleen gegevens vanaf de datum waarop de wijziging heeft plaatsgevonden.

Als de feeds tijdens de migratie worden gesplitst, kan het zijn dat het aantal aanbiedingen op de pagina met de feedlijst onjuist is. Als u gewend bent om productbestanden handmatig te uploaden naar een feed die meerdere feedlabels en talen target, moet u hetzelfde bestand handmatig uploaden naar elke afzonderlijke gesplitste feed.

Specifieke wijzigingen voor geautomatiseerde feeds

Als u geautomatiseerde feeds (websitefeeds) in Merchant Center gebruikt en die feeds meerdere landen targeten, voegen we de instellingen voor verschillende landen samen in één configuratie voor alle landen. Dit kan de onderstaande gevolgen hebben voor uw feed:

• Als u niet-standaardregels gebruikt voor bepaalde landen, behouden we alleen de niet-standaardregel voor één van de landen. Deze wordt willekeurig gekozen. Standaardregels worden samengevoegd. U kunt voorkomen dat dit gevolgen heeft voor uw feed door dezelfde regels te gebruiken voor alle landen van de geautomatiseerde feeds.
  • Als u aanvullende doellanden heeft toegevoegd aan bepaalde landen, worden die doellanden toegepast op alle producten in uw geautomatiseerde feed, ongeacht het land.
  • Alle producten op uw website worden toegevoegd via de geautomatiseerde feed. Als de landen in uw websitefeed niet alle landen bevatten die op uw website worden gevonden, kunnen er extra producten worden toegevoegd.

Dit kan gevolgen hebben voor uw producten en hoe ze op Google worden getoond.

Update juni 2024:

Wijzigingen die specifiek zijn voor incrementele feeds

Als u incrementele feeduploads gebruikt en deze niet heeft geconverteerd naar een primaire feed, ziet u mogelijk een nieuwe primaire feed met de naam Productenbron. Deze feed kan worden gebruikt om producten bij te werken die u afzonderlijk heeft geüpload via de productenlijst. Hier kunt u meer informatie vinden over de beëindiging van incrementele feeds.