In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over uitverkoopprijzen en promoties (voor Shopify-gebruikers)

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify
Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over uitverkoopprijzen en promoties (voor met Shopify geïntegreerde gebruikers) in Merchant Center Next.

Toon een aanbieding voor uw producten door een uitverkoopprijs of promotie in te stellen. Vergeet niet, promoties in Merchant Center heten in Shopify kortingen.

Als u een korting of uitverkoopprijs instelt voor uw producten, toont Google de annotatie UITVERKOOP met de doorgehaalde prijs of een promotieannotatie zoals '25% korting' of '€ 40 korting'. Zo valt uw uitverkoop extra op bij kopers. U kunt dat handmatig doen door een uitverkoopprijs voor afzonderlijke producten in te stellen of door een promotie te maken met specifieke start- en einddatums voor meerdere producten.

In dit artikel

Voordelen van uitverkoopprijzen en promoties

• Meer verkopen: Door kortingen of promoties aan te bieden, verleidt u klanten om aankopen te doen die ze anders misschien uitstellen. Daardoor verkoopt uw bedrijf meer.

• Klanten aantrekken: Met uitverkoopprijzen en promoties trekt u nieuwe klanten aan die op zoek zijn naar aantrekkelijke koopjes. Zo breidt u uw klantenbestand uit.

• Vertrouwen opbouwen: Met uitverkoopprijzen en promoties brengt u de voordelen van uw producten en bedrijf onder de aandacht. Dit leidt tot een hogere klantloyaliteit.

Hoe Google uitverkoopprijzen en promoties toont

Uitverkoopprijs

Als de uitverkoopprijs en de oorspronkelijke basisprijs aan bepaalde voorwaarden voldoen, wordt zowel de oorspronkelijke prijs als de uitverkoopprijs met een annotatie getoond op verschillende Google-platforms, zoals Google Zoeken, Shopping-advertenties en het tabblad Shopping. De uitverkoopprijs wordt als de huidige prijs getoond. De oorspronkelijke prijs staat daarnaast en is doorgehaald. Uw product krijgt ook een badge die uw uitverkoop onder de aandacht brengt. De kleuren van uw annotaties hangen af van de locatie waar uw product wordt getoond.

Voorbeeld van een advertentie met een uitverkoopprijs

Promoties

Met promoties distribueert u online aanbiedingen op verschillende Google-platforms, zoals Google Zoeken, Shopping-advertenties en het tabblad Shopping. U kunt uw klanten korting geven op producten, collecties of varianten in uw winkel.

Ondersteunde promotietypen

De volgende in Shopify gemaakte promotietypen kunt u aan Merchant Center koppelen:

• Kortingscodes: Een code voor een vaste korting of een kortingspercentage voor producten en varianten.
  • Automatische kortingen: Kortingen die automatisch worden toegepast bij het betalen en in de winkelwagen. U kunt automatische kortingen maken voor een percentage of een vast bedrag.
Opmerking: Promoties voor US, CA, UK, AU, IN, FR, DE, ES, IT, NL en JP zijn geschikt voor koppeling met uw Merchant Center-account. Geautomatiseerde kortingen die u in Shopify maakt, komen alleen in aanmerking voor integratie met Merchant Center in de Verenigde Staten.

Niet-ondersteunde promotietypen

De volgende typen promoties en voorwaarden kunnen op dit moment niet aan uw Merchant Center-account worden gekoppeld:

• Promoties voor gratis verzending
  • Koop X krijg Y promoties
  • Alle soorten kortingen op collecties in uw winkel
  • Lokale kortingen in de winkel
    • Alleen online kortingen worden aan Merchant Center gekoppeld
  • Kortingen gericht op specifieke gebruikers
  • Promoties zonder einddatum
  • Promoties met een startdatum ouder dan 6 maanden

Daarnaast worden promoties niet ondersteund als uw account geen actieve aanbiedingen in de VS heeft, ongeacht het doelland van de promotie.

Een illustratie van een persoon die een detailhandelpromotie bekijkt in Google Shopping.

Uitverkoopprijs activeren in Shopify

Als er annotaties met uitverkoopprijzen bij uw producten staan, valt uw uitverkoop op en weten potentiële klanten hoeveel ze besparen als ze een product bij u kopen.

