I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ställa in konverteringsspårning i Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Om du vill ha information om hur du ställer in konverteringsspårning i den klassiska Merchant Center-upplevelsen klickar du här.

När konverteringsspårning har aktiverats i Merchant Center kan du övervaka din försäljning med specifika konverteringsmätvärden med anknytning till köp. Med konverteringsspårning kan du identifiera vilka produkter och sökord som ger bäst resultat för ditt företag.

I den här artikeln beskriver vi hur konverteringsspårning fungerar och hur du ställer in den i Merchant Center.

Innehåll

Fördelar med konverteringsspårning

• Resultatmätning: Med konverteringsspårning kan du mäta resultatet av din produktförsäljning. När du använder konverteringsspårning tillsammans med ett webbanalysverktyg kan du mäta hur effektivt dina produkter visas utan kostnad på Google. Med konverteringsspårning får du resultatrapporter med insikter om dina gratis produktannonser – till exempel om de ledde till köp och hur det går för dem jämfört med din Google-trafik överlag.
  • Kontinuerlig förbättring: Konverteringsspårning ger en feedbackloop för löpande optimering av dina produkter. Du kan löpande finjustera och förbättra dina produkterbjudanden, marknadsföringskampanjer och din webbplats baserat på produkttrafik och datadrivna insikter, vilket leder till bättre resultat över tid.
  • Förbättrade mätvärden: Konverteringsspårning spelar en viktig roll när det gäller att förstå och förbättra mätvärden som klick, exponeringar och klickfrekvens (CTR), så att du kan förbättra din onlineannonsering och marknadsföring.

Så fungerar konverteringsspårning

När en kund klickar på dina gratis produktannonser lägger konverteringsspårning till lite extra information – en parameter som kallas resultat-id – i de webbadresser som kunderna klickar igenom.

Exempel

Om någon klickar på dina gratisannonser från www.example.com visas den slutliga webbadressen som www.example.com/?srsltid=123xyz.

Resultat-id skapas i samband med en exponering. Om en kund klickar på samma gratisannonser igen används samma resultat-id.

Ställa in konverteringsspårning

Följ de här tre stegen för att ställa in konverteringsspårning:

1. Aktivera automatisk taggning
  2. Länka en konverteringskälla
  3. Ställ in en tagg på din webbplats

Konverteringsspårning kan aktiveras på Merchant Center-kontonivå av en administratör. Det är inte aktiverat som standard. Så här ställer du in konverteringsspårning:

Step 1 Logga in på ditt Merchant Center-konto och klicka på Inställningar och verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].

Step 2 Klicka på Konverteringsinställningar.

Step 3 Klicka på Aktivera automatisk taggning. En banner visas och bekräftar att funktionen för automatisk taggning har aktiverats.

Step 4 Klicka på Lägg till konverteringskälla. Du kan välja att använda Google Analytics eller att tillämpa taggar på din webbplats.

• Om du har ett Google Analytics 4-konto kan du länka dina konton för att skicka konverteringsinformation om köp från Google Analytics till Merchant Center.
  • Annars kan du använda Google-taggen som skickar köpinformation direkt från din webbplats till Merchant Center.
  • När du har länkat konverteringskällan måste du uppdatera sidan för att se att konverteringskällan har lagts till i tabellen i Merchant Center.

När du är klar med inställningen visas konverteringsmätvärdena i resultatöversikten.

Tänk på att ge användarna tydlig och omfattande information om de uppgifter du samlar in i apparna och att inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.

Ta bort konverteringsspårning

Så här tar du bort konverteringsspårning:

Step 1 Logga in på ditt Merchant Center-konto och klicka på Inställningar och verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].

Step 2 Klicka på Konverteringsinställningar.

Step 3 Välj Radera vid konverteringskällan du vill ta bort i kolumnen Åtgärder i tabellen.

Step 4 Klicka på Radera i popup-fönstret.

Vanliga frågor

Hur ser jag trafik från gratisannonser i Google Analytics?

För Google Analytics 4-egendomar är trafikkällan Shopping-annonser utan kostnad. För egendomar i Universal Analytics (den tidigare versionen av Google Analytics) rapporteras trafik från gratisannonser med alla andra trafikkällor för gratisannonser från Google (med ”google” som trafikkälla och ”gratisannonser” som mediet).

Läs mer om trafikkällor i Google Analytics.

Vad gör jag om min webbplats inte tillåter webbadressparametrar?

En liten andel webbplatser tillåter inte godtyckliga webbadressparametrar och visar en felsida när konverteringsspårning är aktiverad. Kontakta webbutvecklaren och ta reda på om detta gäller dig eller aktivera konverteringsspårning och testa genom att klicka på gratisannonsen. Om länken till webbplatsen fungerar kan du använda funktionen för konverteringsspårning. Om du får ett felmeddelande måste du inaktivera konverteringsspårning i ditt Merchant Center-konto. Be därefter webbutvecklaren att tillåta godtyckliga webbadressparametrar innan du aktiverar funktionen igen.