I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om försäljningspris och kampanjer (för Shopify-användare)

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify
En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du letar efter information om försäljningspris och kampanjer (för användare som integrerats med Shopify) i Merchant Center Next.

Visa ett erbjudande för produkterna genom att lägga till försäljningspris eller kampanj. Observera att kampanjer i Merchant Center kallas rabatter i Shopify.

När du anger rabatt eller försäljningspris för produkterna visar Google en REA-annotering och ett överstruket pris eller en kampanjkommentar liknande 25 % rabatt eller 40 USD rabatt som gör rean mer synlig för kunderna. Det här går att göra manuellt genom att ange ett försäljningspris för enskilda produkter eller genom att skapa en kampanj med specifika start- och slutdatum för flera produkter.

Innehåll

Fördelar med försäljningspris och kampanjer

• Ökad försäljning: Genom att erbjuda rabatter eller kampanjer uppmuntrar du kunder att göra inköp som de annars hade skjutit upp, vilket leder till ökad försäljning för ditt företag.

• Lockar kunder: Utförsäljningar och kampanjer drar till sig nya kunder som letar efter bra erbjudanden och utökar därigenom din kundbas.

• Skapa förtroende: Utförsäljningar och kampanjer hjälper dig att visa upp produkt- och affärsfördelarna och på så sätt skapa kundlojalitet.

Så här visas försäljningspris och kampanjer på Google

Sale price

Om försäljningspriset och det ursprungliga baspriset uppfyller vissa villkor visas båda priserna tillsammans med försäljningsprisannoteringar på olika Google-plattformar såsom Google Sök, Shopping-annonser och Shopping-fliken. Försäljningspriset visas då som det aktuella priset vid sidan av det ursprungliga priset genomstruket. Produkten får också ett märke som framhäver rean. Färgerna som används för annoteringarna varierar beroende på var produkten visas.

Exempel på annons med ett försäljningspris

Kampanjer

Med kampanjer kan du distribuera onlineerbjudanden på olika Google-plattformar såsom Google Sök, Shopping-annonser och Shopping-fliken. Det går att erbjuda kunderna rabatt på produkter, samlingar eller varianter i butiken.

Kampanjtyper som stöds

Följande kampanjtyper som skapas i Shopify kan kopplas till Merchant Center:

• Rabattkoder: Fast värde eller procentuell rabattkod på produkter och varianter.
  • Automatiska rabatter: Rabatter som tillämpas automatiskt i kassan och i kundvagnen. Du kan skapa automatiska rabatter med en viss procentandel eller ett fast belopp.
Obs! Kampanjer i USA, Kanada, Förenade kungariket, Australien, Indien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Nederländerna och Japan kan kopplas till ditt Merchant Center-konto. För närvarande är automatiska rabatter som skapas i Shopify endast kvalificerade för integrering i Merchant Center i USA.

Kampanjtyper som inte stöds

För närvarande går det inte att koppla följande typer av kampanjer och villkor till ditt Merchant Center-konto:

• Kampanjer med fri frakt
  • Köp X och få Y-kampanjer
  • Alla typer av rabatter på samlingar i butiken
  • Lokala rabatter i butik
    • Endast onlinerabatter kopplas till Merchant Center
  • Rabatter som är inriktade på specifika användare
  • Kampanjer utan slutdatum
  • Kampanjer med ett startdatum som är äldre än sex månader

Dessutom stöds inte kampanjer om ditt konto inte har några aktiva erbjudanden i USA, oavsett kampanjens målland.

Illustrationen visar en person som tittar på ett detaljhandelserbjudande i Google Shopping.

Så här aktiverar du försäljningspris i Shopify

När produkten visas med försäljningsprisannoteringar sticker rean ut i mängden och potentiella kunder ser hur mycket de sparar på det köpet.

Det går att ange försäljningspriser för enskilda produkter manuellt utan att använda rabattkoder. När du säljer en produkt till ett lägre pris vill du kanske att kunderna ser det ursprungliga priset för att förstå prisjämförelsen. Om du vill visa ett försäljningspris i onlinebutiken och på Google måste produktinformationen innehålla ett jämförelsepris som visar både försäljningspriset och det ursprungliga priset.

Så här anger du jämförelsepris för en produkt

1. Klicka på Produkter i den vänstra navigeringsmenyn på Shopifys administratörssida.
  2. Klicka på namnet på produkten som du vill redigera.
  3. Gör följande i avsnittet Priser:
    • Ange produktens ursprungliga pris i fältet Jämförelsepris.
    • Ange produktens nya försäljningspris i fältet Pris.
    • Kontrollera att värdet i fältet Jämförelsepris är högre än värdet i fältet Pris för att visa försäljningspriset.
  4. Klicka på Spara.
Obs! När du har sparat uppgifterna i Shopify uppdateras priserna på Google inom 24 timmar.

Läs mer om att ange försäljningspriser för produkter i Shopify.

Rekommenderade metoder för försäljningspris

Aktivera inställningen Automatisk produktsynkronisering i Google & YouTube-appen så att det nya priset delas automatiskt på Google Merchant Center när du anger ett jämförelsepris i Shopify. Mer information om hur jämförelsepriset visas på Google finns i specifikationer för sale_price. Produktannonsen uppdateras med försäljningspriset inom några timmar i onlinebutiken.

Så här aktiverar du kampanjer i Shopify

Kampanjer kallas rabatter i Shopify.

Det går att skapa rabattkoder och automatiska rabatter direkt i Shopify-administratören och sedan synkronisera dem med Google & YouTube-appen.

1. Klicka på Rabatter i den vänstra navigeringsmenyn på Shopifys administratörssida.
  2. Klicka på namnet på rabatten som du vill publicera i Google & YouTube-kanalen.
  3. Klicka på Hantera i avsnittet Försäljningskanaler.
  4. Välj Google & YouTube-kanalen där du vill visa och marknadsföra rabatten.
  5. Klicka på Klart.

Läs om att skapa och hantera kampanjer i Shopify.

Det går att hantera kampanjerna i Merchant Center-kontot. Läs om att redigera kampanjer eller att ändra kampanjstatus.

Rekommenderade metoder för kampanjer

• Optimera synligheten: För effektiv marknadsföring av dina produkter på Google måste du fylla i avsnittet Rabatter i Shopify korrekt.
  • Kontrollera kampanjstatus: Det går att kontrollera status för alla aktiva kampanjer i Shopify-administratören genom att öppna fliken Rabatter och granska kolumnen Status. Om någon av kampanjerna inte godkänns visas orsaken på sidan. Du får även en e-postavisering med anvisningar om att åtgärda problemet.
  • Bibehåll godkännandefrekvensen: Se till att den historiska godkännandefrekvensen för kampanjer är hög och uppdatera dig med de senaste kampanjpolicyerna.
  • Samlingar: Använd samlingar för att göra det enklare att gruppera specifika produkter och tillämpa en kampanj på gruppen.
  • Förbered dig inför julhelgen: Förbered dig inför julsäsongen genom att sätta tydliga mål och kontrollera att lagret och priserna uppdateras. Läs rapporten Bästsäljare för populära kategorier och andra insikter som kan hjälpa dig med säljstrategin.
  • Var beredd att göra justeringar i realtid: Bevaka kampanjresultatet kontinuerligt och justera strategierna efter behov. Ändra slutdatum för försäljning och kampanjer, fördela budgeten klokt och använd rapportredigeraren för utvärdering.