U kunt handmatig uitverkoopprijzen voor afzonderlijke producten instellen zonder kortingscodes te gebruiken. Als u een product voor een lagere prijs in de uitverkoop zet, wilt u misschien dat klanten de uitverkoopprijs met de oorspronkelijke prijs kunnen vergelijken. Als u in uw online winkel en op Google een uitverkoopprijs wilt tonen, moeten uw productdetails een prijsvergelijking bevatten die zowel de uitverkoopprijs als de oorspronkelijke prijs toont.

Stappen om een prijsvergelijking in te stellen voor een product

1. Klik in het linkernavigatiemenu van uw Shopify-beheerpagina op Producten.
  2. Klik op de naam van het product dat u wilt bewerken.
  3. Doe dit in het gedeelte Prijzen:
    • Voer in het veld Prijsvergelijking de oorspronkelijke prijs van het product in.
    • Voer in het veld Prijs de nieuwe uitverkoopprijs van het product in.
    • Zorg dat de waarde in het veld Prijsvergelijking hoger is dan de waarde in het veld Prijs om de uitverkoopprijs te tonen.
  4. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als u uw gegevens in Shopify opslaat, verschijnen de nieuwe prijzen binnen 24 uur op Google.

Ontdek meer informatie over hoe u uitverkoopprijzen voor producten instelt in Shopify.

Best practices voor uitverkoopprijzen

Zet in uw Google & YouTube-app de instelling Automatische productsynchronisatie aan. Als u dan in Shopify een prijsvergelijking instelt, deelt Shopify de nieuwe prijzen automatisch met Google Merchant Center. Ga naar de specificaties voor het kenmerk uitverkoopprijs [sale_price] voor meer informatie over hoe Google de prijsvergelijking toont. In uw online winkel wordt de productvermelding binnen een paar uur geüpdatet met de uitverkoopprijs.

Promoties activeren in Shopify

In Shopify worden promoties kortingen genoemd.

U maakt kortingscodes en geautomatiseerde kortingen rechtstreeks in uw Shopify-beheercentrum en synchroniseert ze daarna naar de Google & YouTube-app.

1. Klik in het linkernavigatiemenu van uw Shopify-beheerpagina op Kortingen.
  2. Klik op de naam van de korting die u op uw Google & YouTube-kanaal wilt publiceren.
  3. Klik in het gedeelte Verkoopkanalen op Beheren.
  4. Selecteer het Google & YouTube-kanaal waar u die korting wilt tonen en promoten.
  5. Klik op Klaar.

Ontdek meer informatie over hoe u promoties maakt en beheert in Shopify.

U kunt uw promoties beheren in uw Merchant Center-account. Ontdek meer informatie over hoe u een promotie bewerkt of de promotiestatus wijzigt.

Best practices voor promoties

• Optimaliseer de zichtbaarheid: Voor effectieve promotie op Google zorgt u dat u het gedeelte Kortingen in Shopify correct invult.
  • Controleer de status van uw promoties: U controleert de status van al uw actieve promoties in het Shopify-beheercentrum door het tabblad Kortingen te openen en naar de kolom Status te gaan. Als een van uw promoties wordt afgekeurd, staat de reden voor afkeuring vermeld op deze pagina. U krijgt ook een e-mailmelding met instructies om het probleem op te lossen.
  • Houd uw goedkeuringspercentage op peil: Houd uw historische goedkeuringspercentage voor promoties hoog en zorg dat u steeds het nieuwste promotiebeleid kent.
  • Collecties: Gebruik collecties om specifieke producten te groeperen en makkelijker een promotie op de hele groep toe te passen.
  • Bereid u voor op de feestdagen: Bereid u voor op de feestdagen door duidelijke doelen te stellen en uw voorraad en prijzen up-to-date te houden. Neem het rapport Bestsellers door om te weten welke categorieën trending zijn en om andere inzichten te krijgen om uw verkoopstrategie te bepalen.
  • Maak aanpassingen in realtime: Controleer de prestaties van uw promoties voortdurend en pas uw strategieën zo nodig aan. Wijzig einddatums voor verkopen en promoties, wijs budgetten slim toe en gebruik de Rapporteditor om gegevens te evalueren.